29:e februari


Jag tycker att den 29:e februari är en ganska cool dag. Den inträffar ju trots allt bara en gång vart fjärde år.Vi diskuterade det faktum att idag är den enda dagen som tjejer får fria. (Vilket jag hade dålig koll på men men...) Och då vad det någon i gruppen som sa: "ja, då får tjejerna komma till skott - det är därför det heter skottdagen". Stämmer detta? Låter lite konstigt tycker jag... hmm?

Nu ska jag strax i väg på bio med Sanna. Ska bli kul!
Bonne soirée!

Lite extra pengar i plånboken


Extra inkomst i form av bostadsbidrag? Ja, tack.
900 kr i månaden från och med nu. Yes.

Var på Dynamic Challenge på Campushallen tidigare ikväll. Puh! Det var längesen jag kom upp i så hög puls. Intervallträning är jobbigt, men grymt skönt efteråt. Hoppas på lite träningsvärk i morgon.

Grattis på namnsdagen till alla som heter Maria! (Inklusive mig!)


Delad


Några passande rader för dagens sinnesstämmning:


Feeling like a tape recorder

stuck between rewind and forward

Always going to directions

One's ahead and the second is backwards


Men solen skiner idag. Det känns bra iallafall.


Tankarna på annat håll

Wohoo... att träna är skönt!! Step kondition och sen en halvtimme löpning och lite sittups. Känns bra.

Jag gillar inte riktigt löpband. Man bara springer och springer ju utan att komma någonstans. Inte så motiverande direkt. Så jag försökte föreställa mig Irland istället, har ju trots allt sprungit ett antal mil på den ön, så mycket av landskapet finns kvar i huvudet. Ibland saknar jag Irland. Det var 3 riktigt roliga månader!

image223


Fysik är kul (ibland)

Mat/nat-miljön verkar, tro det eller ej, ganska rolig faktiskt. Hittills ser det iallafall ljust ut. Vi hade två riktigt bra och roliga föreläsningar idag. Har lärt oss en massa spännande om minnet, och olika fysikfenomen så som den spännande corioliseffekten som förklarar varför man kör av  just på höger sida vägen om man somnar vid ratten. Hade jag haft en så bra fysiklärare när jag gick på högstadiet hade jag alldeles säkert uppskattat ämnet mer än vad jag gör.
 
Vad som var lite roligt var att lärarna vi hade i dag liknade Johan Rheborg och John Lithgow (alltså Percy Nilegård och Dick Salomon från Tredje klotet från solen! ) Haha.

Franskan var trevlig, men efter det kände jag mig smått illamående efter att inte ha ätit på sju timmar.  Som tur var hade Axel lite pyttipanna som jag fick låna. Tack!


Nu blir det CSI NY!


Borta bra men hemma bäst

Jag vill inte åka tillbaka till Linköping redan i eftermiddag. Vill stanna hemma lite till.
Varför måste man gå i skolan för? Blä!

I går var jag på stan en sväng med mamma, pappa och Bella. Vi var inne på några resebyråer för att se vad som tänkas kunde finnas kvar för resor för 5 personer till sommarn. Här ska det resas iväg på solsemester nämligen! Jag längtar. Just nu lutar det åt Grekland, men det är inte helt bokat och klart ännu.

Fick dessutom köpt mig ett par nya innegympaskor. Jag anser att när man får ont i benen (typ inne i benen, i skelettet liksom) och under fötterna av ett par skor så är det dags att köpa ett par nya. Så, så blev det...!

I gårkväll hade vi en liten fest för mamma hemma hos oss. Farmor och farfar och bägge farbröderna med familjer (så när som på en kusin) kom hit och åt mat och glass med lakritssås och kollade på melodifestivalen. Mycket trevligt!

 Jonatan och Rasmus :)

Jag gillade Fridas Upp och hoppa. Kan slå vad om att det kommer bli en av sommarens stora plågor. Men, bäst av alla var ju faktiskt  återigen Björn Gustafsson. Haha.


Du fattas oss


Anders begravning var både hemsk och fin på samma gång. St: Nikolai hade fyllts av familj, släkt, vänner, klasskamrater och lumparkompisar och kistan var klädd med en stor svensk flagga som tillslut täcktes av mängder av rosor. Det var riktigt jobbigt och jag grät floder. Kan inte ens föreställa mig hur hans familj och närmaste måste känna.

Du berörde så många.
Du fattas oss Anders.
För kärlekens skull...

image221

Kent


En hyfsat full och svettig sporthall, coola ljuseffekter och helt okej låtval. Mycket bra allt som allt. Jag är nöjd. Bäst var Mannen i den vita hatten. Minnena till den låten är många. J'adore.

image220

Ajaj

Att jag aldrig lär mig. Äter man för mycket godis får man ont i magen. Så är det bara.
Hur illa är det inte att Cloetta har en chokladbod bara några minuter härifrån? Illa. Speciellt när det kommer till en godisgris som jag. Ajaj.

Ajaj, i benen också. Träningsvärk.

Nu ska jag packa, titta på Grey's Anatomy, hämta tvätten i tvättstugan och sen blir det nog sängen.
Halmstad i morgon!

Äsch, jag kommer inte på någon passande rubrik

Långpromenad, matlagning, fika. Det är i stort sätt allt som jag gjort idag.
I morgon är det skola igen och på torsdag kl 10 tar jag tåget hem till Halmstad.
Nu blir det Friskis! Tjoho!


London!


Den 27 - 31 mars åker jag till London!
I'm longing....

image219

Oh yes.


Tom Hanks:  The Mexican?
Julia Roberts: The Mexican.
Tom Hanks:   ??
Julia Roberts: A little movie I did with a little actor called Brad Pitt.
Tom Hanks:  Ah, oh. He's dreamy.

Everybody, everybody, eeeeeeverybody loves Julia!


Grupparbete på biblioteket i stan idag. Den här delrapporten känns mycket lättare och vi har inte mycket kvar. Yay! Därför har vi beslutat oss för att vi inte ens behöver ses i morgon. Så jag är alltså ledig. Härligt. Tar resten på onsdag och så avslutar de andra på torsdag om det behövs. Själv åker jag då hem till Halmstad. Hemma väntar Kent, tandläkarn, begravning, familj och vänner. Ska bli skönt att komma hem lite.

Nu sitter jag här och vet inte riktigt vad jag ska göra med min eftermiddag. Har franska kl 17, men fram tills dess ska jag bara slappa. Kanske försöka sätta ihop någon affisch för aktivitetsutskottet.

Kollar på Tom Hanks och Julia Roberts hos Oprah. Vill se Charlie Wilson's War!

Celebrities like to pretend they put on weight for movies. I'm not gonna lie. I was just fat.
-Tom Hanks

KraValentine


Sitter i sängen och käkar överblivna chips från förfesten. Mmm... gott. Eller inte egentligen. Urk. Ska sluta nu. Känns bra att jag ätit lite flingor också. Tanken var att jag skulle träna idag. Får se vad jag orkar, just nu känns huvudet lite tungt.

Hade riktigt roligt igår iallafall! Trevlig förfest här och sen en massa dans på Kårallen. Skoj, skoj! Knasigast igår var en fransman iklädd kjol och clownnäsa som jag pratade med. Han befann sig underligt nog inne på tjejernas toa, bizarre!

Overål är ett grymt skönt plagg att ha på sig. 

image217

Sanna, jag och Emma 


Nä, nu blir det till att städa upp här lite. Måste dammsuga upp chips och popcorn från golvet och diska en massa glas. Bonne journée!

Uppladdning

Ikväll är det kravall! Tjoho! Ska bli riktigt roligt faktiskt. Förfest hos mig kl 8... kul kul!
Förfest här innebär också att jag var tvungen att städa lite, så sagt och gjort och nu är det fixat. Är grymt nöjd. Lägenheten skiner nästan. I och för sig inte så smart att städa innan en fest egentligen kanske, men men... sånt är livet.

Lyssnar på min lista med Every UK Number One 1957-2007. Där finns några riktiga godbitar. Just nu strömmar följande ord ut ur högtalarna:

Doctor Jones, Jones
Calling Doctor Jones
Doctor Jones, Doctor Jones
Get up now, wake up now

Haha!

Ayepiyayioo, ayepiyayay
Ayepiyayioo, aaah
Ayepiyayioo, ayepiyayay
Ayepiyayioo, aaah

Det är inte rättvist....


.....att någon ska behöva dö ung. Att någon ska behöva dö före sina föräldrar. Usch.
You'll be in my heart.

Mår lite bättre idag efter att ha haft tankarna på annat håll.
Grupparbete (väldigt flummigt men produktivt sådant), fin Alla Hjärtans-dag present i brevlådan, telefonsamtal med Karin och Emma, och så lite träning.
Nu ska jag duscha, laga mat och glo på tv tror jag. Det blir nog en lugn kväll ikväll, ska ju ut på kravall i morgon.


Anders

image216

Sista gången jag träffade dig. Det kan inte vara sant.

Glad Alla Hjärtans Dag!

image215

Glad Alla Hjärtans Dag till alla jag tycker om!  
Puss och kram, Hugs and Kisses, Bisous!

ps. snyggt hjärta va? Paint funkar än ;) 

Humöret kan svänga snabbt

Helt plötsligt blev jag alldeles nedstämd och upprörd på allt vad skola och framtid heter.
Blä! Kan någon inte bara tala om för mig vad jag ska göra med mitt liv? Och om universitetet kunde vara lite snällt för en gångs skull och inte lägga tentan på systers student? Enligt schemat på internet står det tentamen den 22 maj... (hoppas hoppas det stämmer!) men att det sen är seminarium och sånt enda fram till 5 juni...det kan väl inte stämma?

Tror jag ska gå och lägga mig.

Skola, träna, äta, sova!

VG! Andra tentan fixad. Skönt.

Mycket tid i skolan den här veckan, vilket i och för sig är ganska trevligt mestadels. Grupp H1 is the best!
Idag har vi läst walesiska. Det kan man kalla ett språk som inte liknar någonting annat. Svårt, men intressant! Jag gillar språk. Oui oui!

Jag har nu också inlett mitt nya nyttiga liv. Träning är kul när det blir rutin. Tror dessvärre inte att jag kommer bli samma träningsnarkoman som jag var på Irland (har inte tiden till det heller tyvärr, här slutar man inte 16.30 varje dag och har sen inget och göra), men i bättre form ska jag försöka bli! Jajamen!

Känner mig ganska uppåt. Ikväll ska jag gå på möte med Aktivitetsutskottet, laga matlådor och baka chokladbollar!
Och se på Grey's Anatomy såklart.


Typiskt

Introduktion på språkligt tema idag. Verkar ganska intressant, men mycket att göra. Det som kändes allra bäst (läs: inte alls!) var att den föreläsningen som jag missar på torsdag nästa vecka då jag ska hem till Halmstad, ansågs absolut nödvändig för att klara tentan. Så djälva typiskt. Här går man på allt och är duktig och pluggar och sen när man tar ledigt två ynka dagar så missar man det som är viktigt. Blä. Jaja, får lita på de andras anteckningar och försöka gå på föreläsningen om två veckor istället (om det går).
Nog klagat för idag.....

Köpte biljett i förmiddags till KraValentine, dvs kravallen här på lördag. Så, nu ska jag äntligen få inviga min overål! Ska bli riktigt kul!

Jag måste komma ihåg att inte dricka te förrän det svalnat. Aj aj, min tunga.
Strax är det CSI NY (spännande spännande) och sen blir det sängen. Skola kl 8 i morgon.


Klantig var det ja...

Jag har återigen lyckats med att vara klantig. Inte direkt en överraskning, men jag blir så irriterad på mig själv.
Jag hade planerat att skicka ett Alla Hjärtans Dag - kort plus lite godis i ett sånt där vadderat grönt kuvert.  Eftersom det skulle utomlands köper jag extra frimärken så att det ska komma fram. Så, jag skriver kortet, lägger i godiset, skriver namnet på kuvertet och postar det. Vad glömmer jag? Jo, att sätta på frimärkena såklart. Klant! Nu kommer det ju inte komma fram.... Suck. Får hoppas att det i alla fall kommer tillbaka till mig så att jag kan skicka det igen.


Igårkväll var det Melodifestivalen. Jag tycker att Björn Gustafsson var bäst, helt klart outstanding (hoppas på att han och hipphipp-gänget kommer vara med i alla program). Att Amy Diamond gick vidare kan jag acceptera, men Christer Sjögren? Hallå! Jag gillade låt 5, That's Love med Michael Michailoff... vad var det för fel på den? Tänk vad man kan bli upprörd över en liten tävling.

Björn Gustafsson!


Kvällen avslutades med Titanic, som jag inte sett på flera år. Den är fin. Jag kommer ihåg när jag såg den på bio första gången. Elva år gamla satt jag, Sandra och Matilda i biosalongen och grät, eller om jag kommer ihåg rätt så grät Matilda och jag medan Sandra inte kunde förstå varför vi satt där och bölade. Haha. 

Idag blir det träning och sen kanske film ikväll. 
Bonne journée! 


Finally


Nu är det köpt. Kortet på Campushallen. Detta kort som jag planerat att köpa ända sedan jag började här i höstas. Så nu har jag alltså två kort, ett på Campushallen och ett på Friskis, vilket betyder att jag måste träna dubbelt så mycket. Eller ja, mer än tidigare iallafall.  Första passet blev step/styrka med Karin nu ikväll. Ganska kul pass, och bra med styrka för armarna och magen! Beach 2008 here I come ;) 

Har letat biljetter till eftersläppet i morgon, men inte fått tag på några. Någon som vet om de är slut? Jaja, det blir iallafall tjejkväll med mat och Melodifestival med Karin och Jessica i morgon. Ska bli väldigt trevligt! Jag gillar Melodifestivalen.


Jag hade hellre gått på kravall


Visst är det kul när man känner för att gå ut och då en massa folk förfestar i lägenheterna runt omkring dig? Speciellt roligt är det när man inte har fått tag på en biljett och då man istället håller på och tvättar och städar. Så ser det ut hos mig ikväll. Som tur är har jag mitt fönster vänt bort från där de mesta folket passerar på väg bort till Kårallen. Jag har tråkigt. Nu ska jag diska, och sen ska jag sova. Yay.


Grattis mamma!

Idag fyller världens bästa mamma 50 år!
Jag önskar jag kunde vara hemma och fira henne. Men, firandet får vänta tills om ett par helger och tills i sommar. Bättre sent än aldrig heter det väl?

Redovisning à la Nalle Puh (!) står på schemat idag. Låter det knasigt? Det är knasigt. Men kul!

Presentation

Hej. Jag heter Jennifer och är född i Oxen.

Mina fem favoritfrukter:

1. Ananas
2. Jordgubbar
3. Päron
4. Banan
5. Kiwi

Jag gillar inte bin och svamp. Jag kommer inom en snar framtid tatuera in Outlaw över skulderbladen.


ps. det är inte tjejen i filmen som har skrivit brevet. ds.

Funderingar

Afrikansk sång, Varmkorv Boogie och iakttagande av estetiska aktiviteter. Där har ni min dag.

Franskan ikväll var trevlig. Jag gillar verkligen franska. Har kommit fram till att det är bland det roligaste jag vet. Känner mig som en liten fransknörd. Frågan är nu bara om det är undervisa i franska som jag ska ägna mig åt?
Jag vet inte.


Promenad genom stan

Det blev ingen träning.
Istället blev det en promenad i kylan, vilket nog var det bästa en dag som idag iallafall. Skönt med lite frisk luft!
I sann nyttig anda blev sista anhalten på promenaden Preem, där det inhandlades godis (som jag redan ätit upp och som gör att jag mår lite smått illa).
Men, har också hunnit med att laga och äta kycklingsallad. Gott!! Gjorde extra mycket så jag kan ta med mig lite i morgon också då vi ska ut på VFU. Tåget går 07.10 så det blir tidigt i säng... det går inte att stanna uppe till 5 som i går.

Snögubbar


Mycket trevlig fest igår!!  Skissa och gissa i G-punkten och sen Platå innan vi avslutade kvällen på Burger King...
Alltså, gud vad gott det är med hamburgare kl 4 på morgonen! Och gud vad glad jag är att jag inte längre jobbar på McDonalds då krogen stänger och alla ska ha fyllemat. Usch.
När Sanna och jag skulle cykla hem så kom så snön tillbaka. Och inte lite heller. Jag skojar inte när jag säger att vi såg ut som snögubbar då vi kom tillbaka till Colonia vid 5-tiden. Brr.... :)

Tanken var att vi skulle träna idag. Men. Ja, vi får se vad vi orkar. En promenad blir det nog iallafall.

Vad underbart det hade varit att vara ekonomiskt oberoende


Aj aj, det svider i plånboken.  Gjorde av med en hel del pengar idag på stan.
Men, ja det mesta var ju ändå saker som jag behövde... eller ja. Försöker intala mig det i allafall.

Ikväll är det tänkt att det ska bli utgång. Ska bli riktigt roligt! Jag hoppas bara på att det slutar snöa. Det är snöstorm här nu. Lagom kul att ge sig ut i det vädret... sekunden man kommer utanför dörren är både håret och sminket förstört. Yes.

 

Mon paradis

Viens chez moi te mettre à l'abri
On ira sous les draps écouter la pluie


Episteme, techne, fronesis... nog med begrepp för idag!

Det var diskussion på hög nivå i vår grupp idag. Vi vände ut och in på allt och inget.
Vad är kunskap? Ja, bra fråga. Nu är jag trött i huvudet och grymt hungrig.
Undra vad jag har för mat hemma.... hmm.


Godmorgon!

A little bit of träningsverk idag, ja. Jag och Sanna kände oss väldigt duktiga igår när vi tränade två pass på raken. Är ganska nöjd med mig själv faktiskt. Det är knasigt vilken energi man har ibland, medan man andra dagar är helt slut efter bara några minuter.

Idag blir det grupparbete. Här ska skrivas rapport! Jihoo....


RSS 2.0