I behov av ett nytt cykellås

Det var trevligt i Stockholm. Julmarknader, Gamla stan, fika. Det är en ganska fin huvudstad vi har ändå. Och så vackert med alla lampor på kvällen.

På vägen hem från stationen här i Uppsala tappade jag mitt extra cykellås. Jag hade lagt det i cykelkorgen ovanpå väskan och någonstans på vägen måste det ha ramlat av utan att jag märkte det. Störigt. Nu måste jag köpa ett nytt.

Jaja, men först ska jag sova. I morgon har jag sista lektionen för den här kursen. Sen återstår bara tentaplugg....

Första advent

 
Jag gjorde cheesecake för första gången i går, och den blev riktigt lyckad. Mumsfilibaba.

 
Voilà, Colin Firth! (Jag hade ju utlovat bildbevis.)

 
Och så min nya fina adventsljusstake! Julstämningen är på topp.


Nu ska jag strax ge mig av till Stockholm. Trevlig första advent allihopa!

La la la... Chante c'est bientôt Noël!

Salongsberusad.
Japp.


Väldigt trevlig kväll med middag, vin, Mamma Mia sing-a-long och cheesecake. 
Wohoo. Jag befinner mig mitt mellan berusning och trötthet.  Borde egentligen gå och lägga mig men först ska här lyssnas lite till på Jennifers jättebra julskiva som jag bränt. Den är grym. De bästa julsångerna ever.

I morgon blir det julskyltning i Stockholm.



24h

Jag fick för mig att tacka ja till att jobba natt igår. Så sagt och gjort, kl 19 var jag på Fresenius och började på ett 12 timmars långt pass av packande och sorterande av droppåsar. Samma som förra gången alltså. Fast det var lite tyngre igår, måste jag erkänna. Att jobba natt är tufft. Speciellt då man varit vaken sen åtta morgonen innan. Jag gick upp klockan 8 i går morse och gick och la mig kl 8 nu i morse. Då hade jag alltså varit vaken i 24 timmar. Puh. Snacka om att jag sov gott sen.  


L'un des plus beaux endroits du monde


Radio vs TV

Nu har jag varit duktig och pluggat lite mer än vad jag tänkt inför textlektionen i morgon samtidigt som jag lyssnat på både Fredrik Lindströms och Björn Ulvaeus program från Sommar i P1 (som jag tänkt lyssna på ända sedan i somras!). Två flugor i en smäll alltså.  Great.

Nu ska jag fixa något att äta och sen bara sitta och glo på tv. Jag tittar egentligen inte så ofta på tv längre.  Tror nog att det blir mer radio för min del faktiskt.  Jag har insett att om man lyssnar på radio eller musik kan man ju bevisligen göra flera saker samtidigt. Men jag gillar tv. Men ofta hinner jag inte titta på tv eller så gör jag något annat "vettigare" med min tid. Jag prioriterar inte tv-tittande längre, vilket kanske i och för sig är ganska bra. Men det faktum att jag inte kollar på tv beror troligen också på att det inte finns så mycket att titta på. Inte mycket att titta på, säger ni? Nä, inte när man bara har SVT och TV4. 

Men ikväll är det Persbrant, jihoo! Oskyldigt dömd, kl 21 på TV4. Programmet isäg är väl inte det bästa jag skådat, men det är något visst med den där skådisen ändå.

Återigen ett inlägg om snö och dess konsekvenser

I morse bestämde jag mig för att ta bussen til skolan för första gången. Dels för att det var mycket snö, väldigt halt och så för att jag frös så himla mycket. Mina skor var tydligen fortfarande blöta av all snö från igår, så i morse förvandlades mina fötter till isklumpar på 5 minuter. Härligt. Så jag tyckte att jag var värd att åka buss. Men, vad händer? Jo, jag är ute i supergod tid, och står och väntar vid busshållsplatsen vid tjugo över nio. Bussen ska gå 09.24. Jag väntar, och jag väntar. Och jag fryser. Efter ett tag börjar jag fundera på att gå och hämta min cykel och cykla till skolan iallafall. Men samtidigt så kan jag ju inte bara lämna busshållplatsen, för då, självklart kommer ju bussen komma, eller hur? Så jag står där och fryser i en halvtimme innan bussen äntligen kommer. En halvtimme hade kanske inte varit så farligt en annan dag, men det är inte okej då det är så kallt att man inte känner sina fötter. Det hela slutade med att jag var framme på Engelska parken 10.13, två minuter innan vi började. Jag som hade tänkt komma dit i god tid och hinna plugga lite, men nähä. 

Vad vore väl en promenad i snön utan en vurpa?

Brr...! Det snöar här. Det snöar jättemycket, och utan uppehåll.
Jag lämnade cykeln hemma idag och tog mig med buss och till fots till skolan, och till fots hela vägen hem. Jag klarade mig ända till strax efter Hydromacken (som ligger precis där jag bor) innan jag ramlade första gången. Woops! Så låg jag på marken. Isgata under snön var det ja. Reste mig upp lite smidigt och svor över att jag säkerligen fått ett stort blåmärke på vänster lår och började gå igen. Efter tio meter så ramlar jag igen. Typiskt också. Som om det inte räckte med att jag frös, hade snö i håret och i ögonen. Nejdå. Några fina blåmärken ska man ju ha också.

Jag hade egentligen tänkt träna nu ikväll men frågan är om jag bara ska stanna inomhus istället. Det känns minst sagt lite mer lockande.  

Hu!

Vilket väder! Här har typ blåst orkan inatt. Snöorkan. Härligt.

Jag överväger seriöst att stanna hemma.
Cykeln lär jag lämna hemma iallafall. En promenad eller bussen det är frågan?

Söndag

Kleerup var full när han DJ:ade på V-dala igår. Det var ju sådär. Folk menade på att det var en besvikelse. Ja, betalar man 35 000 kr för att få dit honom så kan jag nog hålla med om det. Men men, vi hade ganska kul iallafall. Fast bäst var nog förfesten (inkluderat tårtbakande) och att få äta hamburgare och pommes frites på Max vid 02.30. Sara hade med sig sin franska pojkvän så jag fick även prata en hel del franska. Så sammanfattningsvis var det en mycket trevlig kväll!

Idag är det snöstorm här. Jag måste tvätta. Typ hela min garderbob dessutom. Men det bär mig emot att gå bort till tvättstugan.

Annars så ägnas dagen åt städning och plugg. Och så ska jag laga lasagne om en stund för kl 17 får vi hit en gäst på middag. Så, nu hinner jag inte sitta här längre!

Lite bilder

Jag kunde ju inte låta bli att ta med mig min kamera ut när det var så fint väder.
Så, voilà, lite bilder från ett vinterfint Uppsala:


 
 Här bor jag! Balkongen längst upp är min och Emmas.



Sol, snö och Fyrisån.

 
Domkyrkan

 
Carolina Rediviva. Slottsbacken. Pulkaåkning och bröllopsfotografering.


Fyrisån utanför Västgöta och Norrlands nation.

Jag vill ut och göra fotspår i snön!


SNÖ!  Och ganska mycket också!

Nu blir det frukost och sen en långpromenad.

Färdig med fontetiken!

Så var första tentan av fyra avklarad. Skönt. Vet inte riktigt hur det gick, den var ganska klurig. Men förhoppningsvis ska jag väl ha klarat godkänt!

Ikväll blir det mat på Västgöta-nation och sen bio. Och i morgon ska vi fira Helenas födelsedag och sedan festa vidare på V-dala då Kleerup spelar. Sova får jag göra på söndag!
 
Bon week-end!


ps. idag har jag ätit två stycken petits choux, dvs. en sorts franska bakelser fyllda med något som liknar chokladpudding. Mums! Men oj, vad mättande och oj, så onyttigt! Men blir man bjuden så kan man ju inte tacka nej, eller?! ;)


Motiverande?

Det känns bra när man vaknar och den första nyheten man hör om är  SACO:s framtidsprognos. De flesta områden som jag är intresserad av som gymnasielärare i allmänna ämnen, informatör/kommunikatör och samhällsvetare ligger alla på Yrken med överskott av arbetskraft. Yes, liksom.

Nu ska jag strax iväg till skolan för litteraturdiskussion, och sen ska jag repetera det sista inför tentan i morgon tillsammans med Johanna.

Trött...

Idag har jag suttit och pluggat med Erik, Helena och Sara till strax innan kl sex. Vi kändes oss minst sagt ganska duktiga. Nu är jag dock helt slut i huvudet. Verkligen jättetrött. Tröttheten beror nog lite på vädret här idag också. Jag cyklade till Engelska parken i morse i snöblandat iskallt regn och motvind. Brr.....
Har värmt upp mig lite nu och fått i mig lite energi i form av potatismos och renskav som Emma lagat.
Ska försöka läsa lite i 45 minuter, kolla på House och sen blir det sängen.


Jag såg förresten Knut Knutsson från Antikrundan igår. Jag höll på att cykla på honom nere på stan. Hoppsan.

Today

Inte världens roligaste dag idag kanske. Överst på min att göra-lista stod tentaplugg, men som vanligt hann jag inte riktigt med så mycket som jag hade tänkt mig. Vår första tenta är nu i veckan, en del på onsdag och andra delen på fredag. Börjar bli lite nervös, men det ska förhoppningsvis gå vägen. Har ju några timmar till på mig att läsa så.....

Idag har jag också införskaffat en extern hårddisk (eftersom min dator börjat bete sig lite konstigt så tänkte jag att det vore nog bra om jag köpte en sådan). Får bara hoppas nu att inget händer med datorn innan jag installerat den och fört över det jag vill spara.
 
Jag måste dessutom erkänna att jag är ganska stolt över mig själv. Jag har tränat varannan dag nu i två veckor. Inte illa va? :)  Mönstret kommer nog tyvärr brytas efter onsdag, men man måste ju prioritera. Tentafest eller träning? Jag väljer tentafest.

Så,nu är det borta! BENET?!?!


Alltså, jag säger bara Sunes sommar. Håkan Bråkan och Peter Haber.
I love it.

Ett riktigt mästerverk.

Håkan: Wow, lakritsbåtar! Får man ta?
Leffe: NEJ FÖR HELVETE!
Håkan: Tack!



Quelle fête!

Vilken fest! Haha.
Det är spännade när saker inte blir riktigt som man tänkt sig :)
Tack för en trevlig kväll Annica, vi ses snart igen!


Nu: tentaplugg
Ikväll: Sunes sommar på DVD!



Snälla gå inte sönder!

Min dator håller på att krångla. Stänger av sig själv, har problem att starta, hänger sig.
Vad har hänt? Jag hoppas inte det är något allvarligt, orkar inte ha en paj dator....

Snart helg :)

Det regnar idag igen. Okej att det regnar när man är inomhus, men när man cyklar är det inget vidare.

Har varit och ätit lunch med några kursare, närmare bestämt Johanna, Emilie och Erik, på Stockholms nation. Salladsbuffé. Så himla gott! Och så lite kaffe och pepparkakor efter det. Mycket trevligt!
Innan jag begav mig hem från stan så var jag även på Systemet och köpte lite dricka till i morgon kväll då jag ska till Annica i Stockholm på födelsedagsfest. Ska bli kanonkul! Ser verkligen fram emot att träffa Annica! Det var alldeles för längesedan.

Ikväll har jag och Emma tänkt att skämma bort oss själva genom att gå och äta på Orvars. Något speciellt får man ju hitta på när det är fredag! Men innan jag tar helg så ska jag faktiskt vara duktig och plugga ett par timmar nu. Tenta nästa vecka....

puss!


Elisepise och Jennapenna



Hihi.

Vad?

Min dag idag:
-litteraturdiskussion mellan 12-14
-plugg
-Friskis
 
C'est tout.

Hmm. Jag undrar och jag funderar. Det finns för många valmöjligheter här i världen.


Le Willi Waller 2006

Idag på vår kurs i kultur och samhälle så pratade vi bland annat om var och hur man pratar franska i världen. Vår lärare Jérôme visade oss ett typexempel på hur man låter om man kommer från Quebec (där de pratar en franska som är svår att förstå, men som minst sagt är ganska underhållande !) Hahaha, som vi skrattade.

(Lyssna själva! Även om man inte kan franska är detta grymt roligt eftersom kanadensarna blandar sin 1700-talsfranska hej vilt med modern engelska, haha. Wonderful!)



Nu ska jag byta om och cykla bort till Friskis! Bonne soirée!

På fel plats vid fel tillfälle

Visst är det underbart när det regnar så där ruggigt att man fryser ända in på kroppen? Mys. Eller inte. Det är inget vidare väder här i Uppsala idag. Kallt regn och blåst, brr.... Har precis kommit hem från stan, nästan genomblöt. Okej, så mycket regnar det inte.... Men jag hade turen att befinna mig på rätt plats vid rätt tillfälle (eller kanske snarare oturen att befinna mig på fel plats vid fel tillfälle) då jag gick på trottoaren när en bil körde ner i en enorm vattenpöl alldeles precis bredvid mig. Jag kände mig lite som Bridget Jones i Bridget Jones dagbok 2 när hon blir totaldränkt efter att ha klätt upp sig så fint för Mr Darcy. Usch. Jag hatar när ens jeans blir så där jobbigt blöta att de knappt går att få av sig. Huh. Blä för vattenpölar säger jag. Jag stannar nog inne resten av dagen. Mina blöta kläder ligger nu i tvättkorgen och jag ska linda in mig i en filt, dricka te och kura i hop mig i soffan med lite grammatikövningar istället. Sådeså.

... ?

Jag känner för att skriva något här. Men jag vet inte vad jag ska skriva. Jag borde egentligen ha gått och lagt mig redan, men min säng känns ganska stor och tom ikväll. Jag vet inte riktigt varför. 

Jag tror att jag saknar någon att mysa med. 

Jobbutvärdering

Eftersom jag inte hade jobbat innan så blev jag placerad i "packningen" istället för "fyllningen" då jag kom till Fresenius igår. Tydligtvis behövde man någon utbildning för att jobba i fyllningen, vilket ju jag inte hade någon aning om eftersom de på Manpower verkade ha glömt bort att säga det till mig. Men, men... packningen blev jättebra iallafall! Vad är då fyllningen och packningen? Jo, som jag förstod det så fungerar det i stora drag så att på fyllningen så fyller man påsar med dropp och fettersättning etc. Sedan skickas påsarna vidare till packningen där vi synar dem för att se om de är hela och packar ner dem i lådor och skickar vidare till lagret. Voilà.
Så, jag ägnade igår 12 timmar åt att packa ner droppåsar i lådor, limma kartonger, vakta maskiner och sortera fettersättningspåsar från ett produktionsband till ett annat. Stundtals var det ganska långtråkigt, men tiden gick snabbt ändå. Och det var trevligt för där fanns andra Manpowerstudenter och anställda som man kunde prata med samtidigt som man jobbade. Dessutom hörde jag det ryktas om från de andra Manpowerstudenterna att vi tjänade 189 kronor i timmen. Så, betyget blir helt klart godkänt! Kommer troligtvis att jobba extra där fler gånger under tiden i Uppsala. 

Idag ska jag tentaplugga. Jihoo, vad kul. Hade hellre hjälpt till på städdagen nere på Norrlands, men det kommer bli för stressigt för mig om jag inte börjar idag med tanke på att jag ska på födelsedagsfest hos Annica i Stockholm nästa helg! (Ska bli jätteroligt att träffa dig igen gumman!) Ska dock försöka ge mig av en sväng till Friskis i eftermiddag, måste ju röra på mig lite också.

Och sen, sist men inte minst. Grattis på farsdag pappa! Jag älskar dig så himla mycket.


Jobb i morgon!

Jag hade tänkt tentaplugga idag. Det har jag inte gjort. Inte mer än en timme iallafall. Därför har jag lite dåligt samvete nu. Men jag får väl sätta mig ner en stund senare och titta igenom böckerna och försöka banka in alla fontetiktermer och alla dessa miljoner undantag som finns i franska språket (jag blir galen!).
Sen blir det sängen tidigt, för i morgon ska jag befinna mig på jobb vid tio i sju. Första uppdraget via Manpower alltså! Jag ska jobba i "fyllningen" på Fresenius Kabi, ett läkemedelsföretag här i Uppsala. Ska jobba ända till 19.20, så det blir många timmar. Spännande ska det bli iallafall. Jag får lämna en rapport senare på hur det gick!

Nä...nu ska jag sluta äta lördagsgodis och gå och göra något vettigt istället.
Trevlig kväll!

Memories

Jag tar väldigt mycket kort, vilket folk i min närhet helt enkelt får stå ut med. Detta resulterar dock i att jag också har en VÄLDIGT massa bilder på min dator (jag borde verkligen köpa en extern hårddisk....). Nu har det gått så långt att mappen "mina bilder" nästan svämmat över, så därför har jag tagit tag i det jag borde gjort från början, nämligen att sortera upp bilderna . Det tar lite tid men det är roligt. Hittar så många fina och roliga bilder och självklart så måste jag kolla igenom de flesta. Det är häftigt så mycket minnen som finns samlade här egentligen... jag blir lite nostalgisk. Och glad över att jag faktiskt tagit så mycket kort som jag gjort.  

Skulle vilja lägga ut en massa bilder här, men nej, då hade jag fått sitta upp hela natten. Men några stycken blir det iallafall....

Mina fina vänner och jag från härliga Halmstad, sommaren 2005 och 2006:
( Lägg märke till vårt "grillchips"! Hehe. Jag saknar våra strandfester.)

        

Miss you


Mr. President

.... och om det är någon som inte ännu lyssnat till Obamas tal, så gör det!
Wow.

Det känns verkligen att den 4 november var en historisk dag.
Det ska bli spännande att se vad som händer nu.



( finns här också om filmen inte funkar!)

Délicieux!

Jag har ont i magen.

Varför?

Jo, för jag har tryckt i mig alldeles för många våfflor med socker, sylt och glass.
Aj aj aj. 
Men åh så gott!



Mussevåfflor var det dessutom! Fina, va? ;)
Våffelgärnet har vi fått i inflyttningspresent från HJ! Bra present till två Disneynördar, haha. Merci!
 

Man måste ta hand om sin cykel

Jag har träningsvärk i magen. Det känns bra.

Och så har jag varit och lämnat in min cykel. Den har inte riktigt varit sig lik efter frontalkrocken förra året. T.ex. så har min dynamo levt sitt eget liv sen dess, så nu tyckte jag det var dags att göra något åt det. Så tills i morgon ska cykelverkstan ha böjt tillbaka mitt styre, fixat mina lysen och satt dit en ny ringklocka. 

Annars? Jo, tillbaka till plugget var det ja. Det kommer bli ganska intensivt sista tiden före jul nu. 4 tentor på en och en halv månad. Puh.

Love you

Efter en och en halv vecka tillsammans med familjen så kändes det faktiskt lite ensamt i morse när de svängde ut från parkeringen vid Djäknegatan. Usch, jag gillar inte att säga hejdå. Men tiden går snabbt, kommer vara hemma för att fira jul innan jag vet ordet av. Jag saknar er, och älskar er över allt annat. Tack för ett mysigt höstlov!


Mamma och jag i Öregrund

Har precis kommit tillbaka från Friskis och Svettis. Styrkamedel - väldigt skönt, men nu är jag helt slut. Duschen nästa, sen blir det tacos och därefter måste jag plugga. Back to reality.


bEtoningsfel big time

Vi ska strax ut och äta på restaurang för att fira Bellas födelsedag. Eftersom vi aldrig varit ute och ätit i Uppsala innan så spanade (eller rättare sagt lyssnade) vi nyss in Upsala Nya Tidnings recensioner. Lyssna och njut av de oändligt många och roliga betoningsfelen! Hahahaha.


IsabellaKaramella

...fyller 14 idag! Grattis älskling!


RSS 2.0