Greetings from Corfu

+ 35 grader
Sol
Strand
Hav
Pool
God mat

Jag gillar Korfu!

Nu ska jag ata glass! Puss pa er!


Korfu nästa!

Sådär. Väskan är packad. Och jag har som vanligt alldeles för mycket saker med mig. Men det struntar jag i nu. Orkar inte mer nu. Jag hatar att packa.

I morgon bär det av! Strax efter 13 lyfter planet från Kastrup, så vi åker tidigt härifrån. Därför borde jag gå och lägga mig nu... eller snart iallafall. :)

Vet inte om jag kommer att ha möjlighet att kolla mailen eller blogga förrän jag kommer hem igen, så.... à la prochaine helt enkelt!

Ciao! :)

Packar...

Jag har egentligen inget vettigt att skriva idag då jag bara har jobbat hela dagen. Men värt att nämna kan kanske vara att jag köpt en lila resväska på rea, 399kr. Värsta kapet! :) Och den ska jag börja packa i nu.... men först måste jag stryka en massa. Blä vad tråkigt.

Om 48 timmar är jag i Grekland... gud vad härligt!!!

Utflyttad

Då var man utflyttad på riktigt från Linköping. Känns lite konstigt minst sagt, både vemodigt och skönt på något vis. Städningen tog ganska lång tid, men han som besiktigade var mycket nöjd och sa att vi gjort allt "by the book".  Så nu är det lägenhetssökande i Uppsala som gäller. Ganska svårt att hitta något där, men jag hoppas det löser sig. Är det någon som känner till något ledigt så säg till!



I morgon, på torsdag och på fredag är det jobb, men därefter väntar Korfu i två veckor!

Blä...

Wihoo! I morgon ska jag flyttstäda i Linköping. Gud vad kul det ska bli.

Måste sova nu. Godnatt.

Midsommar


Nu är jag hemma igen efter en lika trevlig midsommar som vanligt. Egentligen gör vi inte så mycket mer än att äta när vi träffas vår släkt. Champagnefrukost, fika, mat, fika, frukost, fika, grillning, fika osv. Väldigt gott, men oj vad mätt man är hela tiden. Och vädret slår ju aldrig fel det heller. Min morbror hade läst någonstans att vädret under de 23 senaste åren hade varit dåligt 16 gånger. Jag tror att det stämmer. Regn, blåst, sol, regn. Det är midsommar det.

Frukost

Yes! Det regnar inte idag! (Än så länge iallafall.)

Dags att äta upp frukosten och åka till jobbet nu.
Ikväll får jag besök från Göteborg :)
Och så spelar ju Sverige, heja heja!


i-landsproblem


Idag ringde de mig från Linköpings Universitet och berättade att jag var den enda som valt franska som inriktning nästa år. Den enda. Kul liksom. De sa att de av ekonomiska skäl därför inte kunde lova mig att jag skulle kunna få åka till Frankrike på VFU till våren, och bad mig att överväga att läsa en annan inriktning först. Just nu känner jag mig alltså styrkt i mitt beslut att byta studieort. Jag vill läsa franska!

Och gud vad inspirerad jag blir av dig Sandra, jag vill också åka till Frankrike igen. Ett coolt jobb inom EU eller FN eller liknande hade kanske inte varit fel ändå. Hmm, läsa lite statsvetenskap kanske jag skulle göra, eller juridik, eller ekonomi, eller kommunikation....? Eller ska jag bli lärare ändå?

Åh, vad mycket det finns som jag vill göra..........Det finns helt enkelt alldeles för många möjligheter i denna värld. Jag blir alldeles snurrig.

(Vilket djävla i-landsproblem egentligen. Nä...nu ska jag gå och lägga mig och tänka på vilken tur jag har som kan göra i stort sett vad jag vill här i livet istället.... Man måste tänka på barnen i Afrika som man säger. Godnatt!)

Hemma


Nu är jag hemma från Öland efter att ha spenderat en jättemysig helg med släkten. Vi delade ett stort hus i Borgholm alla 14, vilket var kanon! Precis i centrum nästan och bara 100 meter kanske till vattnet. Kan det bli bättre?  Vi har gått på stan, varit runt lite på södra Öland, kollat på fotboll och ätit en väldigt massa godsaker (pizza, chips, godis, glass, tårta......allt möjligt! Så nu blir det alltså till att leva nyttigt resten av veckan, haha! ) Lite bilder kommer kanske så småningom.

Tänkte dock lägga upp en bild på det väder som mötte oss hemma i Halmstad. Jag vet inte om jag någonsin sett något liknande. Det har haglat jättehårt och jättemycket och nu är här vitt på marken! Underligt sommarväder minst sagt.

 

Nu ska jag dricka upp mitt te och sen gå och lägga mig. Jobbet i morgon.

Öland i helgen


Nu sticker jag till Öland med hela släkten för att fira farmor som fyller 75!



Jag, systrarna och kusinerna på Mårtens student.

Heja Sverige!


Jobb idag igen. I morgon ska jag följa med till min gamla skola i Gullbrandstorp och gå på Isabellas skolavslutning. Därefter blir det lunch på stan och sen bär det av till Ljungby till kusin Mårtens student. Fullt upp alltså, men det ska bli en riktigt trevlig dag!

Nä.... Nu gäller det! Heja Sverige! :)



Mannekäng


Idag har jag jobbat ganska länge, nästan 10 timmar tror jag nog det blev. Jobbade med en presentation till årsredovisningen, så tiden gick ganska snabbt ändå.
Stack ut och sprang en sväng när jag kom hem, och sen har jag sett Frankrike spela 0-0 mot Rumänien. Hallå, Frankrike... vad händer!? Dåligt. Allez les bleus!

Hittade lite gamla foton på mammas dator innan. Här mannekängar jag, 2 år gammal, i min snygga outfit från USA. Tycker själv att jag är ganska söt på fotot ändå! :)


Au soleil


Jag kunde knappt sova i natt. Det gjorde ont att sova på rygg och det gjorde ont att sova på sidan, och jag hatar att sova på magen för det är så himla obekvämt. Blä!

Och idag har jag bättrat på min bränna ännu mer efter tre timmar på stranden med Cecce. Nu har jag dock bränt mig på framsidan av smalbenen och på halsen, vilka tydligtvis var de enda ställena jag glömt att smörja in mig på. Så kan det gå.... 


Utsikten från min handduk. I love it!


I går var jag på stranden med Isak och Andreas, vilket var väldigt kul. Eftersom Isak inte tänkt på att han skulle bli hungrig efter några timmar på stranden, så slutade det med att vi efter mycket tjat från hans sida gick upp till Gillbergs och käkade pizza. Riktigt gott, men lite för dyrt kanske då man måste betala 7 kr för lite kranvatten... :) Senare på kvällen cyklade jag och Isak till Andreas, där vi såg på fotboll med honom, Lisa och Kenny. Därefter cyklade vi vidare in till stan och till Morfars. Mycket trevligt, förutom att det kändes som om man dansade i en bastu ungefär... lite för varmt alltså. Puh!

I morgon väntar jobbet.
 

Jag saknar dig också.

Bränd

Smart Jennifer.
Jag har bränt mig nåt så fruktansvärt på ryggen, bak på benen och i knävecken.
Det gör ont.
Jag är röd som en kräfta.
Brännan ser oerhört rolig ut.
Varför lär jag mig aldrig?
Note to self: Använd solkrämen!
 


Omväxt


I går sa mamma åt mig och Isabella att ställa oss rygg mot rygg för att hon skulle kolla vem som var längst. Jag vann då med ca en centimeter. Idag skedde samma sak då mamma uppmärksammade att "Nämen, nu ser ju Isabella längre ut än vad du gör! Ställ er rygg mot rygg igen!" Och jaha. Då visar det sig, enligt mammas mätningar, att Isabella idag var längre än jag. Hmm... skumt? Ja ,litegrann. Inte för att jag är förvånad att hon skulle växa om mig (för det har jag alltid trott att hon skulle göra), men jag är förvånad över hur snabbt det gick! Över en natt liksom! Hur gick detta till? Isak tror att det kan bero på att man är längre på morgonen än på kvällen. Kan det vara så?

Jaja.... Första besöket på stranden för i år är avklarat och även första doppet i havet. Helt underbart! Vattnet var ganska varmt faktiskt så jag var i en bra stund. Härligt! Ikväll blir det en lugn kväll, och i morgon väntar stranden igen och antagligen utgång på kvällen!

Bonne soirée!

Ja, 15 mil är verkligen längre än 15 sekunder...


Gårdagen


Grattis Elise till studenten!! :)

  

Så stolt jag var över min fina lillasyster igår. Jag stod och var superspänd vid amfiteatern på Sannarp och kom ihåg just hur det kändes för tre år sen när jag själv sprang ut genom de dörrarna. Wow, vilken känsla. Och nu fick jag stå på andra sidan och se hur glad min syster var. Nere i parken senare var det som alltid grymt mycket folk, men det var inga problem att hitta Elise eftersom hennes klass tågade först av alla i ledet! Johan och Isak kom och hämtade upp mig, Elise och Alexander i Johans lilla svarta Opel som var dekorerad med ballonger dagen till ära, och med musik på högsta volym körde vi sen en sväng i Halmstad innan vi anlände hem där det var studentmottagning. Mycket folk och god mat. Jättetrevligt!

Vid halv elva tiden så bestämde jag, Isak och Johan oss för att vi skulle sticka iväg till Söndrum för att träffa Andreas och några andra. Vi hamnade först hos Lisa innan vi allihopa gick hem till Andreas, där vi satt ute och drack vin en ganska lång stund. (En hel del vin hamnade dock på mina jeans, vilket inte var mitt fel! Andreas tömde därför halva saltkaret i knät på mig, vilket innebar att mina jeans blev vita och inte mörkblå. Snyggt! ) Det är konstigt hur saker och ting inte förändras.

Idag blir det nog stranden! :D

Tillbaka i Halmstad


Nu är jag tillbaka i Halmstad. Det känns konstigt. Jag känner mig både glad och ledsen samtidigt. Det är svårt att lämna platser bakom sig. Men framförallt vänner.


Sista seminariet idag. Här är min tutorgrupp!



Victoria åkte med mig och pappa hem i bilen till Halmstad.
Hennes lilla söta lillasyster Daniella möttes oss då vi var framme.



I morgon tar Elise studenten! Tänk att lillasyster blivit så stor. Jag är stolt över dig gumman!



Jag kan inte sluta tänka på dig.
Du betyder så mycket för mig. Jag saknar dig!!





Chokladbollsbakning på G

Idag har jag:
- förberett morgondagens opponering
- ätit lunch ute i solen med Sanna, Christoffer och Axel
- legat och solat
- fått Hampus att hjälpa mig dra ut mina tavelhängare ur betongväggen

Nu ska jag:
- baka chokladbollar till hela klassen inför morgondagens opponering
- laga mat åt mig och pappa (som kommer om två timmar)
- flyttstäda


(För alla er som tappat bort eller packat ner kokboken kan jag rekommendera Arlas chokladbollar som blir riktigt goda!)

Hurra vad bra!


Jag är så stolt över Ida! Färdigutbildad högskoleingenjör i medicinsk teknik och redan erbjuden två jobb. Kanonbra jobbat gumman! Det verkar som om hon hamnar i Halmstad kanske... och det hade jag tyckt varit bra, för då kommer vi kunna ses betydligt oftare än vad vi kunnat göra sen vi slutade gymnasiet. Jippie!

 

Varför är hon naken tanten?

Städa, tvätta, fixa och dona och läsa uppsats... det är min dag det. Segt........ vill helst bara ligga ute i solen. Tänkte cykla ner en sväng på stan lite senare och fixa ett par ärenden, och antagligen ta en promenad med Sanna senare när det blivit lite svalare ute. Så lite frisk luft blir det iallafall! 

Hur rolig är inte den här reklamen? Dialekten gör ju sitt också, haha.


 

Bal

Idag hade jag helst varit ute i Tylösand och tittat på studentbalen. Fick precis ett mms från familjen på Elise och Alexander. De är så fina!! Balens kung och drottning!

Och jag vill också gå på balen igen. Det var en av de absolut roligaste (och längsta) dagarna i mitt liv! Tänk att det redan gått tre år sedan dess, herregud.



Jag och Isak, Studentbalen 2005.

Nu ska jag istället ta tag i lite flyttstädning. Jippie. Och så ska jag väl försöka njuta lite av solen också såklart.


RSS 2.0