Nähä, nu får jag ta tag i mig själv...

Jag har ingen lust att plugga. Jag har skjutit upp det hela dan. Tvättat, städat, solat, handlat och sovit har jag gjort istället. Det är inte så mycket som går att plugga på inför tentan i morgon egentligen har jag intalat mig. Men kanske jag borde kolla lite på det ändå. En sista ansträning - kom igen då, Jennifer. Snart sommarlov, snart. 

Och jag är fortfarande dunderförkyld. Bu.

(Hur konstigt är inte uttrycket "att ta tag i sig själv" egentligen?!)


Förkyld i sommarvärmen


Först trodde jag att jag kanske skulle slippa undan en förkylning ändå. Köpte halstabletter och började känna mig bättre i förrgår. Men inte då! Igår kväll så slog förkylningen till på allvar. Jag, Mikaela och Maria och några andra satt på Upplands och drack öl och åt nachos, och jag riktigt kände för varje timme som gick hur min näsa och hals blev sämre och sämre. Idag har jag snytit mig nästan var 5:e minut. Underbart. Jag hatar att vara förkyld. Speciellt när det är så här fint väder! Jag menar, högsommarvärme och förkylning går liksom inte ihop, okej om det hade varit vinter, men nä... på sommaren så tycker jag att förkylningar borde förbjudas. Dessutom vill jag träna! Jag blir galen. Det går ju inget vidare med uppladdningen inför Blodomloppet nu inte. Blä.

Jaja, snart är skolan slut iallafall. På måndag kl 9 ska jag hämta ut en hemtenta som vi sen har 24 timmar på oss att skriva, vilket betyder att kl 9 på tisdag har jag sommarlov! Ska bli härligt. Fast det känns nästan lite som lov redan faktiskt... Jag älskar solen! Jag och Frida låg och solade på balkongen här innan. Termometern visade då 41 grader. 41 grader! Det var som att ligga på stranden i Grekland eller i en stekpanna typ. Jösses.

Fem i tolv i torsdags lämnade jag in min ansökan för utbytesstudier i Frankrike vt10, med Rennes som första hands val och Poitiers som andra.  Nu är det bara att vänta och se vad som händer.

Och igår var Mikaela och jag på IKEA, eller ja, jag var på IKEA, Mikaela körde mig dit och gick med mig och körde sen hem mina grejer. Haha. Tack gumman! Inhandlade en BILLY-bokhylla, en skrivbordsstol och lite förvaringslådor bland annat. Vi var lite oroliga för att det inte skulle funka att få med den 2m och 2cm långa BILLY hem, men jodå, man ska inte underskatta en Saab Turbo.

 

Nej!


Jag tror att jag kanske håller på att bli sjuk. Halsen känns inget vidare, jag är trött i ögonen och i kroppen. Inte bra! Jag som nästan aldrig är sjuk. (Peppar peppar ta i trä!) Bu!

"Ce s'appelle Erasmus, et c'est un bordel innommable!"

Jag tror att jag har lagt upp den här innan. Men det är så sant så sant. Och speciellt när det gäller Frankrike tror jag. Administration är inte deras starkaste sida.

 


Har suttit halva eftermiddagen och försökt förstå mig på franska universitets hemsidor. Det är verkligen lättare sagt än gjort. Det eventuella utbyte som jag för ett tag sedan praktiskt taget blev lovat verkar inte bli av, så nu så jobbar jag på att få till ett annat. Lite i sista minuten, men ändå. Vi får se om det går. Annars får jag helt enkelt lägga utbytet utanför min examen. On verra. Just nu tittar jag på Université de Haute-Bretagne Rennes II och Université de Poitiers och försöker knåpa ihop ett ansökningsbrev och fixa alla ansökningshandlingar och grejer. Puh! Mycket jobb. Hoppas jag får lön för mödan.

Sommaren verkar vara på återtåg iallafall. Underbart! Temperaturer över 20 grader igen, I like it.
Ikväll blir det belöningsmiddag med HJ på Restaurang Lingon - trevligt värre och säkert väldigt gott dessutom!

Bonne soirée!  


Some pictures


Jag är trött. Men det har varit värt det.

Här är lite bilder från helgen! Nu ska jag sova. Har bara blivit knappt 8 timmars sömn på de senaste 48 timmarna. Det är för lite. Godnatt!

               

Nu börjar Vårbalsveckan!


Nu börjar en intensiv, men förhoppningsvis rolig helg! Som medlem i Norrlands nations Internationella utskott ska jag vara med och ta hand om och kanske också inhysa ett par stycken "utbytesstudenter" i vår lägenhet. Och äntligen ska jag få använda min balklänning igen! Det var hela 4 år sen sist det...

Preliminärt schema:

Torsdag:
 studenter från Norrlands nations vännationer (ca 45 st) anländer, städsexa (dvs. stor fest för alla som städade i söndags)
Fredag:   statsvandring, laga mat för kvällen, stipendiatmiddag med maskeradtema (jag och Marie ska vara utklädda till grisar)
Lördag:   frukost, fördrink, bal
Söndag:  fixa sillunch, äta sillunch, vila

The Duck Man

 

Eller:  http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/americas/8058221.stm 

Så sött!

Man kan ju bli irriterad för mindre


Det visade sig att min punktering berodde på att någon hade skurit i däcketIrriterande!!! De fick byta ut hela däcket och jag fick betala 210 kr. Precis vad man har lust med. Verkligen.

För att rensa tankarna från punkteringar och annat så sprang jag 4 km innan - något kortare sträcka än vanligt alltså men däremot snabbare tempo. Härligt. Nu börjar vi ladda inför Blodomloppet på riktigt. Haha.

Nu har jag skrivit klart sista uppgiften i litteraturkursen vilket innebär att det bara återstår en lektion, ett seminarie och en tenta av vårterminen 09. Jihoo! :)

Bonne nuit!

Tack


När ens födelsedag inte riktigt blir som vanligt - då man känner sig lite ensam (och familjen befinner sig i USA), och då man storstädar köket på Norrlands halva dan,  så är det tur att man har så fina vänner. Gratulationssms och facebookmeddelanden, en muffins på morgonen, sång på dan, och sen film + Ben&Jerry's på kvällen är inte fel. Tack alla, och tack Emma aka världens bästa kombo. Love you! Och så fick jag hallonpaj av Mikaela i morse - kan det bli bättre? Tack gumman!

Nu ska jag bege mig till CykelViktor. Min cykel har fått punktering. Tjoho!!!


Ja må jag leva!


17 maj!



Jag fick en marshmallowmuffin av Emma i morse. Mums! :)
 


De retour à la réalité

Har haft besök från Frankrike i några dagar. Uppsala och Stockholm visade sig från sin bästa sida. Lite kallt dock, men vad gör det? Mon hérisson!




Sista dan som 22-åring idag då. Huh! 23! .... Snart är man verkligen vuxen.

Nu ska jag hoppa in i duschen. I dag blir det Gourmetmiddag med HJ!

I Want It That Way


Kolla in mimiken! Underbart.


Jogga jogga jogga! I like it!


Jag förlängde min löprunda med 2,5 km idag. Känner mig grymt nöjd med mig själv.
Vore kul att bli lika vältränad (*host*) som jag var när jag bodde på Irland. Då sprangs det ska jag säga er! Herregud. Jag var snudd på träningsnarkoman där ett tag. Varför slutade jag med det egentligen?


à demain!  :)

Time flies


Jag älskar dig Elise, längtar så mycket till jag får komma och hälsa på!



Time flies, I promise. Enjoy.

"the fuck!"

Det var riktigt roligt att träffa Annica igår! Vi åt tacos, drack vin och satt och filosoferade ett tag innan vi gick in till stan där vi hamnade på Orvars. Vi satte oss bredvid ett gäng snurriga killar som försökte få med oss på efterfest till "Studio 32", dvs Studentvägen 32. En av killarna tog min scarf och sa the fuck! (alltså en oerhört fyndig kortversion för What the f***!) i var och varannan mening, och någon av dem snodde dessutom med sig en filt med ett stort Falcontryck på från Orvars. Efter ett toabesök på ett uteställe "för vanliga människor" så slutade kvällen med att Annica och jag övergav killarna, tog filten och gick till Max och åt istället. Nice.

Nu har jag läst ut bok 8 av 9 på vår litteraturkurs och ska precis börja skriva tillhörande inlämningsuppgift tänkte jag. Är lagom motiverad, speciellt då Cecce precis skickade betydligt mer spännande saker till mig. Kolla in det här Bella!

Oh, måste sätta igång sportradion! Har ju slagit vad med Axel om att HBK ska vinna över Örgryte idag. Important stuff. Heja HBK! :)


Besök


Världens finaste Oscar var och hälsade på mig igår innan han körde vidare mot Stockholm. Vi lyxade till det med god mat och vin. Och underbart god efterrätt. Tack Oscar, du är bäst!




Och ikväll kommer Annica hit för att uppleva Uppsala. Det blir tacos, vin och sen utgång! 
Jag kan inte klaga på den här helgen inte! :) 

Funderingar på vägen från tvättstugan




Blommorna på träden på Djäknegatan är inte så pjåkiga ändå! Fast de slår nog inte dem på Providence Road, eller vad säger du Elise?

Jag upptäckte för övrigt att det finns en Djäknegatan i Halmstad också. Vi gick där på väg mot Örjans vall när jag var hemma i påskas.  Men i Halmstad är Djäknegatan verkligen en liten obetydlig väg, utan ett enda hus... i stort sett bara en transportsträcka för att ta sig ner till promenaden längs med Nissan. På kartan på Google så finns inte ens namnet med, men en pil har de iallafall lyckats få dit:




Varför tycker folk att maskroser är fula egentligen? Okej, de är ogräs, men ändå. De är ju faktiskt ganska vackra om man tittar lite närmare på dem. Maskros heter ju dandelion på engelska, och jag har under den här terminen lärt mig att det namnet har engelsmännen hämtat från franskan. Dandelion kommer från dents de lion vilket betyder lejontänder. På franska heter maskros däremot pissenlit, vilken man fritt översatt (jag har inte kollat upp det här!) skulle kunna få till pissa i sängen.  Haha. Visst blev ogräset genast lite häftigare nu?


Ei saa peitää


Yes, syster. Mumintroll var det som gällde! 

Ett riktigt roligt spex, vi skrattade så vi fick ont i magen! Kort sammanfattat så handlade det om bröderna Lejonhjärta (där Skorpan, 9år, är etablerad knarklangare) som hamnar i Köttfärsdalen. Därifrån ger de sig sen iväg till Mumindalen för att hitta Orvar som finns hos draken Demokratla. I Mumindalen härskar Mumintrollen och där finns ett gäng diktatorer som hänger på Maos café och är allmänt missnöjda, och sen... äsch jag ska ju inte berätta slutet! ;) Men kul var det!   Skrattade mest gjorde vi åt Mumintrollen och åt "den söta duvan". Underbart!

 Jonathan Lejonhjärtas ryggsäck (full med knark) undersöks av Mumintrollen aka Ondskefull vakt 1 och Ondskefull vakt 2

  Ett gäng muntra diktatorer på Maos café

  NoNSEns!

En massa nonsens


Jag fick en impuls att gå och klippa mig idag, så sagt och gjort. Ingen dramatisk förändring, klippte typ bara topparna, men det kändes bra. Älskar känslan av nyklippt hår!

Mikaela, Maria och jag träffades vid 10 för att gå igenom en presentation vi ska hålla i på måndag, men ägnade mest tiden åt att prata om en massa annat. Man kan verkligen säga att vårt jobb idag var långt ifrån effektivt, men äsch.. vad gör det? Vi hade ju väldigt trevligt iallafall :)

Kl sju ska jag möta upp Emma W, Charlotte och Lisa L utanför Norrlands. Här ska gås på spex! Kul!



Sådärja


Nu har jag skickat in min home essay till urkund och lämnat in en papperskopia till Elisabeth. Skönt! Då var det ur världen, får hoppas på att hon tycker det blev någorlunda bra bara.

Jag hatar att cykla i regn.  Jag vet, jag har säkert sagt det innan, men det är verkligen inget vidare.

Nu ska jag slappa i soffan nån timme, sen blir det matlagning och efter det möte med Internationella utskottet.

Mon Essentiel


Den här är till dig Emma ;)

En av världens absolut vackraste låtar. Mon Essentiel med Emmanuel Moire från Le Roi Soleil.
Jag har älskat den här låten sen första gången jag hörde den. Det hade varit en dröm att få se Le Roi Soleil live. 
Lyssna och njut.



Je ferai de toi mon essentiel
Mon essentiel
Si tu veux qu'on s'apprenne
Qu'on s'appartienne

Il pleut...


Det regnar idag. När hände det senast egentligen? Jag kommer seriöst inte ihåg.

Britain sure has got talent!


För nån veckan sen var det Susan Boyle, och nu är det Jamie Pugh. Det här är inte hela klippet för det gick visst inte att klistra in, men man ser iallafall hur nervös den här killen är och hur glad han blir. Jag började nästan gråta.



Och kolla in de här killarna - grymma dansare minst sagt.

söndag 3 maj


Idag har jag städat lite, och försökt börja spåna på den home essay som ska in på tisdag. Gick ganska så trögt, men jag ska väl få ihop nåt till slut. Åt lunch och drabbades sen av en riktigt fet matkoma, och då gick det verkligen inte alls att plugga. Sover man över böckerna är det liksom ingen vits. Så, då bakade jag kakor istället. Blev hur goda som helst! Med lite socker i kroppen orkade jag koncentrera mig en liten stund till på plugget, men sen så gav jag upp och cyklade till Friskis istället. Styrkamedel-pass blev det, ett riktigt bra pass faktiskt, var helt slut efteråt. Vad som var extra roligt var att Elin från Annecy var på samma pass som jag! Henne har jag inte träffat sen december 05, så det var ett tag sen det. Roligt!


Majmiddagen 09


Servisen innan sittningen dragit igång.



Jag, Johanna och Maggan sitter prydligt och väntar under kaffeunderhållningen.



Hovmästare Lisa, Liselott, Charlotte, Lisa och Emma på bänken mitt emot - inte fullt lika seriösa ;)


"Jag kan servera. Jag ska inte äta upp det själv!"

Tusentals människor. Fest. Nya vänner. Gamla vänner. Forsränning. Champagnegalopp (jag hade ingen aning om att det kunde vara så roligt att spruta champagne på folk!) Grillning. Norsk dansbandsmusik.  Valborg, det är grejer det! :D
(Bilder kommer nog så småningom!)


Och sen 15 timmar på Norrlands igår. HJ serverade på Majmiddagen, och vi var grymma! Snyggaste servisen ever dessutom. 




RSS 2.0