Sista helgen i Linköping


Sol, värme, grillning, bad, vänner.... kan det bli bättre?

        

Nu ska jag till Johan på förfest, och sen får vi se vart kvällen slutar!
Bonne soirée!

Would you lie with me and just forget the world?


Lägenheten är nu uppsagd.

Mycket känslor. Jag är både glad och ledsen.


Nu är det snart dags...


I morgon måste jag ta det där beslutet som jag skjutit upp så länge. Det känns jobbigt, för jag är så väldigt kluven. Flytta eller inte flytta det är frågan. På ett sätt har jag nog tagit mitt beslut, men jag vill inte tänka på det eller säga det högt för då blir det liksom verklighet.

Det har inte känts helt bra här i Linköping, det har det inte... Jag har svårt att sätta fingret på mina känslor, men det har funnits flera faktorer som fått mig att komma dit jag är nu.  

Jag vill inte behöva flytta. Jag vet ju inte om saker blir bättre på en ny ort eller inte, men samtidigt vill jag inte känna likadant i höst som jag har gjort under det här året. Just ovissheten att inte veta hur det skulle bli om jag stannar, eller vad som skulle hända om jag flyttar får mig att bli helt snurrig. 

För det har funnits många fina stunder, och visst har jag ibland haft riktigt roligt. Speciellt nu på våren. Och det finns mycket fint här i Linköping som jag kommer att sakna. Och det är det som bär emot mest. Jag vill inte. Det är svårt att lämna platser och vänner bakom sig. Speciellt vänner såklart, och jag tror att ni vet vilka ni är. 

A!

Nyklippt

Kom precis tillbaka från frisören. Så himla skönt att äntligen få klippa av mina slitna hårtoppar! Blev nöjd med frissan också, eller ja, hittills ser det bra ut iallafall... lite kortare, lite uppklippt och lite snelugg typ... hmm.... sen vet man ju egentligen aldrig hur det kommer se ut när man tvättar det och försöker göra det iordning själv. Men det blir nog bra...

Idag fyller min blogg ett år. Hipp hipp hurra ;)


Bonne soirée!
 

Uppsatsskrivande


Uppsatsen går sakta men säkert framåt. Tog och dokumenterade det hela idag med lite bilder :)


    

Efter att ha skrivit mellan ungefär 9-16, så gav vi upp för dagen, och jag tog cykeln och begav mig hem till Karin en stund. Mat och trevligt sällskap är aldrig fel! Efter Karin bar det av till Campushallen.... Är ganska trött nu.... 

I morgon blir det återigen uppsatsskrivande och sen ska jag ner på stan och klippa mig. 
Godnatt! 


"mmm, aa, jaa, oui, yes, aha"


Uppsatsen känns inte så tung att skriva som jag trodde. Vi har redan kommit en bra bit på väg. Skönt! Kl 9 i Key i morgon också är det som gäller. Skriva skriva skriva, sen sommarlov!
Klarade franskatentan också, puh. Var inte så farligt som jag trodde faktiskt. Man kan ju påstå att jag pluggade lite för mycket på vissa saker, men men... nu sitter det iallafall.
Och så har jag lagt upp lite bilder på Facebook från våren här... jag faller för grupptrycket alldeles för lätt, hemskt vad det ska läggas upp bilder där hela tiden :)

Dags för sängen nu, natti natti.

Bu...någon röker nedanför mitt fönster. Fräscht. jag älskar rökdoft.

Dagens schema:


kl 9: Dags att sätta igång med fördjupningsarbetet med Victoria och Sandra. Troligtvis kommer större delen av dagen att ägnas åt detta.

kl. 18.15: Fransktenta! Känns inte helt bra. Vet inte alls om jag kan det eller inte....

kl. 20: Möte med blivande styrelsen på Colonia.

Spring i benen


Wohoo... idag sprang jag slingan 5 minuter snabbare än vanligt! Underbart! :D

Lite mat, en dusch och sen tillbaka till franskapluggandet...



Uppdatering:
Okej. Aj. Jag tror jag sträckte mitt vänsterlår när jag sprang eller så strechade jag inte det ordentligt. Typiskt också. 

Hola Belgrad!

Alltså, Eurovision gick ju inte riktigt som Sverige hade planerat. Tråkigt. Och konstigt, med tanke på att hon trots allt var favorittippad, även i de andra länderna som jag förstod det... men men, det är ju bara en tävling! Tack vare Kristian Luuks schyssta ironiska kommentarer och Björn Gustafssons underbara röstlämning så blev det ju ändå en helkväll, haha.
Och tacosen var god och sällskapet trevligt, så sammanfattat kan jag inte annat än vara nöjd med kvällen :) 

 

Nu blir det tentaplugg. Fransktenta i morgon.....

Moves, I like to make 'em, Grooves, I like to shake 'em, Shake 'em from my troublesome mind

I kväll blir det tacos och Eurovision med Sanna. Trevligt trevligt. Vi får väl se om kvällen slutar med utgång eller inte! :)

Håller på och fixar och donar i lägenheten... blä, vad det är tråkigt att städa. Kör dock stenhårt på Premack, (dvs gör något tråkigt nu för att senare få göra något roligare), jajamen. Lite saker från kursen har nog satt sig rätt bra i hjärnan ändå.  

Värmer upp inför kvällen med The Arks vinnarlåt i annan version. Visst är den här bra?!


Trött? Ja.

Tentan är över! Tror det gick helt okej faktiskt, känns som jag borde ha klarat G (annars blir jag förvånad faktiskt). Känns skönt nu iallafall.

Blev McDonalds efter tentan, och lite senare stan en sväng. Var hemma vid fem och var totalt slut. Pratade med familjen en halvtimme, och sen la jag mig ner för att ta en power nap. Jag vaknade kl 20.08. Hoppsan. En lite längre power nap än vad jag räknat med, men antar att jag behövde det.

Nu ska jag äta, magen kurrar.

Stolt storasyster


Jag är så stolt över mina systrar.
Två veckor till studenten Elise, kämpa på! Du klarar det sista med!
Och Bella, vad duktig du är, bästa recensionen läraren sett och MVG på matten.


image326 image327

I LOVE YOU!


I morgon är det tenta. Aaaaahh! Nä, men jag hoppas på att det kommer att gå. Ska ta och kolla igenom anteckningarna en sista gång och så lägga mig tidigt ikväll är planen.
Nu blir det kvällsmat. Bisous

California Dreamin'


Den 21 maj 2007 var jag på väg till andra sidan Atlanten. Köpenhamn-Heathrow. Heathrow-Los Angeles. Det var grejer det. Hade inte varit helt fel att åka tillbaka, eller vad säger du Cecce? Tack igen för att jag fick komma och hälsa på. (Min snygga bränna från vår strandpromenad skymtar fortfarande lite. Otroligt.)

image325

Wohoo!


Åh, vad kul det var att träna idag!!! Grymt pass och bra musik, kanon!  Hade hur mycket energi som helst dessutom konstigt nog, och är fortfarande helt sprallig. Underbart. Annars, så är det mest plugg som mina dagar består av den här veckan. Tenta på fredag, ångesten börjar komma krypande...  Nu blir det mat och Eurovision tror jag, trevlig kväll!

Shannen Doherty and the Krokofant man



High Chaparall var grymt roligt ikväll! Såg ni inte det, så kolla in 5:ans webb-tv. Hysteriskt kul. Haha.

Nä, sängen nu! Godnatt. 


Dags att ta tag i tentaplugget

Idag ska jag plugga. Och plugga. Och plugga lite till.

Jättekul, verkligen.

364 dagar kvar till nästa gång.... :)


Grattis Cecce på födelsedagen! :)

Klassfesten och vårfesten blev väldigt lyckade båda två, så jag har haft en kanonrolig helg!! Och min födelsedag var riktigt trevlig! Tack för alla fina hälsningar!
Vi spelade brännboll igår - gud vad kul! Kan inte komma ihåg senast jag spelade det... måste varit på gymnasiet. Kvällen slutade i g-punkten med minidisco, häxblandningar och färgpennor. Jag är väldigt vacker med grön och röd mustasch, jajamen. Haha. 

Idag har jag hjälpt till att städa upp efter vårfesten, hämtat min cykel hos Johan och varit och handlat. Gick runt som en zombie på Hemköp... var grymt hungrig och orkade inte göra något. Så, därför har jag nu ätit pizza och tryckt i mig lite godis. Mums. Ska läsa ett par sidor nu, och sen vid fyra ska jag bort till Key och plugga franska med några ur franskagruppen. Snart tenta där med.

image324

Sandra, jag och Victoria.

Fler bilder kommer så småningom på Facebook eftersom så många tjatar på mig att jag ska lägga upp dem där....

Happy Birthday to me!


Idag fyller jag 22! :)

Nu ska jag strax i väg och fixa och dona inför vårfesten. Sen blir det brännboll, grillning och lekar. Ganska trevlig födelsedag det ändå. Men saknar er familjen!
Tack för all uppvaktning, det värmer.


Bonne journée!

Försöker banka in bedömningstermer


Tog en halvtimmes promenad innan frukost idag. Hade tänkt att jag kanske skulle joggat, men var lite för hungrig för det så är inte säker på att jag orkat runt slingan. Skönt var det iallafall... fick i mig ordentligt med frisk luft så att jag ska orka tentaplugga idag är tanken. Har kommit en liten bit nu iallafall... det går sakta med säkert framåt. Längtar till om exakt en vecka, kl 12 den 23:e maj, för då ska tentan vara färdigskriven.

Hörni, nu går tiden fort, snart är det sommar - jag längtar! 

Nä, tillbaka till böckerna! Jippie. Får nog ta och fixa lite lunch snart med. Ikväll är det klassfest med knytkalas!


Rflll........

Uuuhh.. känner mig på så konstigt humör. Har inte lust med någonting alls. Borde plugga lite, men orkar inte sätta mig med det. Kanske ut och springa då? Nej, inte det heller... (sprang ju trots allt igår, så det dåliga samvetet infinner sig inte riktigt...) Behöver verkligen städa också, men det känner jag ju verkligen inte alls för heller. Massa tankar i huvudet just nu om framtiden. Vad vill jag egentligen? Kan någon svara på det?

Trött och hungrig är jag också. Jag tror jag ska baka scones eller nåt....

Inte långt kvar nu...


Kursuppgift 3 och 4 är nu klara. Bra jobbat idag tjejer, vi är bäst! :) Redovisning i morgon, och sen återstår det roligaste av allt - tentaplugg. Som jag ser fram emot det... eller inte.

På fredag blir det klassfest och på lördag vårfest (och födelsedag), så helgen ska bli mycket trevlig! 

Hmm... har inte så mycket annat att berätta om, så jag slutar där.  Trevlig kväll!


Bon voyage - j'aimerais y aller avec toi!

Mycket att göra!

Mycket att göra den här veckan! Plugga, fixa och dona med ditt och datt, och så klassfest, vårfest och födelsedag. Dagarna är inplanerade från tidig morgon till sena kvällen - min kalender är fullsmockad! Stressigt, men det mesta är ju ganska trevligt, så jag ska inte klaga för mycket.

Nu ska jag dricka te, äta bullar och kolla på Desperate Housewives . (Jag har brutit mot vårt kakförbud Emma, sorry! Går det bättre för dig?)

Müsliproblem!


I morse fastnade en flinga från min müsli längst bak på min tunga. Det var obehagligt. Den liksom sög sig fast där och ville inte gå bort. Jag kunde inte ta bort den heller, för så fort jag försökte nå den så drogs min tunga bakåt... dumma reflex! Det gick inte. Istället för att lyckas få bort den så höll jag på att spy istället. Jag var mäkta irriterad när jag tvingades gå hemifrån och den fortfarande var kvar. Och den satt fast där i ett par timmar och irriterade mig. Sen höll jag på att börja hosta högt, under första föreläsningen om specialpedagogik i Mantorp, när den äntligen lossnade och istället ville sätta sig i halsen på mig. Jag drack en massa vatten och lyckades äntligen svälja ner den. Gud vad lättad jag var. Var lite smått rädd där ett tag att jag skulle få be någon (typ doktorn!) att hålla i tungan åt mig och ta ut den.

Slutsats: det är obehagligt att ha något som sitter fast på tungan, ta det försiktigt när du äter müsli!

Snyggaste brännan?!


Alltså, jag nämnde ju att jag bränt mig. När jag senare gick och granskade solbrännan närmare i spegeln så såg jag till min förfäran hur illa det verkligen var. Jag har bränt mig över bröstet, förutom där bikinitoppen suttit då, och sen halvvägs ner på magen, till där naveln sitter ungefär. Okej, halvvägs ner på magen låter inte så farligt kanske, men när det bara är på mitten av magen, som en rand eller matta eller något liknande, och då jag inte fått någon färg alls på sidorna eller ryggen...ja då ser det inte vackert ut! Jag är röd, jätteröd. Och det gör ont. Yes liksom. Nu funderar jag på hur jag ska lyckas jämna ut den... Ett tips iallafall (om du inte vill lida som jag), sitt inte i en brassestol utan att ha smörjt in dig ordentligt. Jag som hade fixat solkräm. Klantigt Jennifer, klantigt.  

Helgen

Det har varit en väldigt trevlig och rolig helg! Grillning, Utekravall och familjebesök! Och helt underbart väder. Kan det bli bättre? (En liten nackdel är dock att jag bränt mig, rätt rejält faktiskt. Men sånt får man ta antar jag... har införskaffat solkräm och aftersun nu iallafall!) 

Utekravallen:

           


Och så mamma, pappa, Bella, farmor och farfar! :)

    



Lång dag i morgon

Jag blir trött bara av att tänka på mitt schema imorgon.

Kl:
06.00 - stoppa in tvätten i tvättmaskinen
07.00 - hänga upp tvätten i torkskåpet/stoppa in tvätten i torktumlaren
09.00 - handla på Hemköp i Ryd (måste bl.a. fixa bröd, sallad, tallrikar och bestick till kvällen)
10.00 - hämta tvätten från tvättstugan
10.30 - träffa Sandra vid Key... dax för tentaplugg
15.30 - power nap
16.30 - fixa och dona inför kvällen + göra mig själv i ordning
18.00 - förfest/grillfest och sedan Utekravallen
?         - sängen

Det är bäst att jag går och lägger mig snart så jag orkar med allt! Ska dock bli en väldigt trevlig kväll hoppas jag! :D

Äckliga nudlar... uuuuuuuhhhhh


Eldorados nudlar måste vara bland det äckligaste som finns! Uuuuurk!
Jag behöver handla.

Artikelsökning, seminarium, joggingtur och solning har jag hunnit med idag. För kvällen har jag gjort en "att göra lista" med saker som jag borde göra... frågan är dock hur långt jag kommer hinna på den. Jag är inte så effektiv när det kommer till tråkiga saker som städning, plugg och annat.

I morgon är det Utekravallen! Ska bli riktigt kul! :D
Och på lördag kommer familjen och farmor och farfar!

Bonne soirée

Knasiga drömmar

Jag drömmer de mest knasiga drömmar alltså. I natt åkte jag dubbeldäckare på stranden hemma, förra veckan så åkte jag buss med Catherine Zeta-Jones och sprang naken någonstans samtidigt som jag jagades av en kannibal. Och vi ska ju inte ens tala om min knasiga dröm för några månader sedan. Det känns som jag drömmer mycket mer knasiga saker nu än jag gjort tidigare, eller åtminstone så drömmer jag knasiga saker mycket oftare.  Underligt det där. Bizarre, trop bizarre.

7 maj 2007


Sista dagen på City Hall. Det är otroligt hur snabbt ett år går.

image309

Orka plugga en liten stund till?

Vad jag hatar när datorn bestämmer sig för att krångla när man precis ska publicera ett inlägg. Blä!
Note to self: Kopiera alltid innan du skickar iväg.
Orka skriva om nu? Nej! Det var inget vidare viktigt iallafall... bara en massa nonsens som alltid.

Ska ta och gå och lägga mig snart istället så att jag orkar med joggingtur, föreläsning, plugg och annat i morgon. Plugga, plugga, plugga... blä, blä, blä. Borde läsa ut Korp till torsdag. Jag har inte börjat ännu. Drömma kan man ju alltid liksom.

Ja ja... här är lite mer info om vad som hände vid synagogan i Malmö.

Natti!


Lillasyster instängd i synagoga


Fem minuter innan jag ska cykla till seminariet råkar jag riva ner en parfymflaska, eller ja ett litet sånt där parfymprov ni vet i en liten glasflaska... Kras! Glas över hela badrumsgolvet och parfymen läcker ut. Yes, härligt. Jag dammsuger upp glaset snabbt som attan men låter det mesta av parfymen ligga. Det skulle jag inte ha gjort. Nu när jag kommer hem fullständigt stinker det parfym i hela lägenheten. Det är värre än i ett parfymeri. Ooohh, mitt huvud. Aj aj. Jag som redan var så trött i huvudet, det här var inte bra. Nu har jag försökt torka upp parfymen, men frågan är när, eller om, doften kommer att försvinna.


Kollade mobilen efter seminariet och möts av följande sms från min kära lillasyster: "Jag är i en synagoga i Malmö och det är ett evt bombhot. Någon lämnade en ryggsäck. Nu måste vi stanna här!"
Herregud, skojar hon med mig tänker jag och ringer upp. Nej, det gjorde hon inte. Hon och hennes klasskamrater hade fått sitta tre timmar instängda i synagogan medan bombtekniker undersökte väskan och sen sprängde den. Dramatik!! Åh, vad glad jag är att allt gick bra! Vågar inte ens tänka på vad som kunde ha hänt.... Älskar dig så mycket Elise, hoppas du vet det.


Och nu sitter jag här och funderar på om jag ska träna eller om jag ska gå på Colonias årsmöte. Hmm.... de skulle bjuda på mat på mötet. Sånt är ju alltid trevligt. Kan kanske ta en jogging tur sen istället, eller i morgon bitti...
Grymt mycket att göra i skolan de sista veckorna nu... kommer inte få en lugn stund. Blä. Men sen, sommarlov!




Segt


Blääääää..... Selgheds bok måste vara bland de segaste i världshistorien. Förstår inte hur jag ska hinna eller orka läsa ut den till i morgon. Speciellt inte då jag somnar när jag läser den. Har precis vaknat efter en timmes "powernap", hoppsan. Om 45 minuter är det franska och sen tvivlar jag på att jag kommer orka läsa mer idag. Jahapp... nä... får nog ta och äta ett knäckebröd eller två så att jag inte svälter ihjäl. Tjohoo!

 

Ooh, ooh, ooh, I feel my temperature rising

En joggingtur på morgonen är inte helt fel!
Nu är jag lite mer laddad inför att sitta och plugga än vad jag var innan iallafall. Lite. Pyttelite.



Jag älskar att springa till den här låten.


Uppsala

Helgen har varit otroligt rolig och trevlig! Jag gillar Uppsala. 

Kort resumé:
Onsdag: Valborg med grillkväll, fest och utgång på Norrlands nation! Nästa år ska jag lätt vara med ända från morgonen och se på forsränningen och gå på champagnegalopp 
Torsdag: Slappedag på stan och på Norrlands... Gossip Girl-kväll hos Emmas kompis Maggan
Fredag: Shoppingtur till Stockholm och sen middag hemma hos Isak på kvällen. Supertrevligt! Tack igen Isak!
Lördag: Stan i Uppsala igen... Emma provade balklänningar, fika på Smålands nation och sen efter många meters gång fastnade vi till sist i Botaniska trädgården med alldeles för trötta fötter för att orka gå hem. Norrlands igen på kvällen - vi åt hamburgare och spelade Tumble, eller Jenka, eller vad det nu heter (ni vet spelet där man ska dra pinnar ur ett torn och sen bygga på höjden utan att det ramlar?)
Söndag: Fika på stan med Emma och Emmas mamma och sen tåget tillbaka till Linköping 

Helgen i bilder:

                            

Oj, vad många det blev. Orkar inte skriva bildtexter, men jag tror inte att det är så svårt att gissa sig till vad bilderna föreställer. Värre är det med den här....



Någon som ser vad det är? Inte? Det är en gubbe i locket på smörpaketet som Emma fick i Stockholm. Det var den enda bilden vi tog i Stockholm, haha.

Tack för en jättemysig helg Emma!


Hahaha

image272

Uppsalas studentliv! To be continued.... :D

Valborg!

Jag är i Uppsala hos Emma och firar Valborg! Vi hade riktigt kul igår!! Nu förstår jag varför folk snackar om "Uppsala på Valborg".... Skoj, skoj. Bilder och uppdatering om min helg här kommer senare!

:D


RSS 2.0