Skrivkramp och spex


Idag har jag försökt jobba på min kursuppgift. Det har gått sådär. Får se om jag kan komma någonstans med den i morgon. Var på spex nu ikväll på NH. Trevligt! Nu är jag trött, så sängen here I come. 

Bonne nuit.. 

(Några fler glada bilder från Nolle-p!)

    

Ingen inspiration

Det regnar och jag har noll inspiration vad det gäller min kursuppgift.
Det kunde varit bättre.

Dessutom verkar det som om växterna jag har i fönstret redan har vissnat ihop och dött. Jag förstår inte vad jag har gjort för fel?

Det gör lite ont i hjärtat idag


Känner mig hyfsat trött. Utgång två dagar i rad nu, och samma sak ikväll. När ska jag hinna skriva kursuppgiften egentligen?

Tu me manques.

Beaucoup à faire


Mycket att göra i skolan. Lite tid att använda till skolarbete. Jag gillar inte den ekvationen.
Och nu har jag blivit förkyld också.
Utgång ikväll, i morgon, på torsdag, och lördag! Det ska nästan bli lite skönt när det lugnare ner sig lite nästa vecka.

Ca marche


Den här låten är rikigt skön! Den andra versionen är från musikalen Le Roi Soleil, som jag gärna vill se!






Nu har jag ätit för många kakor, vilket har resulterat i att jag mår lite illa.
Hur många sidor har jag läst sen jag bloggade senast? 3 kanske.

Försöker hålla mig vaken och plugga

Nollning non-stop.   Ja :)
Föreläsningar.   Ja
Seminarier. Ja 
Fest.  Ja :)
Cykla fram och tillbaka. Ja
Plugg. Ja
Fullt upp. Ja
Trött. JA!
Orolig för att inte hinna med allt som ska läsas. JA!

Och här sitter jag vid datorn istället för att läsa. Bra Jennifer, bra. Nä, men måste faktiskt ta en paus. Problemet är bara att man fastnar här så lätt. Sitter och käkar kakor för att hålla mig vaken.




Lite bilder

Jag är helt slut! Och det är fortfarande lite mer än en vecka kvar på nollningen. Jag tror att jag kommer behöva sova en vecka efter det. (Skulle kunna stå över en massa saker, men det vill man ju inte göra när det är så himla kul!)

Här är lite bilder i allafall!

         

Münchenhoben

Tre dagar har gått, men det känns som minst en vecka. Jag är TRÖTT men har grymt roligt. Uppe från tidig morgon till sen kväll varje dag! Nu har jag precis kommit hem från Münchenhoben, en stor ölfest som dem har här mitt på campus. Sahara Hotnights var där  iår och spelade, schysst. Nästan alla köpte ett stort ölglas som rymmer mer 1 liter (som man får behålla dessutom!), och drack det på en halvtimme. Jag mådde lite smått illa efter det, haha. Jag klarar inte att dricka för snabbt.
Vad har vi mer gjort? Jo, en massa lekar och annat bus, tittat på gyckel av alla de slag samt varit på Ärtor-och Punschsittning i går. Min nollegrupp heter Thorleifs (jepp, precis som dansbandet!) och våra faddrar, Jojo, Annica, Johanna och Emil är supergoa. Verkar vara en massa trevliga människor här!
Men, tyvärr är det ju inte så att allt är superkul. Jag har ju trots allt kommit hit för att plugga, och det har redan satt igång med full fart. Har varit på två föreläsningar och seminarier. Och stressat upp mig för hur mycket det är att läsa. Hjälp, hur ska detta gå? Jag längtar lite till om ett tag då jag kommit in i det hela. Men, just nu så njuter jag mest. Nolle-p är verkligen skitskoj!! (Bilder kommer när jag får tid!)

Nollningen har börjat!


Oj. Trött var ordet. Fullt upp sen 8.30 i morse! Kom innanför dörren för 5 minuter sen, och ska ut igen om 45 minuter för att ha spökvandring. Välkomstmottagning, lunch på stan, rundtur på universitetet och en massa massa lekar. Roooligt :)
Men, oj... vad trött jag kommer vara efter två veckor om det fortsätter så här.

Bra magkänsla


Det blev faktiskt riktigt lyckat med fikan i G-punkten. Träffade en del folk, några nya och några gamla. Bland annat två tjejer som också skulle gå lärarprogrammet, några tjejer som precis börjat läsa teknisk biologi och så några roliga killar som jag tror (inte lätt att komma ihåg allt!) som läste till civilingenjörer i maskinteknik. Var där i två och en halv timme och åt kakor och drack saft. Roligt!

Har en bra känsla i magen inför i morgon.

Åh, vad glad jag blev av ett litet samtal på Skype.


Laddad

Nu är min lägenhet så gott som färdiginredd. TV:n är på plats och jag har till och med skaffat två krukväxter.

Mamma, pappa och Bella sov över här i natt... fyra personer på 26 kvm blir lite trångt, men det funkar. Vi åt tacos och slappade. I morse gick vi och kollade lite i Gamla Linköping som bara ligger 10 minuter härifrån. Det är ett ställe där de har samlat en massa av Linköpings gamla byggnader och gjort en liten by av det hela. Jättemysigt!!
Sen var vi och handlade lite på MAXI. Föräldrarna köpte lite mat åt mig. Tack!

Efter att familjen åkt cyklade jag bort till Jesper för att låna lite kurslitteratur. Han läser andra året och har därför en massa böcker från första året som han inte kommer behöva på ett tag - så jag tackade och tog emot!
Bläddrade igenom några stycken - verkar svårt och flummigt. Men men...

Nu ska jag göra mig i ordning och sen gå bort till G-punkten (gemensamhetslokalen här) och träffa andra nyinflyttade och fika lite.

I morgon börjar det!!!!!!!!!!!!!!!!! (Nervös? Ja.)

Linköping!

Nu är jag här!! Aaahh! :D

Efter att ha sagt hejdå till Cecce (ett farväl som blev väldigt stressigt pga att jag var försenad, sorry!) och hoppat på SwebusExpress, så tog det 4 och ½ timme innan Karin mötte mig på Resecentrum i Linköping. Ganska segt med buss, men för 164 kronor så var det värt det.
Vi tog bussen mot Universitetet och konkade sen upp min väska (en väska av tre! de två andra kommer med föräldrarna idag) för trappan till min lägenhet. Kändes bra att vara framme. Lägenheten var lika fin som jag mindes den, och jag tror att jag kommer trivas jättebra!

Jag och Karin skyndade vidare till Hemköp för att köpa lite mat, och sen lagade vi kyckling och potatis hemma hos henne i Ryd. Efter maten cyklade vi bort till Herrgår'n (ett stort uteställe för studenter som ligger i Ryd) och kollade på när nollorna i Karins sektion hade räkfest. Haha. När vi kom så var alla rätt runda under fötterna och lekte och sjöng och skålade hela tiden. Jag undrar vad vi kommer bli utsatta för... är lite nervös för nollningen, men det ska bli superskoj!

Idag har jag cyklat ner på stan för att arbeta upp mitt lokalsinne lite. Det är inte helt lätt, men nu har jag en ungefärlig koll på var saker och ting ligger. Jag har fått ett väldigt bra första intryck av Linköping. Det verkar vara en riktigt mysig stad! 

I morse när jag skulle sätta igång internet så funkade det inte (fick lite panik!) men efter att ha införskaffat en nätverkskabel idag på stan så gick det bättre. Trodde det skulle funka på bara wireless, men inte då. Nu har jag precis ätit och tror jag nästan jag ska vila lite. Är trött! Måste iväg och handla lite sen med innan familjen kommer.

à bientôt

Och nu började det regna. Igen.


Nu känns det som om jag har packningen under kontroll. Hemskt vad mycket grejer man har egentligen, får nog lämna en del hemma.

Är och hjälper pappa på jobbet en liten stund. Finns ju inte så mycket annat att göra ändå när det regnar ute.

I morgon klockan 13.30 går bussen till Linköping! Aaahhh! :D

Dagen idag

Hur mycket har jag fått gjort idag egentligen? Inte så mycket som jag hade tänkt iallafall. Jag har tvättat nästan hela min garderob, strykit, försökt packa... slöat. Sammanfattningsvis inte lika aktiv som gårdagen alltså. Ganska tråkig dag faktiskt. Och inte blev jag klar med packningen heller.
Kvällen blev desto trevligare då Oscar tittade förbi för att säga hej. Vi åt mat, och sen hjälpte han Bella installera taklampan på hennes rum. Det är inte dåligt att ha en egen elektiker. Fikade jordgubbar och kollade på Playboy Mansion (tror jag det heter, programmet med Hugh Hefner och hans tre flickvänner iallafall...herregud alltså, inga kommentarer!)
Nu är jag supertrött. Dags att sova!

Natti natti


Försöker packa

Regn.  Blä!

Håller på och packar ner saker som ska med till Linköping.
Går sådär. Jag orkar inte. Det är så tråkigt att packa.


Je te donne

I can give you a voice, bred with rythm and soul
From the heart of a Welsh boy who's lost his home
Put it in harmony let the words ring
Carry your thoughts in the songs we sing

Je te donne mes notes, je te donne mes mots
Quand ta voix les emporte à ton propre tempo
Une épaule fragile et solide à la fois
Ce que j'imagine et ce que je crois

Je te donne toutes mes différences
Tous ces défauts qui sont autant de chances
On sera jamais des "standards", des gens bien comme il faut
Je te donne ce que j'ai, ce que je vaux

I can give you the force of my ancestral pride
The will to go on when I'm hurt deep inside
Whatever the feeling whatever the way
It helps me to go on from day to day

Je te donne nos doutes et notre indicible espoir
Les questions que les routes ont laissées dans l'histoire
Nos filles sont brunes et l'on parle un peu fort
Et l'humour et l'amour sont nos trésors

Je te donne, donne, donne ce que je suis

I can give you my voice bred with rythm and soul
Je te donne mes notes je te donne ma voix
The songs that I love and the stories I've told
Ce que j'imagine et ce que je crois
I can make you feel good even when I'm down
Les raisons qui me portent et ce stupide espoir
My force is a platform that you can climb on
Une épaule fragile et forte à la fois

Je te donne, je te donne
Tout ce que je vaux, ce que je suis, mes dons, mes défauts
Mes plus belles chances, mes différences

Learn French with Hugh


Hemskt vad lätt man fastnar på Youtube alltså.

Hahaha! Jag visste inte att Hugh Grant talar franska. Hihi. Inte världens bästa uttal kanske, men men..


Nämde jag förresten att jag träffade Hugh i Paris? :D

   Han stod typ 50 cm från mig. Ganska coolt ändå.




Whoopsidaisies!

Jag har fortfarande inte gått och lagt mig. Illa.
Satt och slösurfade på Youtube och hittade en underbar intervju från 1999 om Notting Hill (en av mina absoluta favoritfilmer någonsin!) med Julia Roberts och Hugh Grant.
Ganska lång, men så rolig!


(Börja uppifrån!)
 

Nu är jag trött

Idag har jag verkligen varit aktiv HELA dagen (förutom en liten stund på förmiddagen).

Kl 07.00: Klockan ringer. Tanken var att jag skulle följa med och jobba, men efter att ha tittat ut genom fönstret och sett den blåa himlen, så övertalade jag mina föräldrar att få ha ledigt idag och istället jobba i morgon.
Så, istället för att gå och lägga mig så tog jag på mig löparskorna och sprang en halvtimme. Skönt!

Kl 11.28: Springer ner till bussen för att åka till stan. Egentligen hade jag inte behövt springa om det inte vore för att den nya dumma conteinern (hur stavas det egentligen?) var låst och att man behövde en nyckel för att kunna slänga soporna. Denna nyckel hade jag såklart inte, och inte kunde jag bara lämna soporna där på marken, så jag fick springa tillbaka med dem och sen springa ner till bussen. Segt.

Kl. 12.00: Träffar Cecce i stan. Vi käkar på pastavagnen, och sen drar jag runt på Cecce och senare även Hannah på stan för att fixa olika ärenden. Banken, Synsam, bokhandeln m.m. Skulle hitta kläder till en sittning i Linköping, med hittade ingenting som jag ville ha. Köpte däremot helt oplanerat ett par skor. Inte bra, men men....  Tillslut orkar vi inte med mer shopping iallafall och äter glass på torget istället. Mums!

Kl. 16.00: Åker hem från stan.

Kl 16.45: Sandra kommer förbi och vi går ut och går i över en och en halv timme. Jätteroligt!! Var kul att få höra allt som hon hittat på sen sist vi sågs (vilket var alldeles för längesedan!).

Kl. 18.30: Städar och donar.

Kl. 20.20: Andreas kommer med godis. Morden i Midomer på TV:n. Mycket underhållande avsnitt.

Kl 23.30: Andreas cyklar hem.

Kl. 00.00: Måste bara kolla mailen... och självklart fastnar jag här trots att jag är supertrött. Typiskt.

Gonatt!

Tu me manques. En faite tu me manques trop.

Ibland längtar man tillbaka.
Speciellt när man hittar en så fin bild som den här.


image99
Jag, farbror och kusin.

Vackert

image98

Jag kommer att sakna att inte ha havet så nära.

Usch

Vaknar idag och den första känslan som slår mig är ångest. Jag hatar det. Kunde knappt få ner frukosten. Känner bara en gnagande jobbig känsla i magen och hjärtat.
Varför? Massa orsaker antar jag. Det finns nog lite för mycket att fundera på för tillfället.


Pride and Prejudice

 
Åh, man blir ju nästan kär.
Men jag föredrar nog versionen med Colin Firth som mr Darcy. Underbar. 


I can't get you out of my head.


Uppdatering


Nu är jag inflyttad i Linköping! Och jag är verkligen supernöjd med lägenheten. Det ska bli roligt att flytta dit på riktigt nästa vecka. Spännande och skrämmande! Om en vecka är jag i Linköping och jag kommer vara hur nervös som helst inför måndagen och uppropet och nollningen och allt. Aaaah! Andas andas. Men, det kommer nog ordna sig...det brukar ju göra det.

   Min lägenhet!

Jag har fått min dator nu också. Kanon! Med nya Windows Vista på och allt. Tar en tid att vänja sig vid... hittar massa roliga grejer hela tiden! :)

Igår var det grillfest/födelsedagsfest hos Andreas. Det regnade ute, men vi grillade ändå. Resultatet blev väl sådär, men riktigt roligt var det iallafall! Jag spillde vin på Elises vita topp, så fick låna en oerhört snygg t-shirt av Andreas istället. Efter ett tag åkte vi in till stan och satt en stund på Pio's bakficka. Trevligt!

     Några bilder från igår. Grillning i regnet. Josef och Cecilia. Jag i lånad t-shirt. Andreas. Och Isak på Pio's bakficka.


Kom precis tillbaka från Isak. Har pratat framtid och ätit glass. Det var ett tag sen nu vi sågs, Varför ska du bo i Uppsala för?


Det är inte lätt det där med känslor.

.....


Besoin
Toucher
J'ai un grand besoin
De toucher quelqu'un

Je pense à toi


Jobb. Stranden. Och sen god mat på Punch. Helt okej dag alltså.
Tecknade även hemförsäkring och beställde en bärbar dator. Datorn skulle komma på måndag, men sen får man en bekräftelse där det står att den kommer mellan den 20:e och 24:e. Då har ju skolan redan börjat. Vad trött jag blir! Måste ringa och klaga i morgon.... Jobbigt.

I morgon åker vi till farmor och farfar och sen blir det Linköping. Ska flytta in i nya lägenheten!
Och sen i slutet av nästa veckan så åker jag dit för att stanna. Skrämmande och spännande!

J'ai mal au coeur.  Tu me manques trop.

Stranden....

Ida, Karin, Jessica och Mikaela kom ut och hälsade på mig idag i Frösakull. Vi handlade fika och gick sen till stranden där vi stannade ända till halv åtta. Så himla skönt... nu har jag dock bränt mig lite. Men sånt får man väl stå ut med. Brännan som jag skaffade mig hos Cecce i Los Angeles är dessutom fortfarande kvar. Helt otroligt. Den kommer nog inte försvinna förrän i vinter när resten av kroppen återgått till samma färg.
Konstigt nog kände jag mig ovanligt hurtig i benen när jag kom hem från stranden, så jag tänkte att det var väl bäst och ut och springa lite. Och det var längesen det var så skönt att springa! Jag sprang nog 35 minuter, men kunde sprungit dubbelt så långt om jag velat. Varför kan det inte kännas så bra varje dag för?

     Ida, Jessica, Karin, Mikaela och jag på stranden. Och min snygga bränna.

Äntligen!


Sol, strand och bad för första gången i år. Äntligen säger jag bara! Det var på tiden.

image81
(Oerhört ful sol ritad av mig på Paint i glädjerus)

Bulls


Mycket mysig kväll igår på Bulls uteservering. Jag, Elise och Cecce drack cider och pratade, och sen kom även Thomas. Elise åkte hem vid tolv, medan jag och Cecce stannade till 01.25 då jag inte orkade längre utan tog bussen hem. Vi var också inne på Caféet en stund. Där var en del Halmstadfolk och gamla bekanta som jag inte träffat på länge, roligt!

      

Nu ska jag börja packa ner grejer som ska med till Linköping.
Och så sola lite såklart!

Glass och Goingar


Igår blev det jobbet fram till tidig förmiddag. Sen träffade jag Oscar. Vi var och åt glass på Möllegård - jättemysigt. Två kulor med glass där är snarare två skopor, så jag blev fullkomligt jättemätt. Men gott var det!!! Mums.
Sen på kvällen träffade jag Ida och Karin igen... blev uppvaktade på födelsedagen i efterskott till och med! :)
Vid halv åtta träffade vi Jessica, hennes kompis Debbie, Milla, Madde, Cecilia H och Alexandra nere på stan. Fikade lite först på Vattenporten och sen gick vi till Bulls. Mycket trevligt! Hade planerat att kanske fortsätta ut sen, men vi var alla för trötta ...så det får bli en annan gång istället.


       
Jag och mina goingar.

image76


Idag är det städdag här hemma. Mamma har satt allihopa på uppgifter.
Pappa håller på och målar...just nu står han superhögt uppe på en stege. Jag är lite skraj att han ska ramla ner.


Nä, nu ska jag göra något vettigare än att sitta här. Springa en runda kanske?

Myskväll

Grillning, spel, fruktsallad, godis, prat och skvaller. Tjejkväll med Ida och Karin. Underbart.
Jag har saknat dig Ida.

Mal au coeur

Somnade i soffan. Igen. Det är ganska skönt att sova framför TV:n egentligen... är det bara jag, eller ger det en sorts bekväm trygghetskänsla? Svårt att förklara kanske, men jag gillar att somna till mumlande röster i bakgrunden, och med en fleecefilt över mig. Vanligtvis brukar det inte spela någon roll ifall man somnat i en knasig ställning...man sover lika bra ändå, ända tills man vaknar av att armen sover och att man måste anstränga sig till max för att skaka liv i den. Dessutom har jag heller ingen aning om hur lång tid det har gått när jag vaknar igen efter att har somnat i soffan.... inte helt bra alla gånger kanske, men skönt. Äsch, nog babblat om sovande i soffor. Väldigt ointressant egentligen... somnar nog sittande snart om jag inte slutar.

Dagen idag har sett ut som följer: Jobb, springtur, mat, telefon med Emma, dusch, Project Runway med Bella, telefon med Karin, tupplur i soffan och nu internet.  Très interessant, n'est-ce pas?


image73 
Mitt hjärta värker. Jag borde kanske försöka glömma och gå vidare, men det är inte lätt.
Jag saknar dig. 




Lite trasiga och knasiga

Jobbet idag igen. Ska försöka få lite mer gjort än igår.
Har kännt mig alldeles tjurig och gnällig i två dagar nu, och jag vet inte riktigt varför. Känslor, ångest, spänning.

Ska träffa Ida och Karin i morgon. Ska bli så roligt. Har inte träffat Ida sen i julas, och då hann vi bara ses i dryga två timmar. Jag längtar. 


image72 
Utklädda till trasdockor och på väg till studentfest.
Nästan tre år sedan... herregud.  Tiden går alldeles för snabbt!

RSS 2.0