Bonne Année!

På julafton så frågade min kusin Mårten mig hur jag bodde i Uppsala. Min yngste kusin Jonatan, 7 år, utropade då glatt "HON BOR PÅ DISNEYLAND!". Åh! Det kändes så hemskt att behöva rätta honom och säga att jag inte bor där längre. Eller på och på, men bredvid. Jonatan suckade och såg lite besviken ut, men frågade sen om han fick komma och hälsa på mig i Uppsala också. Sötnosen! Han är bara så himla go. Jonatans mamma Ulrika trodde att jag nog sjönk lite i hans ögon, och jag kan ju inte annat än hålla med. Att bo på Disneyland vore ju ändå ganska coolt, speciellt om man var 7 år gammal. Men att få jobba där var inte så pjåkigt det heller.


Là, où les rêves deviennent realité - Where dreams come true.



I morgon är det nyårsafton. Stor festlig fest väntar hos Johan. Ska bli jättekul!
GOTT NYTT ÅR!


Julmys

Så var man hemma igen. Mycket mysiga dagar hos farmor och farfar och släkten, precis som vanligt. Och så alldeles för mycket julgodis också såklart, precis som vanligt. Jag gillar julen.

Idag har jag varit inne en sväng på stan och träffat Isak, Johan och Andreas. Isak och Johan ville äta på Lenas Kebab, så sagt och gjort. Jag tror inte jag har varit där sedan jag gick på Brunnsan. Trevligt var det iallafall, och ganska gott med. Jag orkade dock inte mer än en barnmeny.  

Jag och Bella sitter och tittar på någon dålig julfilm på Canal + som handlar om några ensamma barn som är fast på en flygplats och försöker djävlas med alla vuxna. Nu är den snart slut och barnen har segrat , alla sluter fred och blir kära i varandra och barnen dekorerar hela flygplatsen med julpynt. Härligt, eller hur? Julfilmer är alltid så förutsägbara. Det enda som fattas nu är att tomten kommer flygande med en massa paket till alla.

Nä, nu ska jag fortsätta på mitt projekt som jag inledde i morse. Projekt: röja/städa på mitt rum och slänga kläder jag inte använder. Oerhört kul, eller inte. Men det måste göras.

Haha, nu kom tomten!


God Jul!

Om ni inte smakat på Espresso House's scones, så gör det illa kvickt. Mumsfilibaba! Godaste frukosten på länge. Och så kul det var att träffa dig igen Karin!

I morgon åker vi till farmor och farfar! Nu är det dags för julfirande. Kommer troligtvis hem igen på kvällen den 26:e.
God jul allihopa!



( Och jag klarade alla tentor! Wohoo! Känns väldigt skönt! Detta betyder att jag får ett långt jullov. Lovely.)

Fjärde advent

Idag har jag handlat julklappar tillsammans med Isak, umgåtts med Cecce, lagat mat till familjen och tittat på när Björn Gustafsson hoppade höjdhopp över desken i Parlamentet (han är ju helt galen den killen!) Nu sitter jag och tittar på Heartbreak Hotel med mamma och pappa, och i morgon blir det frukost på stan med Karin!

(Spana in vår julgran!)

20 december

I morse promenerade mamma, pappa och jag bort till Ringenäs och sen längs stranden tillbaka. Det blåste rejält, gick stora vågor och stranden var full av vitt skum. Men lika vackert som alltid. Stranden är verkligen min favoritplats, och havet fascinerar mig oavsett vilken årstid det är.

  

Dessutom har vi hunnit med en sväng till stan, men vi stannade inte länge för det var så ruggigt väder ute. Åkte hem och städade och julpyntade och klädde granen istället. :)

Love Actually går på TV4, så ja... det är ju inte så svårt att gissa vad jag ägnar mig åt just nu.

Färdigpackad

Okej. Nu har jag packat. Och som vanligt har jag packat ner alldeles för mycket.
Men jag ska ju förhoppningsvis vara hemma nästan en hel månad, så då krävs det en del kläder, skor och jackor (intalar jag mig iallafall). Och så ska ju julklapparna ner också.

Puh. Tungt, ja. Men men. Det får gå.
Nu ska jag sova. Ses i Halmstad!

To do

Att göra 18/12:

- packa
- städa
- fixa lite ärenden på stan
- byta julklappar med Emma

Voilà.

Och om det är någon som ännu inte har skänkt pengar till Musikhjälpen, så tycker jag att det är hög tid nu. Det är ju trots allt jul. Och även som fattig student så kan man undvara 50 kr!


I morgon går tåget 08.09 mot Halmstad!

LOV!

Tentan är över och jag har jullov! Underbart.
Dessutom har jag fixat i stort sett alla julklappar nu vilket känns väldigt bra.

Studierektorn på institutionen för Moderna Språk på Universitet ringde mig för en stund sen och sa att hon fått mitt namn på rekommendation från vår lärare i litteratur. Hon undrade om inte jag ville ringa upp och prata med och svara på frågor från nya studenter den 12-15 januari. Dessvärre är jag i Halmstad då, annars hade jag lätt ställt upp. Så det får bli en annan gång!

Nu har jag ätit en massa godis så att jag fått alldeles ont i magen. Ska lägga mig och vila lite innan det bär av på tentafest.

Oh Holy Night

Jag hade nästan velat vara i Halmstad redan i morse bara för att få uppleva jordskalvet. Lite coolt ändå. Det är ju inte varje dag som det skakar i huset så att hyllor, glas och glasrutor rör på sig direkt.

Mamma skickade en länk till mig med (vad jag tror är) några irländska sångerskor som sjunger fantastiskt vackert.
Jag fick lite gåshud, och en massa julstämning. En vecka och två timmar kvar till julafton bara! :)



Nä, sängen nu. Tenta kl 9 i morgon.

Snart...

Jag har träningsvärk sen mitt träningspass på Friskis igår. Träningsvärk i rumpan. Det gör lite ont att både sitta och gå faktiskt.

Har pluggat inför sista tentan med Johanna idag. Fransk 1900-tals litteratur och ordkunskap är det som gäller den här gången. På onsdag är det dags och sen är det äntligen jullov. Sen åker jag till Halmstad på fredag morgon. Jag längtar.


Så här vackert var havet julen 2005.


Tredje advent

Klockan är ett och jag har redan hunnit med att handla mat och träna. Nu ska jag duscha, äta lunch, plugga och så ner på stan och fika! Jag tycker om produktiva dagar.


Glad tredje advent allihopa!

Luccegask 2008

Glada norrlänningar, julbord, Lucia, Tomten, Attraktionsorkestern, dans... ! 
Luccegasken igår var supertrevlig!


      

Bonne nuit

Jag brukar dra mig för att gå och tvätta här. Jag ogillar vår tvättstuga. Den är nästan alltid full med folk, man vet aldrig om det finns maskiner lediga, och inte heller om folk plockar ur ens tvätt innan man är klar. Men idag trodde jag knappt mina ögon när jag strax efter 11 släpade in mina två stora påsar fulla med tvätt. Inte en kotte i sikte och alla maskinerna lediga. Jag kunde sortera min tvätt i hela fem olika maskiner och sen utnyttja både torkskåp och torktumlare. Lycka! Det är kanske svårt att förstå varför en tom tvättstuga kan få en på bra humör, men så är det bara.

Nu ska jag sova i alldeles nytvättade lakan. Mmmmm......

En vecka till jullov...

Bara en tenta kvar nu, sen jullov. Dagens tenta var svårare än väntat, men jag hoppas på att jag klarade den. Håller tummarna. Har varit helt utmattad hela eftermiddagen. Det tar på krafterna att studera.

Men nu har jag tränat, städat lite och ska jag bara glo lite på tv och sen SOVA.




( Jag gillar Madeleines klänning bäst på årets Nobelfest. Så fin! Men jag hade verkligen inte sagt nej till att bära Victorias heller! Undra hur det hade varit att vara prinsessa för en dag? Hmm... jag hade nästan velat testa bara för att få gå runt i balklänning lite oftare.)


I don't know, I've never met the guy!

Nu lägger jag ner tentaplugget. Får hoppas att det går bra. En väldigt massa fakta som snurrar runt i huvudet just nu iallafall. Tröttsamt är vad det är.

Jag längtar till eftermiddagen den 17 december. Det ska bli så skönt med jullov!


Haha.

Plugg, plugg och plugg och så lite till plugg

Jag har pluggat 10 timmar idag, vilket har resulterat i ungefär 60 (!) handskrivna sidor (och då är det bara typ två tredjedelar av allt jag ska kunna). I morgon ska allt repeteras och förhoppningsvis fastnar lite inför tentan på onsdag. Jag känner mig lite orolig. Det är oändligt mycket fakta som ska memoreras. Orsaker, förlopp och konsekvenser....

Puh. Jag orkar inte mer nu. Sängen nästa.

Trött...

Igår:  tenta 
          stan
          glöggkväll (starkaste glöggen ever)

Idag: smått illamående
          lagat julbord
          Oppsittje med HJ
         
I morgon:  plugga med Johanna på Engelska parken

Godnatt!


Och ja just det, jag fick min första julklapp idag när vi bytte julklappar med HJ. Gissa vad jag fick? Doftljus. Det tyckte jag var lite komiskt.


Tenta i morgon...

Idag har jag pluggat.
I morgon är det tenta.
Det får gå som det går. Orkar inte plugga mer nu. Ska bara bläddra igenom anteckningarna en gång till och se om det fastnat litegrann iallafall...

Var borta på Friskis och tränade innan. Det kändes som om jag knappt hann bli varm innan passet var slut. Tråkigt. Inte det bästa passet jag varit på alltså, hade nästan kunnat gå på ett till efteråt men nä, så mycket tid har jag inte över idag inte.

Nu är det strax mat och sen ska vi nog kolla lite på Idol. Bör dock lägga mig ganska tidigt, tentan börjar kl 9 i morgon bitti ända borta på Polacksbacken...

Trevlig kväll!

Pepparkaksbak!

Det blev pepparkakor!
Vi bakade, åt en massa deg och tittade på Sunes jul samtidigt. Familjen Anderssons julbak är ju svårslaget:



"Jag har väl ingenting i mina strumpor. Bara tår och sånt...."


Iklädd oerhört vackra myskläder och förkläde så satte vi igång baket. Julklockor, snöflingor och grodor blev det. Fina va? :)

      

J'en ai marre

Jag är trött på att plugga.

Att tentaplugga grammatik är svårt. Det är ett oändligt stort område och man kan omöjligt kunna alla regler och undantag. Åh... jag orkar inte mer nu. Får sätta mig och försöka plugga lite inför den andra tentan istället.... Jippie.

Hmm. Kanske jag skulle ta och baka pepparkakor ikväll? 

Tentaplugget har börjat

Vanligtvis står det en massa saker i min kalender som jag ska göra.
Den här veckan står det TENTAPLUGG med stora röda bokstäver. Det är allt.


It's fine, it's fine. You could've said "fuck", and then we'd have been in real trouble


Gå och lägg dig, Jennifer!

Jag har fastnat framför datorn i fåtöljen framför tv:n och orkar inte resa på mig, samtidigt som jag helst av allt bara vill sova nu. Ibland kan det vara jobbigt att ta de där fem stegen bort till sängen. Puh.

Kollade på Love Actually innan. Jag älskar den filmen.



RSS 2.0