Uppsala i morgon


Sitter och äter blåbärspaj och pratar med farmor och farfar. Mys!

Väskorna är i stort sett färdigpackade, ska bara stoppa ner lite smågrejer. Frågan är dock hur jag ska orka ta mig fram med allt bagage i morgon.... Måste byta tåg två gånger och sedan väl i Uppsala först ta mig till Norrlands nation för att hämta Emmas nyckel och därefter ta mig till Emmas korridorsrum. Funderar starkt på att ta en taxi.

Vet inte när jag får tillgång till internet nästa gång, så... à la prochaine helt enkelt!

Då var sommaren snart över...

Alltså, det här med att packa är inget vidare. Blä. Jag insåg ganska snabbt att det inte alls skulle funka med endast en väska à 20kg plus ett handbagage. Impossible. Så nu har jag tänkt om. Det blir tåget upp iallafall, vilket innebär att jag kan ta två resväskor, min dataväska plus en annan liten väska. Det kommer bli tungt och otympligt att bära på, men men... det är ju bara en gång. Nästa gång jag ska resa mellan Halmstad - Uppsala eller Uppsala - Halmstad så tänker jag nog flyga istället. Går trots allt ett antal timmar snabbare, och blir billigare också (om man får tag på en standbybiljett vill säga).

I morgon åker mamma, pappa och Elise till Stockholm för att börja bygga monter inför FORMEX. Isabella kommer upp på onsdagkväll, och jag ska sen möta familjen i Stockholm på fredagkväll. Vi ska se Mamma Mia (musikalen alltså, inte filmen) i Globen! Ska bli så himla roligt! Och sen stannar jag nog kvar i Stockholm över helgen och hjälper till på mässan. Så det blir en intensiv vecka:  resa på måndag, kursstart tisdag, diagnostiskt prov på onsdag, lektion på torsdag, och sen flera andra aktiviteter i runt om i Uppsala och på nationerna därimellan!

 
http://www.mammamiatour.se/

Sitter och uppdaterar mitt CV. Jag behöver ett extrajobb. Fattig student? Nej, tack. Ska bara hitta något som passar också, vilket är lättare sagt än gjort kanske...

puss!


Vad ska du bli när du blir stor?

à Paris!

Jag har lyckats bocka av nästan alla punkter på min "att göra lista"... det återstår nu bara att teckna elavtal och lösa det där med bagaget. Tänkte ta flyget upp på måndag, åker till flygplatsen och ställer mig på standby och hoppas på det bästa.


Så, vad har jag då tagit för beslut angående mina studier undrar ni kanske?
Efter mycket velande och funderande fram och tillbaka har jag nu beslutat mig för att slutföra det jag påbörjat. Jag tänker fortsätta på lärarprogrammet, och jag tänker läsa franska och engelska. Om tre och ett halvt år tänker jag ha en examen, med en kandidat i franska och en i engelska och behörighet att undervisa om jag så vill det. Ångrar jag mig och vill göra något annat efter ett tag, så vet jag att jag fixar det också. Jag är så oerhört nöjd med hur långt jag nått hittills utan utbildning, och jag vet att jag kan nå ännu längre om jag bara vill. Så nu ska jag först utbilda mig till världens bästa lärare och sen får vi se vad framtiden för med sig helt enkelt.  För man vet aldrig vad man hamnar tillslut, det blir aldrig som man tänkt sig.


à la maison


Så var man hemma igen efter en kort men trevlig vistelse i fransosernas huvudstad. Det var ganska skönt att komma hem faktiskt. Känns som om Disney är ett avslutat kapitel för mig nu. Det har varit jättekul, men nu räcker det.... Nästa gång får det bli något annat!

På söndag eller måndag åker jag till Uppsala, men innan dess har jag en hel del att pyssla med.
1) ta ett slutgiltigt beslut om vad jag faktiskt ska läsa (jag har kommit in på både senare del av lärarprogrammet och språkvetarprogrammet och nu tvekar jag igen. Denna ständiga ångest, jag hatar det.)
2) fixa hemförsäkring
3) adressändra
4) söka bostadsbidrag
5) teckna avtal om hushållsel
6) försöka fixa mitt BankID som inte funkar för att kunna söka studiemedel. CSN bara krånglar
7) kolla upp om jag ska åka tåg eller flyga till Uppsala och hur jag ska lyckas få med mig så mycket bagage som möjligt

Ikväll ska jag gå på bio och se Sex and the City med Ida och Karin. Ska bli kul! Träffade tjejerna igår också tillsammans med Mikaela och Jessica. Vi satt och fikade hos Karin i flera timmar. När man inte har setts på flera månader så har man en del att prata om! :)

Nej, bäst att jag sätter fart nu.

RSS 2.0