Min vecka:

Tentaplugg.
Tenta.
Damsittning.
Valborg!
Servera på Majmiddagen.
Sova.
Skriva hemtenta.




Har du provat tårt-metoden?


Efter jogging och en stunds tentaplugg så är det nu dags för födelsedagskalas hos Charlotte. Fikaorgie och sockerchock deluxe är utlovat. Låter lovande tycker jag.

Trevlig söndag!

Jag gillar solen


Då har man hunnit med lite ärenden på stan också. Var på Synsam på synundersökning och lämnade in glasögonen för att få ny styrka på glasen. Min syn bara försämras och försämras, illa! Men optikern sa att det kan bero på att man som student läser och sitter vid datorn alldeles för mycket. Tydligtvis drabbade det många. Jag gillade den förklaringen - får inte läsa lika mycket i framtiden alltså ;) Därefter gick jag och lämnade in min balklänning för tvätt och press också. Det blir antagligen vårbal på Norrlands den 23 maj. Kul! Och sen mötte jag upp Lisa och vi shoppade outfits till damsittningen på onsdag. Vad vi ska vara är ganska hemligt, så det får bli bilder senare helt enkelt. Men tema Barnprogram är det som gäller. Och sen så blev det såklart lördagsfika på Norrlands. Satt ute i solskenet och njöt. Underbart!



Nu ska jag försöka tentaplugga en stund. Tänkte sitta på balkongen i solen. Vi har nämligen nya balkongmöbler som vi fått av Ulrika (som hon i sin tur snodde nerifrån gården en kväll för ett tag sen... de hade stått där i några dagar, och enligt juridikstuderande Emma så får man ta saker som är "uppenbart övergivna", så sagt och gjort!).  Iallafall, kanonbra är det, för nu slipper vi hålla på och bära köksstolar fram och tillbaka och nu finns det till och med ett bord som jag kan lägga böckerna på. Great.  Jag tippar på att jag kan hålla koncentrationen uppe i en timme kanske. We'll see. 

"Oh, shut up, you're so annoying!"


Jag är ganska trött idag vilket inte är så konstigt kanske. Det är jobbigt att vända på dygnet. Jobbet gick bra igår, ganska segt stundtals, men men.... det blir ju lite pengar av det iallafall!

Hade tänkt att tentaplugga idag, men än så länge har det väl gått sådär med den saken. Satt på balkongen och försökte koncentrera mig, men nä... det var ju så härligt väder så det var ju inte så himla lätt det. Det verkar som om det ska bli kanonbra väder hela helgen - underbart! Får hoppas att det håller i sig till Valborg också. 

Annars så? Hmm... Jag har äntligen fått ner Spotify till min dator! Kanon. Och så har jag laddat ner en underbar väckningssignal med King Julian (eller egentligen med Kodjo i Morgonpasset i P3!). Om det är någon som inte har sett Madagascar-filmerna så gör det bums! King Julian är outstanding.



Busy busy


Tre sena kvällar den här veckan, och mycket plugg. Jag längtar lite till i morgon när jag får sova.

I tisdags: bjöds det på en riktig tjejkväll med HJ och Vajan i tisdags. Kul!  
I går:  var det "Swedish party" med Internationella utskottet på Norrlands. Vi hade bjudit in en massa internationella studenter för att bjuda på svensk mat och traditioner. Egentligen skulle vi ha varit sex personer som skulle varit med och fixat från kl 15, men det slutade med att det bara var jag, Kim och Marie. Så, puh! Som vi stressade runt för att få allt färdigt. Mat, underhållning, dukning... Som tur var blev det hela tillslut ganska lyckat iallafall! Men, ja... vi var helt slut när vi gick där ifrån vid halv tolv tiden.  
Och idag:  har jag varit på föreläsning och sen suttit och tentapluggat med Mikaela och Maria. Om en stund ska jag gå och lägga mig och försöka sova lite. Ikväll är det nämligen ett nattpass på Posten som gäller. Här ska sorteras Svepet mellan 22.30 och 06.30! Tjoho!


 

Mitt liv som hund

Emma pratar ibland om att hon vill skaffa hund, vilket jag kanske inte känner är särskilt aktuellt men jag kan samtidigt förstå henne. Har man en så söt hund som Molly hemma i Östersund så är det ju inte så konstigt. Iallafall, när vi åt middag ikväll så diskuterade vi hundar och annat och då berättade Emma att hennes mamma häromdagen hade sagt att Emmas ju inte behöver skaffa hund. "Du har ju Jennifer!"  Tack, jämförd med en hund. Schysst. Nä... hon skojade bara. Hoppas jag! ;)

Lite senare, när jag varit borta och inhandlat massa godis (det mesta av det är till onsdagkvälls fest med internationella utskottet bör kanske tilläggas) samt en Daimstrut till Emma och vi satt i soffan och frossa på detta, så utspelar sig en konversation som lät ungefär så här:


Emma (har ätit upp nästan hela Daimstruten, förutom den sista biten) : Åh, nu önskar jag att jag hade haft Molly här!

Jag: Vadå?

Emma: Då hade jag gett henne den här sista biten så kunde hon äta upp den.

Jag: Men, varför?

Emma: Men, det är ju bara choklad.

Jag: Men, det är ju gott, jag kan äta den!

Emma ger mig glassen. Efter några sekunder märker vi hur väl detta stämmer in på vår konversation från tidigare på kvällen. Vi skrattar och jag sätter några godisbitar i halsen. 

Jo tack, en hund var det ja.


"I am enjoying a relationship with 2 men simultaneously. The first called Ben, the other, Jerry."


Jag fortsätter på glasstemat. ''Wich från Ben & Jerry's som är special guest hos GB Glace. Chocolate Chip Cookies + glass = mums. Smaka!



Idag har Maria, Mikaela och jag kämpat med grammatik och vokabulär inför seminariet i morgon och tentan nästa vecka. Puh! Vi var så inne i våra uppgifter att vi till och med kom en kvart försent till lektionen med Roberta. Ooops! Sen tog vi tog en välbehövlig fikapaus (då jag köpte glassen på bilden ovan!) och kämpade vidare en stund till - dock lite mer okoncentrerat. Trodde jag hade koll på grammatiken, men nu börjar jag undra.

Nu ska jag fortsätta plugga lite, och sen blir det nog en promenad tror jag. Trevlig kväll!

Dagens lärdomar och så lite Status Quo för dig Uffe



1.  Försök inte dra bort din cykel när den sitter fast med ett par andra cyklar. Resultat: dominoeffekt (alla cyklar ramlar, din cykel inkl. de som den satt fast i plus två till)

2. Dumle Snacks från Diplom-Is är väldigt god.



3. Spinning är faktiskt ganska kul. Jobbigt, men ja, roligt.  Stundtals iallafall.


Och eftersom de faktiskt spelade Scooter vs. Status Quo på spinningen så kom jag ju självklart att tänka på dig Uffe. Min kära farbror, har du hört den här versionen förr? ;) Inte lika bra som orginalet kanske, men den funkar alldeles utmärkt att spinna till!



Helgen


Fredagens sittning med SOS var riktigt trevlig! Det var pappa-tema, så ja, vi var utklädda till våra pappor, typ. Haha.

   


Den här helgen lever jag efter en att göra-lista.  Hittills har jag betat av vårstädning, ett antal ärenden på stan, skriva en litteraturuppgift, sortera in viktiga papper i en pärm samt prova min balklänning och kolla upp om/var den kan tvättas och strykas. Känner mig nöjd med mig själv. Speciellt med vårstädningen.

Nu ska jag fixa lite inför damsittningen, fylla i ett frågeformulär åt/om Emma och kanske börja kolla lite på tentan vi har nästa onsdag. Får se om jag hinner med att träna också. Det är minst sagt ganska effektivt att göra listor.

...


 

Kvällens meny: tomatsoppa, lasagne och chokladkaka


Jag tackade precis ja till att jobba natt igen nästa vecka. På posten denna gång, med reklamsortering som jag gjorde för några veckor sedan. Puh. Egentligen är det väl sådär att jobba natt, men men... pengar är ju inte fel å andra sidan. 

Nu ska jag iväg till Norrlands och laga mat! Ikväll är det föreningskväll, vi i HJ ska umgås med SOS (Söder om Sundsvall), ska bli trevligt!

Bonne soirée!

It's a small world... eller ja, en knasig en iallafall


Jag funderade på det här med Twitter. När blev det så stort egentligen? Jag hänger inte med..... Iallafall, jag satt och slösurfade lite innan och hamnade på någons Twittersida, och därifrån så kunde man ju klicka sig vidare till nästan vem som helst, kändisar, politiker, ja alla möjliga. Ganska roligt faktiskt... Men snart vet verkligen alla vad alla gör hela tiden. Vart ska detta sluta undrar jag?  Men ändå... hmm. Borde man skaffa Twitter eller är det mest överflödigt?

Jaja. på tal om politiker så måste ni väl ha sett bilden på familjen Obamas nya hund Bo? Så söt! 

Emma berättade att hon hade drömt i natt att hon och jag hade åkt till Chicago för att vara au-pairer åt Bo. Det visade sig dock att Bo inte var där, utan där fanns en katt som var lika stor som en häst istället. Vi bodde med Obamas döttrar i en jättestor våning, men fick aldrig träffa Mr President själv. Och vi fick tydligtvis inte lämna våningen båda två samtidigt, utan en i taget. Emma hade gått ut på stan och träffat på en kille som är med i Skvadern på Norrlands, och när jag hade varit ute hade jag kommit tillbaka med en massa snygga kläder vilket hade gjort Emma jätteavundsjuk. Sen var drömmen slut.  Underlig dröm minst sagt :D 
 


Jag befinner mig på fel sida landet


De sa på TV4-vädret för en stund sedan att man uppmätt 20 grader i Halmstad idag. Varmast i landet. Jo tack. Varför åkte jag tillbaka till Uppsala?

Hipp Hurra för här kommer Bumbibjörnarna!


Jag är trött. Dagen har bestått av två föreläsningar, plugg och sedan av möten på Norrlands. Det har planerats för damsittning med barnprogramstema, Sverigeafton med internationella studenterna och vårbalsveckan... det är mycket nu framöver, men samtidigt känns det roligt!




Upptäckte för övrigt att BBC:s hemsida är väldigt bra. Vi analyserade den inför en presentation idag. Ett lite nördigt tips kanske, men ändå.

Underbart påsklov


Halmstad + sol + blå himmel + 15-20 grader + familj + släkt + vänner + stranden = underbart påsklov!

Jag har haft det så himla mysigt hemma. Fantastiskt väder, riktig sommar! Och så alla underbara människor (saknade dig Elise!) och mitt favoritställe, stranden. Kan det bli bättre?




Hade som ni förstår ingen vidare lust att åka tillbaka till Uppsala, men måste man så måste man. Nu är jag tillbaka, och det är dags för skola igen. Fast, jag klagar inte, det är ju vår nu! Och inte så hemskt långt kvar av terminen heller. Yay.
Godnatt!

Glad Påsk!


Uppsatsen är inlämnad och väskan är packad. Halmstad here I come!

(Vad som är ganska roligt är hur olika jag och Emma packar inför påsklovet... det är skillnad på Halmstad och Östersund! Jag packar ner vårgrejer medan Emma packar ner vintergrejer. Hehe.)



Glad påsk! Happy Easter! Joyeux Pâques!

Press repeat


Okej, det var ett tag sen sedan de här två låtarna släpptes. Men de är fortfarande lika bra!
Skulle jag någongång göra en film eller något åt de hållet om 2008/2009 så hade de här funnits med på soundtracket. No doubt about it.

 

 

Skriva, skriva, skriva....men snart är det lov!


Dagens planering:

* Skriva uppsats
* Luncha med Mikaela på Stockens 11.30
* Skriva uppsats


Igår kväll var jag på årets första grillfest! Nice. Det blev dock lite kallt om fötterna efter ett par timmar, jag insåg för sent att det inte riktigt är tillräckligt varmt än för tygskor på kvällen... Men men, snart så! Våren är på g och det gör mig på så himla bra humör! (Jag ignorerar det faktum att det ser jättemolningt och dimmigt ut ute idag....!)

I morgon kväll åker jag hem till Halmstad för lite påsklov. Ska bli härligt!

Instängd


Jag är instängd på mitt rum och får inte gå ut.
Japp.

Äsch, riktigt allvarligt är det inte. Emma har planeringsmöte inför Dammiddagen med ordförandena i de andra två damföreningarna på Norrlands i vårt kök, och jag får inte lyssna på vad som sägs (hemligt, hemligt). That's why. Så, jag sitter här och käkar godis och pluggar istället. Emma sa åt mig att äta upp hela godispåsen, varpå jag protesterade och sa att då kommer jag få alldeles ont i magen, men det struntade hon i. Jag har ätit halva nu och jag börjar känna att det vore bättre att äta mat istället. Aj.

Jaja... Kvällen i går var trevlig! Mycket folk på Norrlands och vi dansade bokstavligt talat tills vi inte kunde gå längre. Jag haltade typ ut därifrån i mina pumps (som jag trodde att jag hade gått in, men tydligtvis så hade jag fel... AJ!)

Nähäpp... nu måste jag fortsätta plugga.

4 april


04-släpp på Norrlands ikväll! Kul! Hmm, vad ska jag ha på mig?

Idag har jag joggat, köpt löparkläder på Stadium (i ett försök att se lite bättre ut i joggingspåret, haha...), handlat på Willys, lockat Emmas hår och försökt att börja spåna lite på en litteraturuppgift som ska lämnas in på måndag. Nu orkar jag inte mer. Dags för powernap innan förfesten!

Trevlig kväll!


Äntligen


Jag sitter och pluggar på balkongen. Och det är så varmt att jag var tvungen att byta om till shorts och linne.
Hur underbart är inte det?! :D

Jogga jogga jogga!


Nu har vi börjat träningen inför Vårruset och Blodomloppet! Ikväll har Emma och jag gett oss ut på första joggingrundan för i (v)år. Eller snarare genomlidit... Ja, det var lite tungt, men vad ska man förvänta sig när man inte sprungit på ett tag? Fast nu kan det ju bara bli bättre, eller hur? Vårt mål är iallafall att ha världens bästa kondis plus att vara hur snygga som helst den 1 juni. Det kan kanske gå om jag sätter in ett antal fler pass i veckan på Friskis också. Ingenting är omöjligt heter det väl, eller? Haha.


Dansbandsmusik

Grannarna under oss (eller kanske de bredvid?) spelar dansbandsmusik på högsta volym.  Det är nästan så att jag hör låttexten till och med. Detta gör minst sagt att jag har lite svårt att koncentrera mig på den översättning från svenska till franska som jag ska göra (mitt första översättningsjobb ever!). Men men, jag tycker det kan vara okej om de typ håller på och buggar eller nåt, för sånt gör man alldeles för sällan!

Nu blev det ännu mer musik här när Emma skruvade upp ljudet på radion. Måns, såklart! ;)

Utbyte?!


Har ganska mycket att göra nu! Mycket i skolan och en del att fundera över.

Kom precis hem från ett möte med några studievägledare som sa att de hemskt gärna ville hjälpa till med att starta upp nya franskutbyten via Erasmus till Lyon, Rennes och La Reunion(!)... Det var jag och en annan tjej där, och enligt dem så kunde vi två i stort sett bara säga vart vi ville åka och så skulle de fixa det. Yay! Okej, nu ska man ju inte ropa hej förrän man kommit över bäcken... Allt måste förstås funka med Instutionen för Moderna språk så att jag isåfall kan tillgodoräkna mig det hela som min franska C-kurs. Men kanske, kanske...går det vägen så kan jag åka till Frankrike redan nästa vår, ah! :D


RSS 2.0