Sommar, sommar och sol....!


Idag har det varit sommar här. Typ högsommar om man ser på det med svenska mått. Jag klagar inte. 25-27 grader, sol... det är inte helt fel det inte! :) Det enda problemet var att vi klätt oss lite för varmt. Jackan kunde vi ju definitivt ha lämnat hemma.

Att gå ut i Frankrike kan minst sagt vara ganska underhållande. Igår var Amalia, Michelle och jag på en av universitetets barer på Erasmuskväll. Vi kom dit ganska tidigt och trodde inte att det skulle dyka upp så mycket folk, fast vi tyckte att det var helt okej ändå eftersom ölen bara kostade 1€90. Iallafall. Efter en timme eller så började det komma dit en massa folk, varav de flesta ställde sig och hängde utanför. Så vi tog vår öl och gick ut och inom loppet av några minuter så hade vi blivit bjudna på mer öl, blivit medbjudna ut kvällen därpå och fått x antal killars telefonnummer. Detta händer inte i Sverige. Inte på samma sätt. Vi svenskar är lite mer reserverade av oss, inte lika på, är kanske bästa sättet att förklara det på. Men även om det stundtals kan bli lite jobbigt med killar som är lite för på så är det ju trots allt ganska roligt med uppmärksamhet. Och så är det ju så himla roligt att få prata franska dessutom (även fast vissa envisades med att försöka prata engelska med oss hela tiden trots att vi pratade bättre franska än vad de pratade engelska...)!  Så summa summarum, det var en lyckad kväll och vi gick därifrån med gott humör! Haha. Nästa utekväll blir kanske redan i morgon. Tydligtvis är torsdagar dagen då alla studenter går ut här. Bon, on verra...



Amalia och Michelle


I morse började vi 8.30 med en kurs i Méthodologie (eller didaktik som man kanske skulle kalla det i Sverige). Väldigt intressant faktiskt. Vi fick reflektera över vad för språk vi kunde, genom vilka metoder vi lärt oss dem och hur vi faktiskt lär oss. Därefter var det en kurs i muntlig framställning, fast den ägnades mest åt att sitta och lyssna på läraren. Får se om det blir annorlunda nästa gång. Därefter gick vi till universitetsrestaurangen och åt trerätters för 3€90, inte världens godaste mat kanske, men ça va quoi... Billigt är det ju iallafall. Eftermiddagen ägnades åt en stunds pluggande i biblioteket och sen gick jag och Amalia och åt glass. Är det sommar som ska man äta glass. Så det så. Nu är det ju i och för sig oktober, men det struntar vi i.



C.L.A - Centre de linguistique appliquée, Université de Franche-Comté

Min värdmamma är förresten hur go som helst. Det känns bra. Hon har precis lagat spaghetti bolognese så snart blir det mat här. Kanske skulle ta och försöka läsa en liten stund till innan dess...Om jag orkar.

à la prochaine!


Kommentarer
Postat av: E

Jag e inte alls avis, inte alls! :) Vi har till o med haft tio grader i Uppis idag... Grattis på namnsdagen i efterskott btw. Hoppas ni njuter o ät en pain de chocolat för mig med. Puss från en ganska tom lägenhet

2009-10-07 @ 21:47:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0