Betty Botter bought some butter...


Har haft två undervisningsfria dagar, igår och idag, men inte betyder det att jag varit ledig inte. Jag är faktiskt riktigt imponerad över mig själv hur ambitiös jag har varit (från och till iallafall), pluggat, klippt mig, tränat, och lagat mat. Har betat av allt plugg jag hade planerat och klockan är bara tre. Det finns i och för sig en hel del till jag skulle kunna plugga på, men jag orkar inte mer nu. Enough is enough.

Betty Botter bought some butter,
but, she said, the butter's bitter.
If I put it in my batter
it will make my batter bitter.
But a bit of better butter
will make my bitter butter better.

Nu ska jag vila lite istället, och sen göra mig klar för kvällens Oppsittje med HJ. Ikväll är det tema Sex and the City... kul! :)

Popcirkus

Sitter och tittar på Popcirkus på tvåan. Bra musik och så är ju Kristian Luuk med, då kan det ju inte gå fel!

Idag har jag tvättat. Inte så himla roligt, men har man inga strumpor kvar så finns det inte så mycket annat att göra, eller hur?

Mimmi länkade till en sida som jag tyckte var lite rolig. Man kan skriva in vad som helst, och få upp orden i alla möjliga kombinationer och konstellationer. Här är lite random ord från min uppsats som jag lämnade in i morse. Snyggt va?



Wohoo!

Nu är jag helt hyper efter att ha tränat. Egentligen helt slut, men tröttheten har inte kommit över mig riktigt ännu. Tänkte bara säga att alla som bor i närheten av Friskis på Väderkvarnsgatan borde verkligen gå och testa på Tattis aerobicspass på tisdagar och söndagar. Fullt ös hela tiden och sååå roligt!  Yes.

Duschen nu, mat och så skriva ut uppsatsen. Går det något bra på tv ikväll förresten?

First assignment due tomorrow....

Jag sitter och äter kärleksmums och försöker koncentrera mig på att skriva klart min första uppsats som ska lämnas in i morgon. Det har väl gått helt okej att skriva än så länge, men nu ska jag försöka avsluta det hela och där tar det stopp. Hmm... vad ska jag skriva i avslutningen? Dessutom är uppsatsen för lång så jag måste ta bort lite.....frågan är vad bara...? Jaja, det ordnar sig nog...

Klockan fem blir det aerobics på Friskis. Man måste ta en paus från skrivandet ibland ju (och dessutom sitter lite träning inte hel fel med tanke på hur mycket fika jag tryckt i mig de senaste dagarna!).

Bon après-midi

Framsteg


Jag försökte mig på att göra köttbullar ikväll igen. Mitt förra försök var ju mindre lyckat, minst sagt, men idag så blev de faktiskt riktigt goda och såg dessutom ut som köttbullar. Vilka framsteg, haha!  Annars har jag inte gjort sådär väldigt mycket idag, bara pluggat och tränat aerobics... Vädret här är så tråkigt så idag var egentligen en perfekt dag att stanna inomhus. Snöblandat regn och slask. Mysigt...eller inte. Speciellt inte när ens skor läcker in.

Imorgon blir det föreläsning, och sen fika med HJ på kvällen!

bisous

It's a Small World


Ibland så träffar man på någon man känner på ett ställe där man absolut inte förväntar sig att träffa någon man känner överhuvudtaget. Detta hände mig idag. Emma, hennes mormor och moster och jag strosade runt i förmiddags i köpcentrumet Nacka Forum (där jag aldrig varit tidigare), och efter ett tag vi går in i en skobutik. Vem jobbar där? Jo, Ola som jag gick i samma klass som på högstadiet. Vi blev båda minst sagt ganska paffa av att stöta ihop med varandra där. På Eurosko i Nacka Forum, hur stor är chansen liksom? Världen är allt bra liten som man säger....


 
It's a Small World, Disneyland Resort Paris


Nacka Forum var trevligt, och ännu trevligare var att jag kom därifrån med en gaskklänning, en tröja och en väska, som tillsammans egentligen kostade 1447 kr, för 424,50 kr = 1022,50 kr i rabatt! Vilka fynd. Pas mal!  Fast trevligast var ändå att sova över hos Emmas söta mormor, äta god mat, bläddra i damtidningar och äta semlor.  

I eftermiddags försökte jag mig på att fålla upp mina nya gardiner. Det gick sådär, som vanligt. Att fålla upp gardiner genom att stryka på ett sådant där klisterband är lättare sagt än gjort. Efter att ha kämpat i kanske en timme så gav jag upp. Nu hänger de i fönstret, men är de lika långa? Nej. Nästa gång ska jag köpa ett par gardiner som är fållade och klara, så det så. 

Stockholm nästa

Helg. Borde egentligen plugga ett par timmar till, men det får jag göra en annan dag istället... för nu ska jag nämligen till Stockholm med Emma! 

Merci pour la carte postale... :)

Sleepless

I natt vaknade jag en gång i timmen, vred och vände på mig konstant, svettades och drömde en massa konstiga saker. Jag tyckte inte alls om det. Utvilad i morse? Inte det minsta! Man kan ju inte kalla det en bra start på dagen direkt. 

Annars? Jo, det är fortfarande snö i Uppsala. Men framför allt is. Överallt.
Nu har jag varit och tränat, och om en timme ska jag iväg ner till Norrlands för att ragga nya tjejer till HJ. Vi ska bjuda på godis och se mycket sötare och trevligare ut än alla Ypsor och Vajor. Fast det är vi ju redan, så det blir nog inte så svårt :)

Finally


Som jag har väntat på en nätutgåva av Norstedts ordböcker! Engelska, tyska, franska och spanska. Praktiskt. Det här underlättar verkligen mina studier. Inga mer tunga ordböcker.  I'm so happy!

Åh nej...

Bu! Min väska har gått sönder. Min fina blå axelremsväska som jag använder nästan jämt. Dragkedjan är sönder så den går inte att stänga alls. Den har helt hoppat ur.  Vad deprimerad jag blir. Någon som är bra på att sy i nya dragkejor kanske?

Bring me some sun, please.

Det har snöat nästan nonstop sen jag kom till Uppsala i söndags kväll. Jag tycker att det räcker med snö nu, jag vill ha vår. Men i morse när jag tittade ut så blev jag lite iallafall glad - det är kallt, men åtminstone klart och solen skiner. I like it.
Idag blir det två föreläsningar och sen i eftermiddag ska Emma och jag cykla till Willys och handla.

Bonne journée!


Ny design

Min syster tyckte jag skulle göra något åt min blogg, så därför gav hon mig ett presentkort hos Mimmis Design i julklapp. Och nu är designen klar! Känner knappt igen bloggen längre, från vitt och svart till det här - en klar förbättring!  Visst blev det fint?  :)


Då var det igång igen...

Precis hemkommen efter första passet på Friskis för iår. Jobbigt, men välbehövt! Får se om jag lyckas vara lika ambitiös med träningen nu i vår som i höstas. Jag siktar på det iallafall.

Ska ta och laga lite lunch nu, och sen läsa vidare i Ideas and Identities. (Japp, jag valde engelskan...) Kursen verkar så här långt betydligt roligare än jag hade väntat mig. Fast det är mycket att göra. Den här terminen kommer definitivt bli intensivare än förra. Puh.

Jag har dessutom precis läst ett långt kapitel om the American Government, och vad passar då inte bättre än att titta på när Obama svär presidenteden senare i eftermiddag? Det känns som en stor dag idag.

Nalle Puh och hans vänner

Tillbaka i Uppsala. Upprop på nya kursen i morgon, tillbaka till Stockholm över helgen och sen på måndag så drar det igång. Vårterminen 09. Ska bli kul! :) Nu ska jag packa upp och så packa om det jag ska ha med mig till Stockholm. Sen blir det nog sängen ganska tidigt. Jag är helt slut. Det tar på krafterna att resa.

Jag har förresten drömt en massa bisarra saker det här lovet. Flera morgonar har jag vaknat och tänkt, nämen herregud vad drömmer jag egentligen? Och så tänker man att man inte ska glömma bort drömmarna, men så suddas de ändå ut ur minnet efter några timmar. Irriterande! Men bra också kanske. Jag hade nog blivit knäpp om jag gick runt och funderade över drömmarna för mycket. I morse när väckarklockan ringde så var jag i allafall utklädd till Nalle Puh (värsta Disneykostymen!), och jag befann mig på något mörkt och kusligt slott med en massa folk. Jag stod och pratade med Ida och Karin, som också var utklädda... Karin var utklädd Lille Skutt och Ida till något annat som jag inte kan komma ihåg vad det var. Underligt var det iallafall. 


Sista dagen i Halmstad för den här gången

Huh! Tittar man ut genom fönstret idag så vill man helst bara krypa tillbaka ner i sängen. Mörkt och regn... Bara att gå ut och hämta in tidningen var ruggigt. Men, jag ska inte slappa bort dagen. Nej. Jag ska istället fylla på min veckoplanering med en ny punkt, nämligen fika med Annica. Trevligt! Och så måste jag packa. Jag hatar att packa. Fast det är i och för sig lättare när man ska resa tillbaka, då behöver man inte fundera så mycket på vad man ska ha med sig utan istället inrikta sig på att bara trycka ned allt i väskan.

Duschen nästa. Godmorgon!

Vecka 3

Nu har alla åkt. Vardagen har börjat. Till och med min familj har gett sig av. I och för sig följer jag efter på onsdag, men det känns som det är dags att sätta igång det nya året nu. Det ska bli roligt att komma tillbaka till Uppsala. Jag längtar lite faktiskt. Inte direkt efter plugget i sig kanske, men efter staden och efter människorna.Och efter Friskis&Svettis. Jag behöver verkligen träna snart. 

Denna vecka ser ut som följer. Jag ska ta hand om min yngsta syster Bella, som inte är så liten längre i och för sig, fram till onsdag. Laga mat, städa, tvätta och annat kul. I morgon ska jag dessutom in till stan och träffa Victoria som jag inte sett sedan i somras. Ska bli väldigt trevligt! Och så har jag fått i uppdrag av Elise att gå till banken och fixa med en betalning till Amerikanska ambassaden. (Japp, min syrra ska lämna landet. Ett år over-there som au pair i Maryland är det som gäller. Spännande!) Sen på onsdag tar jag, Bella och Alexander tåget till Stockholm för att möta upp med resten av familjeföretaget på Formex. Ska inom Uppsala för upprop på nya kursen på torsdag morgon bara, annars är det jobb som gäller fram till söndag kväll. Men utöver det blir det biobesök i Stockholm och så restaurangbesök såklart. Elise fyller ju 20 på söndag! Mon dieu, så snabbt tiden går. 

Nu ska jag och Isabella gå ut och gå lite. Bon après-midi! 

Karaoke

Att observera folk på karaoke är minst sagt underhållande. Det finns de som glatt sjunger i micken för full hals, de som knappt vågar hålla i micken och de som inte alls vågar sig fram i rampljuset. Vissa sjunger bra, andra inte. Vad som är spännande att se är också hur stor volym alkohol folk dricker innan de vågar sig fram till micken. Vissa dricker inget, men de flesta dricker alldeles för mycket. Pinsamt mycket. Jag och mina tjejkompisar satt och förundrades över bland annat några medelålders alkisar som somnade i sina stolar innan de ens hunnit fram till scenen och ett gäng tonåringar som tog sig ett stort antal shots innan de högljutt och vingligt framförde bland annat Carolas Främling och andra karaokeklassiker.
Sammanfattningsvis var det en väldigt trevlig kväll igår, även fast ingen av oss vågade sig upp och sjunga. Vi åt hamburgare, drack cola och skvallrade i fyra timmar istället.  Och för min del räckte det gott och väl att sjunga med från bordet. 


Maria och Milla. Och så Karin på väg hem från Mårtenssons. På väg ner till stan fick vi gå väldigt väldigt försiktigt för att inte halka. Isgata överallt. Och i pumps är det inte något vidare. Speciellt inte då man går nedför sjukhusbacken!


Stuck

Jag har fastnat framför tv:n. Inte bra. Jag hade en ursäkt att titta innan, då stod jag åtminstone och strök lite kläder samtidigt. Men nu, näpp, nada. Det är hopplöst när de visar flera avsnitt av en serie i rad. Då kan man ju inte slita sig. Jag har inte sett Veronica Mars innan men jag får hålla med dig Emma att det är ganska bra ändå.

Nä, bara se klart det här avsnittet, sen måste jag göra något vettigt av min dag.
Ikväll ska bli spännande iallafall.  Jag ska på karaoke. Haha.


"Slow food"

...som Karin kallade det (närmare bestämt pizza) blev det ikväll. Karin, Ida och jag var på Stantons och åt och pratade under 3 timmar.  Det är alltid lika mysigt att träffa mina underbara tjejer, jag önskar vi kunde ses oftare!

Familjedag

Nästan precis hemkommen från en långpromenad med mamma, pappa och systrarna, och nu doftar det härligt gott från köket. Mat snart, och sen ikväll blir det bio! Närmare bestämt Australia med Nicole Kidman och 2008 års sexigaste man Hugh Jackman. Mmm, ögongodis.
 


En smakupplevelse

Vi köpte glass igår. Sia Chilichoklad.
Första tanken när glassen nådde tungan: "mmm, vilken god, fyllig chokladsmak! man känner ju knappt chilin"  Men tre sekunder senare : "Ahh, hjälp! Det bränner i hela munnen! Usch! "

Jag har aldrig smakat en underligare glass. Väldigt speciell minst sagt. Inte min favorit direkt, glass och chili går inte ihop. Men testa den!


Sleepover i Lund

Kl 17.04 igår tog Andreas och jag tåget ner till Lund för att hjälpa Isak att flytta in lite möbler i korridorsrummet. Väl framme i Lund blev det först ett besök på Bishop's Arms och ett par öl var innan Isak anlände från Uppsala med bil och släp. Stackarn hade suttit fast i kö utanför Södertälje i en och en halv timme. Efter att ha handlat på ICA, bar vi in Isaks grejer och lagade sen mat innan vi sjönk ihop i soffan framför någon dålig Sylvester Stallone-film.  Sen blev det äkta sleepover med luftmadrass och sovsäck inne på Isaks shyssta korridorsrum (som har träbalkar, takfönster och sovloft..!). Efter frukosten i morse körde vi in till stan, tog en promenad i kylan (brr!) och åt lunch innan jag och Andreas körde bilen tillbaka till Isaks familj i Halmstad. Efter lite te hos Andreas var jag hemma i Frösakull igen vid fem-tiden, nästan precis ett dygn efter vi satt oss på tåget. Ett väldigt trevligt dygn med mina favoritkillar. Man borde verkligen göra fler sådana där mer eller mindre spontana utflykter.


Äntligen dags för den årliga tjejkvällen!

Ganska lugn dag idag. Har ägnat tiden till att tvätta, stryka, laga mat.... och så givetvis en promenad till stranden. Kallt, klart och solnedgång = så vackert!

Ikväll blir det tjejkväll hos Ida! :D
Och så kanske Lund i morgon. Vi får se, vi får se.


Nyårsafton 08/09

Ett litet urval!

           


Det blev ...

...stranden och sen bakispizza på Gillbergs.
Trevligt.


Isak


Chili och choklad

Festen igår var kanon!
I had a blast.

Vad sägs om denna meny? Inte så illa det inte!

Förrätt: Cottage Chili Cheese fyllda paprikor med vitlöksbröd
Varmrätt: Chilistark fläskfilégryta med choklad och klyftpotatis
Dessert: Chokladkaka de luxe med en smak av honung och fin mörk choklad. Avnjutes med mandelgrädde och en hallonspegel.

Tack Johan!
Lite bilder kommer nog så småningom.


Nu ska jag göra mig iordning och kanske ta en promenad till stranden. Sol och blå himmel. Underbar start på det nya året.

RSS 2.0