Okejdå, ett outfit inlägg till. Men det här blir det sista.



I morgon är det dags för togaparty (!), och så här glad blev jag när jag lyckades knyta på mig min. Det återstår att se om jag får den att sitta fast i morgon bara.

Idag har jag jobbat på Posten ODR  (tror jag skrev OCR igår, men det är ju helt fel... ODR = oadresserad reklam, OCR är ju numret på räkningarna ju) med att mata in reklam i en maskin som sen spottar ut en hel bunt med reklam som ni får i brevlådan i början av nästa vecka.  Det är ganska tungt faktiskt, och långtråkigt. Men det funkar. Nu är jag dock trött i både huvudet och kroppen så det blir sängen tidigt ikväll.

Förkylningen är bättre förresten. Skönt.

förkylning? nej tack

Idag vaknade jag upp med en stor förkylningsklump i halsen. Ajaj. Satte fart mot apoteket direkt och inhandlade medicin för att stoppa detta. Vill inte bli förkyld och har inte tid för det heller för den delen. I morgon ska jag jobba på Posten OCR (reklamsortering alltså), mellan 06.45 och 15.00 och då vill jag inte må dåligt. Och sen på fredag blir det sittning med Angermännen på nationen (Antikens Grekland är temat = jag har köpt billiga lakan på IKEA för att försöka mig på att fixa en toga att ha på mig...hmm) Och sen på lördagmorgon så åker jag till Kalmar för att mysa med syster och resten av familjen. Ingen tid att bli sjuk här inte alltså!

 

Sky Dance


En vän i Frankrike skickade det här klippet till mig. Tror det är ett utdrag ur en film... Väldigt läckert är det iallafall! Frankrike är vackert.


Franska, fest och Falun!

Den här veckan har det varit fullt upp! En hel del plugg men mycket roligt också. 

I tisdags var jag på Göteborgs nation och åt hamburgare med vår lilla nystartade ”prata franska"-grupp. Det känns faktiskt jätteroligt att få prata franska med fransmän och med andra studenter som är på ungefär samma nivå här i Uppsala. Konversationen bara flyter på och det känns varken tillgjort eller ansträngt. Nästan som i Frankrike. Inte riktigt, men kanonbra är det iallafall för att hålla igång franskan.

I torsdags var det dags för utgång på Stocken med tjejerna i HJ. Vi började med förfest på kammarn och sen dansade vi tills vi fick ont i fötterna. Extra ont fick jag med mina nya skor, men det var det värt.


Jag, Lisa och Kristina innan Stockholms nation i torsdags

I fredags tog jag sen tåget till Falun för att hälsa på Cecce. Där blev det sightseeing i stan, vid hoppbackarna på Lugnet och vid Falu gruva. Och så fika, film, god mat, alldeles för många snickerskakor och rolig fest och utgång på det. En riktigt trevlig helg med andra ord! Tack igen Cecilia och Arash!


Arash och Cecilia. Söta som få!


Jag hade inte vågat hoppa backhoppning, det är nåt som är säkert.


Falu gruva är ganska häftig faktiskt. Jag var imponerad. Ser ni hur djupt det är?

 
Nu är jag hemma igen och har försökt plugga lite, men det har väl gått sådär. Emma har ringt och låtit mig lyssna på Christophe Maé live från Genève istället (hade varit så kul att vara där på konserten!) Merci chérie! :)

 

 Christophe Maé live hos Le Parisien. On s'attache.


I morgon ska jag till Norrtälje med Amalia, tidigt tidigt. Och sen ska jag fortsätta med analysen för C-uppsatsen, så nu blir det sängen. God natt!


En bra kväll


Ibland är det så himla härligt att träna. Som idag! Jag hade hur mycket energi som helst och riktigt log med hela ansiktet även under sista låten.  Så när jag kom hem vid kvart i sju så använde jag min överskottsenergi i köket och lagade lasagne, och den ska jag äta nu och det ska bli så gott.

Trevlig kväll hörrni!

Helgen


Det tog mig en vecka att äta upp allt fika. Usch.... jag mår lite illa nu om jag ska vara ärlig. Från och med i morgon ska jag börja mitt nya nyttiga liv. Eller ja, åtminstone försöka att inte äta lika mycket socker. Det är ett måste, annars kommer tandläkarn att skälla på mig tror jag.

Igår var Kristina och jag och en annan tjej, Jessika (om jag minns rätt!), ute på Östgöta Nations 04-släpp. Det var tyvärr lite av en besvikelse, för hög musik och inget direkt drag. Men men, vi hade en trevlig kväll ändå. Och nu laddar vi för torsdag då det antaligen blir utgång på Stockholms nation med HJ. Skoj!  



Annars så spenderade jag lördagen med att shoppa lite nya kläder, mössa, halsduk, vantar och ett par skor. Det kändes bra att uppdatera garderoben lite, men nu får det räcka annars kommer jag inte ha några pengar kvar alls. Jag skulle i och för sig vilja ha en ny vinterjacka, men jag får nog fundera lite på det först...

Och idag har jag bara ägnat mig åt mindre roliga nyttosysslor som att städa, tvätta, handla och laga mat. Och sen har jag suttit i soffan och gjort nästan ingenting. Är rätt bra trött faktiskt så nu ska jag bara kolla på The Event och sen blir det sängen tror jag bestämt.

Mitt första (och sista) dagens outfit-inlägg


Idag köpte jag en stor stickad tröja, en sån som jag nästan drunknar i. Mysigt.
Och jag tänker ha den på mig typ hela tiden för det är så himla kallt i min lägenhet.



Ser ni att jag har en ny kamera? Jag försöker fortfarande lista ut hur den fungerar.

Jag följer ju inte direkt tallriksmodellen inte


Kvällsmat idag: En stor kopp te, en kopp kaffe, en bit sockerkaka, tre muffins, två kakor. 

Det här är verkligen en onyttig vecka alltså. Jösses. Men jag tycker det är okej när man har trevligt.  Och fika hos Lisa och sen med fransmän och fransktalade studenter på Västgöta Nation är ju faktiskt mycket trevligt.

Och världen fortsätter att vara liten. Två av fransmännen kom från Rennes där jag läste i våras, och en av tjejerna som arrangerade kvällen har gått i skolan i Vårgårda och vet vem min morbror och fröknarna Hacker är. Och dessutom hade hon jobbat på Disney. Haha.

Fika är gott


Igår hade jag lite inflyttningsfika hos mig tillsammans med tjejerna i HJ. Jättetrevligt var det och precis lagom sådär en söndagseftermiddag. Jag hade bakat äppelpaj, chokladkaka och kakor, och såklart alldeles för mycket av allt. Men det uppskattades och gott var det! Nu har jag dock fika så att det räcker i flera veckor känns det som. Det är ju egentligen både bra och himla dumt. Socker socker, jag är svag för socker. Just nu trycker jag t.ex. i mig en stor chokladkaka med nonstop i och kollar på Biggest Loser Sverige samtidigt. Bra där liksom. Om jag inte passar mig så kanske jag får söka dit nästa säsong. Nä, inte riktigt kanske, men ändå. Jag tror jag ska träna i morgon bitti för att lätta mitt samvetet lite i allafall. 

Johanna tog förresten lite bilder vid fikan med sin fina kamera, och de kan ni se här!


Fina blommor fick jag med!

Tysk afton


Igår bjöd Kristina på tysk rotfruktsgryta, matmuffins och äppelkompott. Det var verkligen supergott! Kristina, Isabelle och jag satt och pratade om allt möjligt och oundvikligen kommer man ju in på var man bott innan och vad man pysslat med och så. Då visar det sig att Kristina och hennes tvillingsyster Susanna har växt upp i Borgstena i Västergötland som bara ligger några få kilometer från Tämta, där stora delar av min släkt håller till och där vi firar Midsommar och jul då och då. Nämnas bör att Borgstena och Tämta är två små orter som nästan ingen har hört talas om utanför Borås- och Vårgårda-trakten. Världen är bra liten. Kul!

 



James och jag. Eller nja. Gardinerna blev fina i allafall.


Jag lyckades ikväll för första gången med att fålla upp ett par gardiner utan att det blev alldeles jättefel eller snett. Jag är nöjd. Och fint blev det också.

Daniel Craig, James Bond ni vet, var i Uppsala idag för inspelning av den amerikanska versionen av Män som hatar kvinnor. Jag såg honom inte. Det berodde nog mycket på att jag hade glömt bort att det var idag. Typiskt. Jaja. Enligt TV4 så verkar ingen ha sett särskilt mycket iallafall. Hemlighetsmakeri på hög nivå. Jag tror dock att de kanske skulle spela in något i morgon med så jag får väl cykla förbi och spana lite då kanske. Ska ändå till Värmlands nation och luncha med Kristina, så jag har ju nästan vägarna förbi.

Har bokat en biljett till Schweiz i november förresten! Ska hälsa på Emma i Lausanne i några dagar. J'ai hâte! :) Och så blir det snart en tripp till Falun och Cecce med. Ska bli jätteroligt!

Nähä, nu måste jag sova. Hade tänkt åka och träna i morgonbitti, men det kommer jag ju aldrig orka om jag sitter här och slöar.

Bonne nuit!






4 oktober

Varför äta en liten kanelbulle när man kan äta en jättestor kanelbulle? Det är frågan. 



Äsch, det är ju bara Kanelbullens dag en gång om året. Jag orkade dessutom bara halva, andra halvan åt jag upp efter träningen. Nyttigt.

Städdag

Om man går till Norrlands nations pub Orvars kan man numera spegla sig i bardisken. Inte så illa va?

När HJ är framme och städar så blir det alltid skinande rent vet ni. Fast det tog 5 timmar. Puh! Lite segt sådär en söndag. Men med godis, pyttipanna och i sällskap av massa goa tjejer så går det ju mycket lättare faktiskt. 

RSS 2.0