Bra dag

Var tillbaka på Rosendal idag för att vara med på konferens om nya GY11 och dess betygsteg m.m. När det var slut blev jag tillfrågad om jag ville ha ett vikariat i franska till våren. Ja tack! Hoppas hoppas det funkar med plugget vid sidan om bara. Inget klart än men det vore toppen!
Leendes cyklade jag ner på stan och anmälde mig till Härken nästa helg, dvs nästa gask och 04-släpp på Norrlands. Ska bli kul! Därefter upp till Engelska parken och skrev klart VFU-portfolion. Hem vid fem, fortfarande sommarvarmt ute, så på med löpardojjorna och en snabb runda bort förbi Kvarnen för att hämta mitt Ica Student-kort och så vidare ett par kilometer till. Studsade fram! Wohoo. Tänk vad ett jobberbjudande och fint väder kan ge spring i benen. Nu har jag lagat mat och sjunkit ner i soffan. Nöjd.


Trötter

Lång pluggdag på Engelska parken idag. VFU-portfolion ska färdigställas och vi jobbade så duktigt att jag blev så trött att jag nästan somnade till på seminariet vid tre. Hoppsan. Efter skolan drog Sanna och jag ner på stan och fastnade där till strax efter sju. Shopping, 20% på Åhléns och 30% på Cubus. Farligt farligt. Kom hem och var för trött för att orka laga mat, så inspirerades av syrran istället. Hon skickade en bild på sina goda pizzabullar, så ja... Det fick bli pizza helt enkelt. Nu, soffan. Bra kväll det här.


Hej hopp!

Först och främst, bilden som konstigt nog inte verkar ha laddats upp förra gången:


Söta Ida och Karin!

Och så, en liten uppdatering.
Den senaste tiden har jag flängt fram och tillbaka mellan två ställen:

1) Rosendalsgymnasiet. 3 veckor engelskapraktik alltså. Och det gick bra! Mycket bra skola, bra handledare och trevliga VFU-kompisar. Det enda tråkiga var att det blev lite lite undervisning, men ja, inte så mycket att göra något åt. Jag känner att jag fick ut mycket av veckorna ändå. Hade gärna stannat ett par veckor till faktiskt känner jag. Funderar på att önska samma skola till sista praktiken i vår.

2) Norrlands nation. Jag spenderade varenda kväll där förra veckan, samt hela helgen från lördagmorgon från 10 på morgonen till 7 morgonen därefter. Varför? Jo, för att arrangera Samarret, HärjaJämts och Jamtamots 04-gask. Mycket jobb, roligt och jobbigt på samma gång. Med betoning på roligt såklart! Men, oj vad trötta vi var på söndagen. 21 timmars jobb i sträck tar på krafterna. I egenskap av föreningens Klokståsch fick jag gå på sittningen i år iallafall. Hur trevligt som helst! Riktigt lyckat blev det! Känner att jag gärna hade dansat vidare på släppet med de andra 1219 gästerna, men det fick bli att plocka glas istället ;)

Ett par bilder som jag lyckades fastna på:  


Nu är det back to school som gäller. Ny kurs i grammatik drog igång idag. Lagom kul. Men nu ser vi fram emot Canterbury och London. Den 24 oktober blir det klassresa i fyra hela veckor!

"Oj, Uppsala! Då har du en bra bit kvar!" ...

img_9664 (MMS)

"Oj, Uppsala! Då har du en bra bit kvar!" säger konduktören lite käckt när han kollar på min biljett. Jo, tack bara sådär 6 timmar.... Är på väg tillbaka till Uppsala efter en snabbvisit hemma i Halmstad. Mys med familjen och så en mycket trevlig 25årsfest för Ida och Karin igår!  Puss på er!


busy busy


Terminen är igång och klassen är tillbaka och härjar på Engelska parken. Och HJ härjar bäst på Norrlands såklart. Det känns kul att vara tillbaka i Uppsala. Jag gillar det. 

Och nästa vecka börjar praktiken! Jag har blivit placerad på Rosendalsgymnasiet här i Uppsala. Det blir första praktiken på en gymnasieskola för min del så det blir extra spännande.

Hinner inte skriva mer för nu ska jag snart iväg och träffa klassen och kanske kolla lite fotboll eller gå ut. Vi får se vad som händer! Och sen i morgon och på söndag blir det jobb på FORMEX på Stockholmsmässan. Lika roligt som vanligt!

Hejsvejs och trevlig helg på er!
 


RSS 2.0