Jullovsmys


Jag är hemma i Halmstad. Och det känns riktigt härligt att ta lite ledigt faktiskt. Jag gör inte så mycket, men det är ju samtidigt så det ska vara när man har lov. Myser med familjen, ser på film, letar efter julklappar, och äter en himla massa onyttiga och goda "men det är ju trots allt snart jul"-saker. Idag har jag dock jobbat, men kvällen avslutades med mat och handboll tillsammans med föräldrar, syskon, farbröder, kusin och övriga på jobbet i Halmstad Arena. Drott vann till och med över Sävehof så det var lite extra roligt. I morgon ska vi åka en sväng ner till Helsingborg och på onsdag ska jag till tandläkarn och därefter fika lite med Josefine är tanken! Och sen är det dan före dopparedan och därefter julafton och då blir det Ljungby med hela tjocka släkten.

God jul på er!


Snart jullov!


I morgonbitti tänker jag skicka in min uppsats för en sista genomläsning av handledaren. 40 sidor allt som allt varav 33 sidor med text på franska. Egentligen känner jag mig ganska klar med den nu alltså. Och rätt nöjd med. Så det känns jätteskönt! Bara att hoppas att handledaren och opponenten tycker att den är okej med. (Opponering och ventilering väntar den 11 januari...)

Och på fredagmorgon vid 8 åker jag hem till Halmstad för jullov! Detta innebär att jag i morgon måste hinna med följande:

 - dammsuga och städa (behövs verkligen!)
 - packa
 - lämna tillbaka, alternativt låna om, böcker på bibblan
 - betala räkningar (så att jag inte glömmer bort det i julruschen)
 - hämta ut min tågbiljett så att jag inte behöver stressa på fredagmorgon
 - helst handla en julklapp eller två

Och helst vill jag hinna med allt innan klockan 18 då det är julkalenderkväll med Mysteriet på Greveholm hos Liselotte! Det blir nog upp tidigt med andra ord.

Jag vill ha mer jul. Ge mig mer jul.


Det börjar närma sig jullov. Jag lääängtar!


Just nu pysslar jag lite med uppsatsen och kollar på Svenska hjältar-galan. Hihi, Mark Levengood kallade precis Måns Zelmerlöw för vår "nationella puddingpojke". Vilket smeknamn.



Tårtkalas


Igår var det Nobeldagen, och det ska ju firas ordentligt! Så tvillingarna Tengelins kompis Lovisa bjöd på tårtknytkalas hemma hos henne i Majklockan.  En tårta på två personer, och vi var åtta, så fyra feta tårtor tryckte vi i oss! Hur gott som helst. Lite ont i magen efteråt dock, men det var det värt. Eller vad sägs om tacossmörgåstårta, cheesecake med citron, marsipantårta och choklad/after-eight/päron-tårta? Mums.


Dynamitmarsipantårta dagen till ära


Nu ska jag handla mat och leta efter julklappar tänkte jag. Ikväll blir det först mat hos Lotta och därefter lussegasksläpp på Norrlands med HJ-tjejerna. Kul kul!

Och ja, min uppsats är nästan klar nu. Nästan. Känns bra!

Bonne journée!


Cause baby you're a firework


Julhelg med HJ och internetkrångel


Jag har haft en riktigt trevlig helg! I fredags var jag och åt med min lilla franskagrupp, och lördagen och söndagen spenderades med de fina tjejerna i HJ. Glöggkväll, lussetåg och fest i lördags och så årsmöte och julbord igår. Mysigt! 

Det enda som varit mindre bra under helgen var att mitt internet gav upp igår morse och har legat nere fram tills nu. Frustrerande! Jag kom på för ett par timmar sen att jag skulle testa mitt mobila bredband som jag har på USB, men SIM-kortet i det hamnade fel och fastnade så det funkade ju inte det heller. Och då, när jag började ge upp och bli riktigt grinig på allt så börjar internet helt plötsligt att fungera igen. Hurra! (Jösses vad beroende man har blivit, det kan ju inte vara hälsosamt...?)

Nu så måste jag fortsätta med uppsatsen! (Har hamnat efter i schemat redan idag pga av internetkrånglet). Målet är att bli så gott som klar den här veckan.  Heja heja.


Plåster?


Igår var jag med om en liten déjà-vu händelse, eller kanske snarare en déjà-passé händelse om man ska vara mer korrekt. Och självklart handlar det om något ganska klantigt, som alltid när det gäller mig känns det som. Haha.

Jag var inne i Telenors butik här i Uppsala och väntade på min tur. När killen som jobbade äntligen var ledig så påpekade han snällt att jag hade en massa blod i ansiktet, på händerna, och så lite på min jacka och på min väska också. Ojdå. Pinsamt? Ja, minst sagt. Märker till slut att blodet kommer från mitt högra lillfinger där mitt nagelband hade spruckit utan att jag märkt det. Och det bara fortsätter blöda. Jättemycket. Och jag har då alltså självklart råkat smeta ut blodet i ansiktet när jag tagit av mig mössan, tagit bort håret ur ögonen och så. Käckt. Jag försöker torka bort det så gott det går (men kletar nästan bara ut det ännu mer istället). Killen står lite tafatt och tittar ett tag men hämtar sen ett plåster, som de som tur var hade inne på lagret. Och sen bjöd han på godis som lite plåster på såren. Bra service får man ju säga ändå. Haha.


Jaja, det här påminde mig direkt om en sak som hände på Disney. Så här skrev jag den 9 april 2007 i  min resedagbok:


Och i går fick jag hålla min första guidade tur i parken! Höll turen på engelska, och mina gäster var ett gammalt engelskt par och en irländsk man. Var nervös i början, men det gick bra. Förutom det faktum att jag råkade riva upp en hudflaga vid sidan av en nagel på min högerhand, vilket resulterade i att det började blöda helt ostoppbart. Ajdå! "Oh, you're bleeding!" Som tur var hade det engelska paret ett First Aid-kit i sin väska. Haha!!! :) Väldigt trevlig tur, och dem var så himla gulliga! Fick beröm och fick posa framför kameran i slutet. Sen studsade jag tillbaka till City Hall, helnöjd med mig själv.
Nästa helg så är det jag som håller i guidningen ifall det är någon som vill ha en tur på franska. Ahhh!


Jag hoppas dock att det var sista gången mitt nagelband spricker sådär. Man vet ju inte om det finns någon i närheten med ett plåster liksom.


1 december


Det var minus 19 grader här i morse. Sådär lagom kallt alltså. Huh! Jag tog en promenad innan lunch och höll på att frysa händerna av mig bara jag tog av vantarna i typ fem sekunder. Men vackert var det ju iallafall! Snö och strålande solsken dessutom. Det är trots allt lite mysigt med snö när det är december och snart jul.

Annars gör jag inte så mycket mer än att försöka komma framåt med uppsatsen. Det går väl, men ganska långsamt. Det tar ju dessutom lite längre tid när jag måste formulera allt på franska... Men jag har än så länge ganska goda förhoppningar att bli färdig i tid. Och det bör gå om jag jobbar på som jag ska vill säga. Den 17 december har jag bestämt mig för att åka hem till Halmstad iallafall, nästan bara två veckor kvar. Längtar!

Ville tränat ikväll men började känna mig lite småkrasslig så då är det nog bättre att strunta i det. Ska se om jag kan koncentrera mig nån timme till på uppsatsen istället, och sen kanske se på Bonde söker fru eller något annat oerhört spännande program på någon av mina tre kanaler. 

Godkväll! 


Åh, såg ni julkalendern förresten? Den verkar lovande!


RSS 2.0