Renneth 09!


Efter ett mycket trevligt Oppsittje i fredagskväll var det igår dags för Birkarlarenneth! Denna tävling för studenter på Norrlands nation arrangeras av Birkarlarna och har tydligtvis hållt på i en väldigt massa år. Vad är det för tävling då? Ja, vi "nya" studenter som inte bevittnat denna tillställning innan fick höra att det knappt går att förklara vad Renneth är för något, utan att det är bäst att bara komma dit och titta för att uppleva det hela med egna ögon. Så, sagt och gjort. Flera av oss i HJ, som inte var en del av årets rennethlag, samlades för frukost vid halv 10 och skrev lite hejarramsor innan vi gick bort till Playan på Studentvägen där det hela skulle utspela sig.

På plats möttes vi av bland annat ett gäng hober, Saruman, Gollum, Turtles, Paltkravall (Fröken Lingon, Palt, Fläsk och Smör), Bag in Box, skottar i kilt och så våra egna Snuskhumrar såklart! Klockan 12 var redan de allra flesta deltagare ordentligt runda under fötterna och ramlade runt, dansade och skrek hejaramsor om vartannat. Efter invägningen tändes Birkarlar-B:et och sen var det dags för tävlingen. En del av Playan hade gjorts om till hinderbana, och på denna skulle alla lag ta sig runt 3-5 varv, men när väl loppet börjat var det inte många som hade koll på vilka lag som egentligen sprang som man skulle eller vem som egentligen ledde. Det hela kan snarare beskrivas som ett stort kaos, där närmare 50 personer halkar runt på en bana, ramlar oftare än de står på benen, försöker hoppa och krypa över hinder och  fjäskar för domarna samtidigt som de dessutom bär runt på diverse farkoster som skidor, cyklar och rymdskepp. Totalt kaos, men grymt roligt!

Vi hejade på våra Snuskhumrar så gott vi kunde (vi vann faktiskt priset för bästa hejarklack!) och det slutade med att HJ kom fyra! (Vilket är väldigt bra, med tanke på att Birkarlarna alltid vinner och resterande platser på pallen också brukar vara förutbestämda.) Klockan 14 var tävlingen över och jag cyklade hem för att värma mina nedkylda/förfrusna tår. På kvällen var det sen sittning för deltagarna, medan vi andra i HJ samlades hos mig för lite förfest innan vi dansade loss på Norrlands!   


 Paltkravall  Hober
 HJ's hejarklack

  Snuskhumrarna Charlotte, Liselott, Maggan och Frida, samt Emma - das Sats
     Några skottar (Birkarlarna) i kilt och skidhjälmar
  Ypsilon var utklädda till Bag in Box
   Jamtamot kom som Turtles
   Birkarla-B:et
  Och så Renneth!   


Kommentarer
Postat av: Elise

HAha! Å va roligt! :D

2009-02-01 @ 16:34:12
URL: http://elisemansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0