Mys


Sms kl 14.02:
Hej! Hörde rykte om att du va i halmstad... Stämmer det ;) ? Puss

Ja, det stämmer!

Min älskade Oscar som jag inte träffat på länge, svängde sen förbi efter jobbet och vi fikade och pratade en stund innan han släppte av mig i stan.  Vid halv fem träffade jag Ida och vi satt och fikade på Morfars till klockan åtta, innan vi gick hem till Idas nya lägenhet vid Folkparken. Mamma hämtade upp mig vid strax efter nio och väl hemma så somnade jag ganska snart i soffan.

Mysfaktor på hög nivå igår alltså. Jag gillar att vara hemma. Och speciellt när man har turen att få umgås så mycket med alla goa vänner som jag kunnat göra den här gången. Jag saknar er.

Idag ska jag försöka plugga lite iallafall så att det inte behöver bli alldeles för intensivt nästa vecka. Ska också ta en promenad ner till stranden tänkte jag. Ikväll åker vi till farmor och farfar och sover över där, och i morgon kör vi vidare mot Uppsala.

à bientôt

 


Ny frisyr och sämre syn

Jag tror att håret blev helt okej. Det var iallafall fint när jag gick från frisören. Sen återstår det ju alltid att se hur det kommer att se ut när jag försöker fixa det själv. Det blev lite mer av en frisyr än innan, lite mer lugg, lite mer uppklippt. Känner mig nöjd. Har ingen bild än, men det kommer väl så småningom.

Var hos optikern idag också och fick bekräftat att min syn hade försämrats. Kul. Ännu roligare var det att betala 1400 kr för synundersökning och nya linser. Aj aj, det svider i plånboken.

Har precis suttit och kollat på en två timmar lång debatt om betyg. Verkar som om jag redan har hunnit bli lite yrkesskadad. Intressant var det iallafall. Ska man ge tidiga betyg/omdömen eller inte? Det är en lurig fråga det.

Jaja, nu ska jag gå och lägga mig och läsa i andra delen av Stieg Larssons triologi och lyssna till regnet och blåsten utanför fönstret.


Hjälp

Jag ska klippa mig i morgon.

Jag funderar på vad jag ska göra med mitt hår.
Blä vad svårt. Ska jag låta det vara långt eller klippa av det?
Lugg kanske? Hmm....
Usch vilket i-landsproblem.

Ideas anyone?


Fem flugor i en smäll

Jag är hemma. Och jag har redan hunnit träffa Ida, Karin, Hannah, Isak och Johan. Det kan ju knappt bli bättre! :) (Nästan bara du som saknas Cecce!)

Nu bär det strax av upp till Göteborg. Shopping och kalas står på schemat. Trevligt trevligt.
à bientôt

Höstlov!

Nästa vecka har jag något som kanske kan liknas vid höstlov! Inget schemalagt på hela veckan! Fast saker att plugga har jag ju ändå.... Men jag tänker iallafall passa på att åka hem och hälsa på familjen, så i eftermiddag åker jag ut till Arlanda och håller tummarna för att jag kan komma med ett plan hem på standbybiljett. Hoppas hoppas.
På lördag är det tänkt att vi ska till Göteborg för att fira min kusin som fyller 25, och sen i slutet av nästa vecka så kommer nog familjen upp hit istället. Vi ska göra utflykter här i närheten och fira Bella som fyller 14. Så en riktig mysvecka att vänta alltså!



Är numera ambulerande intermittent hos Manpower

Nu har jag skrivit kontrakt hos Manpower. Måste säga att det verkar riktigt bra att extrajobba genom dem, iallafall enligt informationen vi fick idag på mötet. Får väl ge en rapport längre fram på hur det går, men just nu känns det kanon att ha ett extrajobb där man kan välja själv när och hur mycket man vill jobba.

Var och tränade Aerobic på Friskis innan också, så nu är jag sådär härligt trött. 
I morgon blir det skola, plugg och så kanske lite bad på Fyrishov med Internationella utskottet på kvällen.

Nu ska jag sova.



(By the way så ska vi ska få en ny inneboende. Gissa vem?.... jo... Colin Firth! Hehe. Bildbevis kommer så småningom.)


Oh, we love Mr. Darcy!


« Pour moi, le bonheur, c'est d'abord d'être bien »

-  Françoise Sagan


Dagen har bestått av plugg, plugg, lite till plugg och sen till och med bio i utbildningssyfte.
Inte dåligt det inte. Bonjour Sagan var för övrigt ganska bra. Vår franska litteraturkurs blev genast lite mer spännande.


Jag kommer att sakna dig.

La Petite Suédoise

Jag har suttit med näsan i mina böcker fram tills nu. Sängen nästa!

Här är en bild på Gunilla, Emma, Sofia och mig från gasken på Norrlands igår.
Ser ni ur kort jag är? Okej, de andra har högklackat, men ändå. Buuuuuuu....... :(  Jag är väl i och för sig ganska van vid att vara kortast måste jag erkänna. Äsch, vad fan, sånt är livet... jag är 1.60 och stolt över det!



Godnatt :)

Söndag 19 oktober

Gasken igår var trevlig. God mat och trevligt sällskap är aldrig fel. Efter att ha dansat tills det gjorde ont i fötterna (både av trötthet och för att folk envisades med att trampa på dem) så gick jag och Emma hem. Sov till halv tolv, åt frukost och cyklade därefter ner på stan för att leta efter en födelsedagspresent till lilla lillasyster som snart fyller 14. Hittade något som jag tror att hon ska gilla, hoppas jag iallafall. Som vanligt när jag är på stan så kan jag aldrig hålla mig till att enbart inhandla det som jag planerat. Förutom födelsedagspresenten kom jag idag hem med en stickad tröja till mig själv. Illa. Men samtidigt så behöver jag faktiskt en tröja. Tur att jag ska börja jobba extra... då kanske man kan ha råd att skämma bort mig själv lite ibland.
Nu är det plugg som gäller resten av kvällen. Jippie vad roligt.


Hurtig?

Halv tio var jag på Friskis och Svettis i morse. Nu i efterhand känner jag mig väldigt nöjd med mig själv. Halv tio är ändå ganska tidigt ändå för att vara på en lördag. Det är faktiskt ganska skönt att träna på morgonen ändå....Jag kanske borde göra det lite oftare. Nu är jag däremot helt slut, det är som om tröttheten som jag borde känt i morse (och som borde hindrat mig från att få för mig att åka och träna) har kommit över mig nu istället. Så därför tänker jag nu lägga mig och vila innan jag måste fixa lunch. Efter det är det dags att ta på sig gaskklänningen och göra sig fin, för ikväll blir det Norrlands till klockan 4 på morgonen!


Ost är gott. Ibland.

Igår insåg jag en sak som förvånade mig. För er som känner mig vet ni att jag inte tycker om ost, utan bara smält ost. Ja, jag vet jag är konstig. Men så igår, på förfesten hos Helena, så bjöds det på ostar av alla de slag, franska dock såklart, kex, vindruvor och choklad. Och vet ni vad? Jag tyckte det var riktigt gott! Normalt sett brukar jag på ost- och vinkvällar främst hålla mig till vinet, chokladen och vindruvorna, men igår så tyckte jag faktiskt att osten smakade gott. Vad händer med mig? Börjar jag bli vuxen? Detta betyder dock inte att jag tänker börja äta ost på mackan till frukost, men ändå, kändes bra att kunna sitta där och faktiskt gilla det man stoppade i sig.

Nåja....
Utgången igår var supertrevlig! Vi började som sagt hos Helena med lite franskinspirerad förfest och sen gick vi vidare till Stocken (Stockholms nation) där det var fullt med folk. Klockan ett när det stängde hade jag, Helena och Sara raggat upp (eller tvärt om kanske) två killar som absolut ville ha med oss på efterfest till Kantorn. Eftersom både jag och Sara bor i närheten och för att ingen av oss ville gå och lägga oss än, så hängde vi med. Vi spelade gitarr, sjöng, pratade och låg alla fem i en enda stor hög på kantornskillens säng och filosoferade. Haha. Låter underligt kanske, men grymt kul var det.  Vi låg där fram till klockan kvart över fyra då Helena sa till att nu var det nog dags att gå hem för hon skulle ju med ett tåg om några timmar.  Så sagt och gjort, jag skjutsade Helena en bit med cykeln och sen stupade jag i säng.


Nu ska jag ta och äta frukost. Sen är det tvätta som gäller (om det finns någon tvättmaskin ledig vill säga!) och så hade jag tänkt träna. Funderar dock på att skippa det senare och ge mig ut på en promenad istället. 
Och i kväll så blir det filmkväll! 


 


Är för trött för att komma på en rubrik

I morgon är det rekryteringsmässa på Arlanda. Jag har inte beslutat mig än för om jag ska åka dit och spana eller inte. Har ju som sagt fått jobb redan, så... men. Hmm. Ibland vill jag bara jobba och inte plugga. Men, jag antar att man kommer att få nog av jobb så småningom ändå så... och att plugga är ju faktiskt nästan som jobb det också. Till betydligt lägre lön dock.

Jaja, on verra demain
I morgonkväll blir det troligtvis utgång med några tjejer från franskagruppen. Skoj! 

Godnatt.

Köttbullskatastrof

Idag har inte varit min dag. I varje fall inte när det gäller matlagning.

Så här såg mina köttbullar ut:



Uuuh! Äckligt eller hur? Bilden gör inte verkligheten rättvisa heller. De såg verkligen vidirga ut. Haha. Jag råkade ha i lite för mycket vatten och en aning för mycket lök, varpå jag försökte lösa det hela genom att hälla i mer av andra ingredienser vilket enbart ledde till att det blev sämre än från första början. Vad kan man göra om inte skratta åt det? Suck. Så ja, det som skulle bli riktigt snygga och goda köttbullar blev till någon form av vattniga biffar. De gick och äta i allafall, och såg bra mycket aptitligare ut när de var stekta som tur var. Men jag förstår inte vad som hände. Jag brukar annars var hyfsad i köket, men idag är en dag som jag helst bara vill glömma.
 
Det är nog bäst att jag går och lägger mig nu.

Extrajobb på g

Idag ringde Manpower till mig och erbjöd mig ett extrajobb. Ja, tack, sa jag lite förvånat. Grejen var den att jag fått ett "på grund av många sökande har du tyvärr inte blivit erbjuden det här jobbet"-mail från dem tidigare så jag blev minst sagt lite överraskad när de ringde och sa att de behövde ännu mer folk.  Som jag förstod det handlar jobbet om att rycka in extra vid behov främst på produktion och lager i Uppsala. Riktigt vad det innebär får jag väl reda på nästa vecka då det var möte på Manpower. Tydligtvis kunde man pussla ihop sitt schema själv, och det lät ju bra iallafall.
Jag har och i och för sig sökt jobb på Arlanda också, och skulle hemskt gärna vilja jobba där om det nu blev aktuellt. Trafikassistent, dvs att jobba med incheckning och så, verkar urkul. Men kanske att ett jobb i Uppsala är bättre ändå, det kostar ju både tid och pengar att pendla till Arlanda. Jaja vi får se. Jag håller alla dörrar öppna än så länge så får vi se hur det blir.

Ikväll har vi haft lite inflyttningsfika för några tjejer ur HJ. Mycket trevligt! Bullar, äppelkaka och kladdkaka. Mumsfillibabba!

Nu ska jag dock gå och lägga mig och läsa ut Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson. Spännande värre. Nej, jag har fortfarande inte läst hans böcker, men bättre sent än aldrig eller hur?!

Bonne nuit!

"Jag tycker du ser lite stel ut Jennifer! Men Emma, du måste tänka inside of the box!"

Och så var det söndagkväll igen. Det är inte klokt vad snabbt en vecka går. Fullt upp med skola, träning och så allt skoj som händer på nationen såklart. Det är knappt att man hinner med! Idag har jag däremot inte gjort många knop. Sov länge, sen har jag dammsugit lägenheten, sovit lite till, tränat, lagat mat och läst tre kapitel i Bonjour Tristesse. C'est tout. Ganska skönt det också.

Igår var det dags för Samarrsexa, dvs en fest för alla som jobbade på Samarret (en gask på Norrlands). Det bjöds på mat och massor med dricka. Riktigt god mat dessutom, fetaost-och avokadopajen till förrätt var helt underbar och pannacottan med björnbär till efterrätt var bland de godaste jag smakat. En väldigt trevlig kväll allt som allt!

För er som undrar vad det blev för utklädnad i fredags så kan jag berätta att vi (jag, Emma, Maggan och Liselott) klädde ut oss till utedass. Varför utedass? Jo, Maggan och Emma som kom på idéen menade på att om femtio år, alltså 2058, då vi alla är över 70 år, kommer många av oss ha blivit inkontinenta - och därför behövs det ju många utedass på plats alltså.  Utedassen som vi tejpade ihop till korsetter en kvart innan vi skulle vara på Norrlands var inte särskilt bekvämma att ha på sig, men äsch...vi var grymt snygga iallafall, haha.

 

Ingen rast, ingen ro

Studentlivet här tar på krafterna. Jag är helt slut.
Och om en timme ska jag ut igen.
Men kul är det ju iallafall (så klagar gör jag inte)!  

Men i morgon ska jag sova. Det är jag värd.

Reunion 2058?

I morgon ska jag på föreningskväll på Norrlands. Temat är Reunion 2058. Jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig för något. Får i värsta fall gå dit i vanliga kläder och hävda att jag är klädd som man var för 50 år sedan, men det känns ju sådär kul. Någon som har en bättre idé? Vad som helst?! Help me.

Annars så har det varit två relativt lugna dagar. Skola igår men undervisningsfritt idag (vilket i och för sig inte betyder att man är ledig!). Köpte kort på Friskis och Svettis igår, så nu ska här komma igång och tränas ordentligt! Idag har det inhandlats mat på Willys, och så har jag pratat med studievägledarna angående våren (då jag ska läsa engelska eftersom franska B bara går på hösten) och pluggat.

Och nu i kväll så har jag lärt mig att bära fyra tallrikar samtidigt! Var med på en serveringskurs på Norrlands och kan nu (eller ska nu kunna iallafall!) duka korrekt och servera korrekt. Tanken är att jag ska vara med och servera på sittningar på nationen. Spännande. Jag är dock mest rädd för att jag kommer tappa en tallrik med mat i knät på någon eller orsaka allmänt kaos genom att krossa en massa glas eller något. Det hade varit så typiskt mig. Klantig, oh yes.



 

Midnatt

Har varit på möte med internationella utskottet på Norrlands, skickat in jobbansökan för trafikassistent på Arlanda, pluggat och kollat på Maria Wern på 4:an. Ganska produktiv eftermiddag/kväll ändå.

Men nu borde jag verkligen gå och lägga mig.
Eller göra något vettigt. Typ äta. Jag har varit hungrig hela dagen idag. Är det något fel på mig? Jag undrar om det är mitt godisberoende som har övergått till någon annan fas. Hmm....

Nu är hon midnatt. Godnatt!

Godmorgon!

10 minuters snabbjogg på morgonen, och jag är nu ready to face the day! Det var nollgradigt ute...brrr. Frös lite om öronen. Det blir nog till att ta på sig mössan snart.
Nu måste jag hoppa in i duschen! Snart dags för föreläsning om la Ve Republique.
 

Cartes postales

Tillbaka i Uppsala. Tillbaka till plugget.


När jag kom innanför dörren fanns där två vykort till mig.
Ett från Bahamas och ett från New York!
J'ai trop envie de partir en vacances là. Jag saknar dig också.


Hög på socker

Jag tror seriöst att jag har ätit mer godis och annat sött den här veckan än någonsin förr. Godis för att hålla energin uppe när jag pluggat, en massa tårta, kakor, bullar och godis på födelsedagskalaset i fredags, och godis i mängder vid myskvällar med familjen och igår hemma hos Ida. Jag känner att min blodsockerhalt har skjutit i höjden. Godisberoende big time liksom. Inte bra. Men, jag säger som Ida brukade säga "i morgon börjar mitt nyttiga liv!" och tänker äta godis om det bjuds även idag och strunta i att känna mig onyttig. Smällen av mitt beroende får jag ta i morgon och i veckan då jag troligtvis kommer att drabbas av lite lätt abstinens och böna och be Emma om att köpa godis åt mig.

Och så en loop över Tylön innan vi vänder tillbaka!

Klockan 17.50 var jag i Halmstad igår. Så himla smidigt det är med standbybiljett alltså! (Om man kommer med vill säga...) 450 kr och en timmas restid. Helt okej liksom.

Vad som var lite extra roligt var att jag kom på att jag nog inte sett Halmstad uppifrån luften sen jag var typ 6 år gammal. Då satt jag och min kompis Joakim bak i ett litet privatplan som Joakims pappa flög över Halmstad, ut över havet och så ut över Tylön där han dessutom gjorde en loop. Det var coolt. Min pappa satt där fram och fick testa på att styra lite han också kommer jag ihåg.

När jag steg ut ur planet igår så slog den friska havsvinden mot mig. Underbart. Jag saknar alltid havet när jag är iväg. Jag ska ta en liten promenad strax och traska ner till stranden. I eftermiddag blir det födelsedagskalas för både pappa och min lille kusin Jonatan som fyller år idag. Grattis!

Håller tummarna

I helgen ska jag hem till Halmstad. Eller ja, jag hoppas det i allafall. Jag chansar helt enkelt på att det finns plats kvar på ett av flygen till Halmstad ikväll. Åker till Arlanda efter skolan och håller tummarna. I värsta fall så får jag ta tåget tillbaka till Uppsala igen.

Nu ska jag packa klart, äta frukost och plugga. Bonne journée!


RSS 2.0