Parfois on est beau et parfois on n'est pas beau... c'est comme ça la vie...


Jag fick det här klippet på facebook och jag bara älskar det. Vilken underbar liten fransman. (Kanske jag sätter mig ner och översätter vad han säger sen för den som inte förstår... men oh my god, så söt!)



Je suis déjà mariée, je suis déjà mariée, je suis déjà mariée! Haha :)



Här kommer en ungefärlig översättning!


Läsa ? Jag kan inte läsa faktiskt

För man måste gå i CP1 eller i CP2, för att lära sig att läsa... för att lära..öh..

Men... jag skulle  gärna vilja, men jag kan inte.

Men vet du vad ? I mitt huvud, berättar jag massor med historier...

När jag vet hur man skriver, då ska jag skriva böcker.

Vet du ? Jag hittar på... och efter, så försöker jag..

Men vet du vad jag skriver? Jag skriver med mitt hjärta, allt... Förstår du?  

Saker om kärlek...

Men...

Alla kära är kära i LOUIS !

Louis ? Äh, han, äh...

Han är så.. han är så söt så...

...alla kära kommer och pussar på honom !

Han byter alltid käresta...

Jag vet inte hur han gör...

Så är det...

Ibland är man vacker och ibland är man inte vacker... så är det här i livet...

Man skulle kunna säga att...

I mitt huvud...

Man skulle kunna säga att...

Att... tjejerna, de älskar mig inte, skulle man kunna säga..

För Margaux, hon var kär i mig innan...

Nu är hon kär i honom...

Och sen innan så var jag kär i Thalia...

Och nu, är det Louis !

Jag förstår inte varför det är så...

Jag säger snälla grejer till dem och sen...

Bah...

De säger hela tiden till mig...

"Jag är redan gift, jag är redan gift, jag är redan gift"

Jag förstår inte...

Jag orkar inte mer...

Jag skickar böcker till dem...

Jag har gett dem... boken om Petit Nicolas...

Det... det funkar inte...

...faktiskt...

Så, jag försöker att skicka blommor till dem...

De säger till mig :

"Det är väldigt sött, men jag är redan gift..."

Jag försöker ge dem...

En blomma som är så himla söt...

Iris heter den...

Och sen, så ger jag dem den, och då säger de till mig :

"Nej, behåll den du... Jag är redan gift, jag..."

Jag orkar inte mer...

Jag försöker...

Jag försöker med allt...

Jag ger dem leksaker som är mina, och de säger « nej »...

Dessutom är det leksaker som jag fått av min morfar...

...och av min gammelfarmor, och så..

..säger dem till mig :

« Nej, behåll den du... Jag är redan gift... »

JAG ORKAR INTE MER...

Jag orkar inte mer...

Jag vet inte...

Jag kommer att bli en odåga, det är säkert det...


Yesterday


Lotta och Liselott

Riktigt kul förfest och utgång igår! Liselott fixade strawberry daiquiris som var underbart goda, mmm! (Jag har nog inte druckit Strawberry daiquiri sen jag var med Cecce i Malibu...  dit hade ju inte varit fel att åka tillbaka, kommer du ihåg?) Earth Hour uppmärksammade vi såklart också -  det blev väldigt mysigt med bara en massa ljus tända! Ni släckte väl? Och sen efter lite övervägande blev det tillsist ÖGs 04-släpp som vi bestämde oss för. Trevligt! 

:)
  

Jag borde nog ta och sova lite till


Jag är trött, sådär trött så att jag känner att jag verkligen borde ha sovit några timmar till. Istället masar jag mig upp vid 10 (vilket är ganska sent för att vara mig iallafall), äter frukost och börjar läsa i The Remains of the Day som jag borde läsa ut i helgen. Nu är klockan tolv och jag har precis ätit en chokladmuffins för att få lite mer energi. Ha! Det funkade inte. Det är kanske bättre att jag går och lägger mig och sover middag istället.

Jobbet igår gick bra! De var väldigt trevliga där allihopa, och trots att det var ganska långtråkigt (vi sorterade ett ex antal tusen Svepet) så gick tiden ganska snabbt. Det som var värst var egentligen att ta sig till och från Posten. När jag cyklade dit var det hur blåsigt som helst, storm typ, och jag hade motvind hela vägen (dvs i ca 30 minuter). Jag stod upp och trampade i ettans växel nästan hela vägen, utan att komma framåt över huvudtaget, så ibland fick jag gå av och le cykeln istället. Puh! Och sen när jag skulle cykla hem, ja då snöade det ju istället. Jippie. Som tur var hade jag åtminstone medvind på hemvägen.

Ikväll blir det utgång med tjejerna i HJ! Ska bli kul! :)

Jobbdax


Äntligen lite extrajobb via Manpower! (Det har varit lite lite nu med den pågående krisen, vilket i och för sig inte är så svårt att förstå). Idag ska jag jobba på Posten med reklamsortering mellan 14.45 och 22.30, så nu måste jag käka lunch och fixa med lite saker innan jag ska inom Manpower och hämta upp skyddskor och därefter cykla till Boländerna. Det blåser en massa idag, vilket jag inte tänkte på när jag bokade in mig på jobbet... det var kanske dumt, jag kommer att vara alldeles svettig när jag kommer fram. Jaja....

Trevlig fredag allihopa!

Muffins...

... är så himla gott. Och går väldigt snabbt att göra dessutom. Farligt farligt!



Mums.

Funderar på om jag ska titta på Monstret - Josef Fritzl på fyran kl 21, eller om jag bara kommer drömma mardrömmar då. Någon som har något annat tips på trevlig torsdagsunderhållning?

25 mars


Idag har jag varit på litteraturseminarium, pluggat lite, ätit våfflor, solat på balkongen, sovit i soffan, läst lite i The Remains of the Day och... ja det var nog allt. Nu ska jag strax iväg på Damstyrelsemiddag på Norrlands. Trevlig kväll!

Aprilväder i mars

Jag tycker det vore bra om vädret kunde ta och bestämma sig någongång. I morse var det sol och blå himmel fram tills dess att jag skulle cykla till skolan. Då börja det snöa och blåsa. Halvvägs till skolan haglar det. Under seminariet så börjar det sen snöa ordentligt och när jag är på väg från skolan är det snöstorm för att två minuter senare vara blå himmel och sol igen. Sol, snö, blåst, sol, snö, blåst...så har det sedan hållt på sen jag kom hem från skolan, på väg till Friskis och på vägen därifrån. Nu håller solen på och går ner och jag skymtar inte ett enda moln på himlen. Underligt väder idag, minst sagt.

På väg från Engelska parken såg det ut så här:
  

Och sen två minuter senare:



Jag vill ha vår nu.

Tjuvlyssnat.se

Hennes mål var att bli hans mål


Frasses, Härnösand

En tjej och en kille ~18 sitter och äter.

Tjejen: Jag är förresten kär!
Killen: Oj, det gick fort. Tell me the story!
Tjejen: Jag såg på Twilight och nu är jag helt kär i Robert Pattinson...
Killen (uppgivet): Nej, inte du också! Vi män får faktiskt komplex!
Tjejen (drömmande): Han är så sexig, nu vill jag verkligen ha en vampyrkille.
Killen: Jag vet inte en enda tjej som inte har blivit förvrängd av den där jävla vampyrfilmen. Den borde fan förbjudas, den rubbar liksom hela ekosystemet av människor. Det är inte så att vi kommer dö ut av kärnvapenkrig eller växthuseffekten, ni kvinnor kommer vägra ha sex med män bara för att de inte är Robert Pattinson!


Cred: Elin

Publicerat den 23 mars, 2009 kl. 11:32 under Norra Sverige av Jennie
Kommentarer: 93 -



Hahaha, det här tyckte jag var roligt.
True, so true. Det känns skönt att veta att det finns fler än jag som är ROBsessed! ;)


Söndag och måndag

Igår var en väldigt trevlig dag. Trots att det började snöa igen.

Efter att ha försökt plugga lite på morgonen så träffade jag Mikaela vid tolv för söndagsfika på Värmlands! Smörgås, morotskaka och te för 48 kronor, det går ju verkligen inte att klaga på! ;) Efter fikan tog vi en sväng på stan och shoppade lite allt möjligt nödvändigt och onödigt.



Lite senare tog jag cykeln till Willys och handlade, åt Emmas goda räkostgryta med champinjoner och crabsticks och sen vid åtta kom Axel hit en sväng och hälsade på :)

Idag har jag varit på två föreläsningar och pluggat mestadels av tiden. Klockan 18.15 är det möte med internationella utskottet på Norrlands, och innan dess ska jag försöka läsa några sidor i The Remains of the Day och få i mig lite kvällsmat tänkte jag.

Bonne soirée!


Lördag eftermiddag

Nu ska  jag äta lite lunch och sen ta en promenad i solskenet in till stan och förbi Studenternas tänkte jag. Bandyfinal i Uppsala idag ju! Måste ju ner på stan och känna lite på stämningen. Och efter det ska jag titta på Twilight som jag laddat ner (hade varit kul att se den tillsammans med dig lillasyster, men du får väl the real thing på posten inom några dar!?). Myseftermiddag alltså. Skönt. 

Vi gillar Mums-Mums


Jag och Emma har tv-kväll. Just nu är det Hundtricket på ettan som gäller, och innan det Måns i Så ska det låta. Han är ju charmig den killen. Jag börjar nästan bli lite besatt, haha. 


iPod:en har fått fnatt

Nu verkar min iPod ha slutat fungera också. Toppen. Okej, jag köpte den för nästan tre år sen, men ändå. Bu. Den har fastnat i ett läge, och om man byter låt, när det nu funkar, så stor det fortfarande bara samma låt på skärmen som innan. Dessutom står det att den är låst fast den inte är det och så kan jag inte stänga av den. Jippie.



22.20: Uppdatering: Okej... nu verkar den funka igen. Puh! Jag blev lite orolig där.

Lååång(sam) dag

Idag har varit en trevlig dag, men sen jag kom hem så känns det som om tiden har gått extra långsamt. Jag vet inte varför! Jag kollar på klockan med vad som känns som en timmes mellanrum, men då har det gått kanske tio minuter. Hmm. Efter föreläsning i morse så pluggade jag med Mikaela och Maria och fikade med Cornelia. Sen cyklade jag inom Akademibokhandeln och köpte fyra kursböcker och satte mig sen på balkongen och läste lite tills solen började gå ner bakom husen på andra sidan gatan. Därefter surfade på internet en stund utan något egentligt syfte, hjälpte grannarna att lyfta in en soffa i vår lägenhet, slösurfade på internet ett tag till, åt lite.... och nu sitter jag här igen. Egentligen borde jag läsa lite i In Country (som egentligen är ganska bra), men jag orkar inte. Det går inget bra på tv och dessutom fanns det inte ett enda recept i Sju sorters kakor som inte innehåller smör eller margarin (som fattas i kylskåpet), så jag kan inte baka heller. Märks det att jag har tråkigt och är lite lätt rastlös?

Nej nej, jag är inte avundsjuk.

Min syster ska till Florida idag.
Och min farbror med familj åker till Thailand på fredag.
Nej då, jag är inte alls avundsjuk.

Men här töar det iallafall och våren är på väg! Yay.
Har varit och tränat, så himla härligt, men aj vilken träningsvärk jag har i benen. Stretchade nog inte tillräckligt efter skidåkningen tror jag. Är så himla sugen på choklad. Åhh..... och vi har inget smör hemma så jag kan inte baka kladdkaka. Bu.


(Jag hade gärna följt med dig Elise! Ha så himla skoj nu!)

"I love that sometimes you just smile at homeless people and you don't even know it!"


Nu är våren på väg. Jag känner det. Underbart! :)


Här kommer ytterligare tio anledningar till varför man ska se He's Just Not That Into You!  :D


He's Just Not That Into You


Se den!


Det är alldeles för sällan som man unnar sig något från ett bageri....


Eller? Det var iallafall vad jag tänkte idag när jag gick förbi ett bageri inne i stan (grymt fikasugen och) på väg hemåt. Så, ja... på ren impuls köpte jag två kanelbullemuffins med äpple i, en till mig och en till Emma. Nu sitter jag här och fikar lite och njuter av den underbart goda bullen innan jag måste, åtminstone för en stund, förkovra mig i engelska grammatikens under. Men inte alldeles för länge dock, för ikväll blir det bio. Tjoho!




söndag

Tvättat, promenerat och pluggat. Det är vad jag har gjort idag. Och så har jag bokat en tågbiljett hem till påsk (vilket jag verkligen borde gjort tidigare!) Dyrt? Japp. Det är tur att man har föräldrar som vill hjälpa till lite så att man kan åka hem. Älskar er. Tack. Och tack familjen för en underbar vecka i Storlien!



Vackert va? Bara snö och fjäll så långt ögat når.


Nu ska jag värma lite tacopaj och öva på min presentation som jag ska hålla i morgon.


Jaha

Det var nog bland de mest spännande Melodifestivaler jag nånsin sett! Snacka om att inte ha en aning om vem som skulle ta hem segern. Måns var grym och jag tycker det var synd att han inte vann. Men men, Malena kommer nog göra ett bra jobb i Moskva hon också.  

Nähäpp... jag tror att jag ska gå och lägga mig nu. Min förkylning vägrar försvinna och jag har ont i huvudet.

På spåret

Det är ganska mycket snö här i Jämtland. Men enligt säkra källor så har det snöat en massa i Uppsala också. Bu. Jag hade hoppats på att komma tillbaka till våren, men nähäpp. Sitter på tåget (fick åka framlänges, yes!) mellan Åre och Östersund och njuter av solen och av hur vacker naturen är. Har ca 5 timmar kvar till Uppsala, om inget oförutsett händer vill säga. Med min otur så väntar jag bara på att de snart ska meddela att tåget har gått sönder eller något åt det hållet.

Ikväll blir det Melodifestival final. Spännande spännande. Jag hejar på Måns.


Förkyld

Jag har dragit på mig en förkylning. En rejäl sådan. Min näsa bara rinner. Usch. Jag vet inte hur många paket näsdukar som jag snytit upp idag. Blä.... 



Jag och Bella i backen

11 mars


Lite sämre väder här idag, men vad gör det? Det är så skönt med semester. Men jag är egentligen ordentligt trött. Det tar på krafterna att vara utomhus, åka skidor och käka en massa god mat och godis hela tiden. Sängen nästa!

(Spana in det här: http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.886529 
Måns! Och akustiskt dessutom!)


 

Storlien

Oh, I've missed this place.



   

Framme i Storlien. Äntligen.

Alltså, det måste vara något med mig och tågresor. Det känns som om jag i nio fall av tio har oturen att drabbas av förseningar och missade anslutningar. Och idag var inget undantag.

Eller som Axel sa: "Haha, det är verkligen som att tåget börjar med att köra under en stege och krossa en spegel så fort det rullar ut från perongen direkt efter att du har satt dig."

Resan började bra. Tåget avgick i tid från Uppsala mot Sundsvall. Jag läser mina horoskop i Metro, och tänker att "äsch, de där passar ju inte alls in på mig idag!"

Oxen
Ditt planerade dagsprogram kan du glömma. Du får något att fundera över och göra något åt.
Tigern
1986 Det är en tuff värld.


Men jodå. I Gnarp, ca 4 mil söder om Sundsvall, stannar tåget för att det har hänt en bilolycka på spåret lite längre fram. Vi får vänta en halvtimme utan några besked. Jag sitter och väntar och kan inte göra något åt det faktum att jag missar mitt anslutande tåg både i Sundsvall (och nästa i Östersund). Så småningom kommer det en buss som vi får hoppa på istället. Väl i Sundsvall så får vi beskedet att bussen ska köra vidare till Östersund också och därifrån till Storlien. Så istället för en lång tågresa idag så blev det en lång bussresa. En lång bussresa tillsammans med bland annat ett gäng tonåriga fotbollskillar och en underlig alkis. Härligt. Strax utanför Ånn, bara ett par mil från Storlien, hade det hänt en trafikolycka och det var på håret att vi blev fast där också och kanske tvingats vända. Vi mötte bärningsbilarna  och en minut senare sa de på radion att de skulle stänga av vägen. Så ja, lite tur hade vi.

Nu är jag iallafall äntligen framme. Ca en och en halv timme efter utsatt tid, så jag måste ändå säga att det var överraskande bra jobbat av SJ - jag räknade med att komma fram ännu senare.

  
Roade mig lite med mobilkameran på vägen. Först utsikten från tåget i Gnarp där vid stod stilla. Min utsikt i bussen. Och sen sista biten i Jämtland - solnedgång.

Men som sagt, nu är jag här. Och det känns så himla skönt! I morgon är det äntligen dags för lite skidåkning.

Semester!


09.15 - 10.00 Föreläsning
11.07 - 18.24 Tågresa till Storlien

Nu bär det av till fjällen! :)

Fler bilder från HJ 45 år!

Här kommer några av Jons bilder från gårdagens HJ-jubileum.

HJ:s styrelse: Ulrika, Lisa M, Johanna, Emma, Liselott, Maggan, Charlotte, Jennifer, Lisa R
    

Tentafest och HJ 45! :D

Ojojoj, vilken kul helg!

Först var det tentafest i fredags på Värmlands nation, där vi lyckades bli fotograferade ett bra antal gånger av Uppsalavimmel.se:

Fotografen till mig och Mikaela: Hej, kan jag ta ett kort på er?
Vi: Visst.



Lite senare i Drinkbaren:  
Fotografen: Hej, kan jag ta ett kort på er?
Vi: Äh, du har redan tagit en bild på oss.
Fotografen: Ojdå, okej.
Fotografen blir lite generad och väljer att ta en bild på några andra istället.

Några minuter senare i trappan:
Fotografen: Hej, kan jag ta ett kort på er?
Vi tittar på honom med menande blickar.
Fotografen: Har jag redan tagit en bild på er?
Vi nickar.
Fotografen: Jag har redan frågat er två gånger, va? 



Haha. Så kul! Men det var ju roligt att han ville ha med oss på så många kort. Vi måste ha varit snyggast på Värmlands helt enkelt! ;)

Och här är Maria N, Therese, Maria C och Tim! :

   
  

Och så igår: HärjaJämts 45-års jubileum!

Klockan 9 på morgonen var vi på plats och började förbereda. Vi bar fram stolar och bord och dukade och fixade inför Oppsittjet. Vid 12-tiden började en massa gamla HärjaJämtskor anlända och sen var festen igång. Supergod mat som alltid och det var extra roligt att träffa "gamlingarna" och höra deras berättelser om livet på Norrlands nation. Vid 17dk var det sen dags för bankett och iklädda våra egentillverkade klänningar så festades det ända till klockan 3 på morgonen.  Det hela blev väldigt lyckat, maten var underbart god, vi fick en massa fina presenter och stämningen var på topp. Hur kul som helst!

Det var svårt att hinna med att ta kort på allt, även om det är jag som är fotoansvarig i föreningen och hade kameran uppe under största delen av kvällen. Men Nationens fotograf Jon tog en massa bra bilder som går att beskåda på Facebook (tror de ska gå att se på via min sida!). Här är dock några tagna med min kamera:

        

Visst blev klänningarna fina? :)

Och så var det tenta i morgon igen då...

Vi var ganska möra efter att ha suttit åtta timmar och tentapluggat idag. Det tar på krafterna att anstränga hjärnan. Mina muffins som jag bakade igår behövdes verkligen för att hålla blodsockret uppe!  Det ska bli spännande att se hur mycket som har fastnat nu.. det känns som det kan vara allt från inget till allt i stort sätt, så ja... tomorrrow will tell. Tänkte att jag skulle repeterat en sista gång nu efter att ha varit och tränat, ätit, duschat och pratat i telefon med familjen... men inte. Jag är dödstrött. Bättre att gå och lägga sig tror jag.

I morgon ska det dessutom putsas glas inför jubileumet på lördag och så blir det tentafest på Värmlands!

Bonne nuit!

Vad gör det om hundra år när allting kommer kring?!

Det snöar ute igen. Blä. Riktigt stora, feta snöflingor dessutom. Och jag måste snart ge mig av på cykeln. Kul. Jaja, så länge jag inte frontalkrockar igen så är det lugnt. Haha. Det blir tentaplugg på Engelska parken idag med Mikaela. UK and US culture and history från ca 1500-1945 (vilket betyder ganska mycket) ska tentas av i morgon.

Emma vann inte igår. Men det var kul ändå. Haha. Som Emma sa för att citera Filip och Fredrik "Den som kan det här är fan dum i huvudet!". Jag, Emma W, Karin och Robban satt på Orvars och lyssnade, eller försökte lyssna. Det gick inte så bra för radion hördes knappt, men vi hejade, jublade och svarade på lyssnarfrågor (vi var grymma, jag vann en DVD och Emma W teaterbiljetter!). Jag blev till och med intervjuad i radion av en söt reporter för att heja på Emma. Nervöst men samtidigt ganska roligt! När Emma kom tillbaka till Norrlands så spelade vi Jenga en stund och skrattade över Emmas fantastiska medverkan,  hennes "15 minutes of Fame". Du är underbar gumman! Jag är stolt över dig. 

Heja heja!

Två dagar tentaplugg till, sen semester. Efter tentan då alltså.

Ikväll ska Emma tävla för Norrlands nation i studentradions Battle of the Nations, och jag ska ner till Orvars och lyssna och heja på såklart! Battle of the Nations är en frågesportstävling, där nationens ära står på spel, hehe. Nejdå, riktigt så allvarligt är det inte men... Hon är lite nervös, men jag är säker på att det kommer gå bra! Lycka till kombo! :)


Syjunta på hög nivå


Igår kväll sydde vi i HJs styrelse klänningar inför jubileumet på lördag. Liselott, Emma och Ulrika skötte symaskinerna, jag ägnade mig åt att nåla upp mönstret och klippa medan de andra i styrelsen skrev en HJ-sång och fixade med bordsplacering och grejer. Vi var hos Liselott från femtiden och cyklade därifrån vid tolv. Puh!  Men vi hade väldigt trevligt, och klänningarna kommer bli grymma. När vi skulle cykla hem så hade det snöat en hel decimeter så i fick börja med att gräva fram cyklarna, och sen cykla hem i den vita, tysta natten. Läckert! (Men det gäller verkligen att hålla tungan rätt i mun när man cyklar i snö!)

Nu sitter jag och tentapluggar. Igen. Jag längtar till fredag eftermiddag.

Hope and Glory

Det går sakta framåt med uppsatsen.... Vet inte om jag blir färdig ikväll dock, det tar alltid längre tid än vad jag räknat med när det kommer till att skriva och redigera. Segt. 

Har kollat in bidragen i årets Melodifestival på svt.se, och jag måste säga att nu när man kan lyssna på alla låtar så är det fortfarande Måns som är bäst. Och han är fortfarande lika het.




Nu ska jag iväg och träna. Bonne soirée!

Vintern när den är som bäst

Vasaloppet på TV. Sol, snö och flera minusgrader ute. Härligt!

Håller på att tvätta, vilket är mindre roligt men det måste ju göras. I eftermiddag blir det nog lite träning på Friskis, men innan dess så måste jag fortsätta på uppsatsen. Hoppas på att kunna skriva färdigt den idag, det kommer bli lite väl stressigt annars i veckan som kommer...Men det som tar mig emot är att behöva sitta inomhus när det är så fint väder. Blä. Men men, en vecka till här, sen blir det skidsemester i Storlien och då kan jag ju vara utomhus så mycket jag vill i flera dagar! Jag längtar.


RSS 2.0