Produktiv


Nu har jag tränat, dammsugit och moppat golven och städat badrummen. Känner mig ganska nöjd faktiskt. Bäst att börja lite på uppsatsen som ska in på onsdag medan jag fortfarande känner mig hyfsat produktiv.


Nu snöar det här igen. Bu. Jag som trodde att det hade börjat vända nu... Jag vill ha vår!

Fredag eftermiddag

Jag är helt slut i huvudet. Det blir ofta så efter en tenta. Tror att den gick okej iallafall, håller tummarna!

Jag och Lisa var och kikade lite på bokrean innan. Jag köpte en världsatlas. Tänkte att det kunde vara bra att ha. Ser snyggt ut i bokhyllan om inte annat.

Nu sitter jag i soffan och tittar på the Doctors på fyran. Har aldrig sett det innan, någon som känner till det?  Det verkar vara något talkshowprogram med ett gäng snygga läkare som pratar om konstiga syndrom, sjukdomar och allt annat som har med kroppen och hjärnan att göra. Ganska intressant. Men jag undrar om de egentligen är riktiga läkare eller om de bara sitter där och ser snygga ut...?  Just nu pratar de iallafall med en tjej som varit med om en olycka och drabbats av en hjärnskada som gjort att hon bytt dialekt. Från vanlig "amerikanska" till något som liknar ryska... skumt!  

Tenta i morgon...


I morgon är det tenta. Jag och Mikaela satt från 12 till 19 i skolan idag och gick igenom det mesta av det, men frågan är hur mycket som har fastnat egentligen? Jaja, det märker vi i morgon. Nu kan man inte göra så mycket mer. Ska läsa igenom anteckningarna en gång till och sen gå och lägga mig istället tänkte jag.

Godnatt!



The Musical is back!

Jag gillade det här numret från årets Oscarsgala. Beyonce är grym, men jag visste inte att Hugh Jackman kunde sjunga han också. När man är världens sexigaste man och dessutom kan sjunga, så kan ju knappast bli bättre, eller? Hehe.






Nä, nu måste jag fortsätta med tentaplugget....

Äter Gott och Blandat och läser om the British Government...


Men det var ju på tiden! Ett prinsessbröllop nästa år, så trevligt! :)


Sitter i skolan och pluggar. Har varit här sen nio. Timmarna bara försvinner. Har iallafall hunnit med ett seminarie och ganska mycket tentaplugg, och så har jag givetvis ätit en semla dagen till ära. Men, jag tror jag ska åka hem nu. Börjar bli lite trött...
 

Dax för tentaplugg...

Tentaplugg var det nu ja. Tenta på fredag. Och tenta nästa fredag igen. Och så en uppsats som ska in onsdag nästa vecka. Puh...!

Jag tycker att det var helt rätt att ge Heath en Oscar.

Nu ska vi äta fläskpannkaka och sen är det möte med HJ.

Slappsöndag

Kvällen med Jamtamot var trevlig och introquizet uppskattat. Men idag är jag lite smått bakis. Emma och jag slappar framför tv:n... har precis tittat på när Anders Södergren tog silver, spännande! Skulle träffat Mikaela i eftermiddag men hon var tvungen att ändra planerna, så nu har jag inget för mig. Jag tror att det blir en lugn kväll med lite film eller nåt. Ska nog ta och läsa ut Breaking Dawn också... sista boken i Twilightserien. Japp, jag är fast.


L'Auberge Espagnole

Har precis sett klart L'Auberge Espagnole. Je l'adore. Såg filmen första gången när jag var i Annecy hösten 2005, och var bara tvungen att köpa den på DVD. Filmen handlar om allt vad det innebär att träffa och leva tillsammans med människor från andra länder och kulturer. Jag rekommenderar den verkligen! (Fast se till att få tag på en version med engelsk text om du inte kan franska...) 

Dit jag skulle komma var iallafall att jag fick sån himla lust att åka utomlands igen. Och jag tänker göra det. Om ett år kanske. Det som lockar mest är ett erasmusutbyte till Frankrike eller ett år i USA, eller kanske båda två. Vi får väl se vad det blir.... För att komma iväg överhuvudtaget behövs ju en del tur, pengar och så en hel del pappersarbete också... som stackarn i L'Auberge Espagnole får erfara.



(Det här är hysteriskt roligt! Och så franskt. Fransk administration slår allt.)

Trött

Jag är trött.

Har varit borta hemifrån i 12 timmar idag. Seminarium, plugg och sen matlagning inför i morgon på Norrlands. Nu ska jag och Emma äta varma mackor, ostbågar och godis och titta på På spåret. Sådeså.

Musikintroquiz

Jag sitter och klurar på ett musikintroquiz som vi ska ha på lördag när det är dags för Storsjöodjurets fridlysande (en årlig fest med vår broderförening Jamtamot). Tanken är den att jag, tillsammans med Johan som är lekansvarig i Jamtamot, ska spela upp intron som de andra ska gissa på. Sen ska vi à la Peter Harrysson i Så ska det låta "osökt komma att tänka på" något som inte alls har med själva låten att göra. Alltså dra kopplingar från låten som slutar någon helt annanstans, som i HippHipps melodikryss ungefär. Gärna ska svaret ha något med Härjedalen eller Jämtland att göra, men det är inte nödvändigt. Svårt? Ja. Det står helt still i huvudet på mig nu. Är det någon som har förslag på låtar eller frågor så hjälp mig gärna!

 


Har suttit och pluggat med Mikaela i skolan idag. Mycket trevligt, men gud vad det gick segt att läsa... Kändes knappt som om jag kom framåt i boken överhuvudtaget.  Jaja... 

Ikväll ska vi till Ulrika och äta grön ärtsoppa. Nu måste jag klura vidare....
Trevlig kväll!

Spinning

Imorse var jag på spinning. Det var första gången sen i tvåan på gymnasiet tror jag. Jag brukade hata spinning. Hur kul är det egentligen att cykla utan att komma någonvart? Men, jag måste erkänna att det var helt okej pass faktiskt, ganska trevligt och gubben som höll i det hade en massa gamla härliga låtar från 60-talet i högtalarna - så det gick ganska lätt att trampa ändå. Får kanske börja vänja mig vid tanken att spinning funkar det också... man måste ju ge allt en andra chans eller hur?

Nu blir det plugg, plugg, plugg..... Ha en bra dag!

Och lycka till i Leksand Cecce! :D

Jag tycker inte om när cykellås fryser

Jag gillar snö - när det är fint väder. Jag gillar inte snö när det är kallt och ruggigt eller när man får den i ansiktet. Och jag gillar inte snö när jag cyklar heller, det är verkligen inget vidare. Fast vad som är ännu värre när man cyklar är nästan is. Och här är det is överallt. Is som har smält och blivit till slask och sen stelnat igen i flera omgångar. Detta resulterar i helt hopplösa cykelbanor, fulla av isspår. Inte lätt att hålla balansen där inte.
 
En annan sak som jag tänkte klaga på när jag ändå håller på är vad som händer med min cykel när det blir för kallt ute. Det kanske inte bara är min cykel som det här händer med, men jag tycker iallafall att det är grymt irriterande. Så fort det blir minusgrader under en liten längre period, kanske två dar eller så, så fryser låset eller växlarna eller både och. Är låset fryst kan man inte göra så mycket åt saken utan man får helt enkelt ta sig dit man ska till fots. Har däremot växlarna fryst så innebär detta att man antingen får trampa som en galning i ettans växel hela vägen, eller kämpa sig fram och uppför backarna i treans växel. Jag vet inte vad som är värst.

I morse var det ettans växel som gällde. Det är tur att jag inte ser mig själv när jag cyklar. Jag skulle kunna tänka mig att det ser lite komiskt ut då man trampar vad som känns som 100000 varv för att komma 100 meter.


The Curious Case of Benjamin Button

Så annorlunda, så mysig, så sorglig, så bra.



I really enjoyed this movie.


Jennifer MånsZelmerlöwson

Jag erkänner att jag har varit tveksam tidigare. Tveksam till denne artists påstådda storhet. Men, okej, efter ikväll så överväger jag på riktigt att byta till det namn som Axel tjajtat så mycket om, nämligen Jennifer MånsZelmerlöwson.

My God, är killen het eller är han het? Jag smälter. Han blir svår att stoppa i finalen.

Valentine's Day so far...

Idag är det så fint väder här så jag knappt vet vart jag ska ta vägen! Vaknade tidigt, och kände att, äsch... jag kan ju lika väl gå ut eller träna eller nåt istället för att ligga här.. så sagt och gjort. Friskis nästa. Var färdig vid halv elva, och spatserade hem i det varma solskenet. Efter frukost satt jag och Emma och solade på vår balkong. Helt underbart! Fatta att vi kommer hänga där en hel del när det blir lite varmare! Emma lyckades dessutom med att skaffa sig årets första fräknar, så hon var helnöjd. Sen kom Ulrika över, och det bakades scones. Mums!
 
      



Dessutom har jag hunnit med att fixa en Alla Hjärtans Dag-present till mig själv, närmare bestämt en tågbiljett till Storlien. Vecka 11 ska jag åka skidor med mamma, pappa och Bella! Jag kom på att jag inte varit där sedan 2006, så nu är det allt bra på tiden. Det ska bli så himla mysigt, jag längtar!

I kväll blir det Melodifestivalen.


Bonne fête!


( Paketet på posten innehöll en Alla hjärtans dag-present. Tack igen :) )


Tänk om man vore ekonomiskt oberoende...

Idag har jag:

- storhandlat på Willys
- ätit lunch med Johanna på Värmlands
- pluggat på Norrlands
- köpt godis
- shoppat 4 par skor,  två toppar, en tröja, ett halsband och en väckarklocka 

Summa summarum, jag har gjort av med alldeles för mycket pengar på en enda dag. Okej, det mesta var på rea, men ändå... illa!

En bild säger mer än tusen ord




Bildkälla: http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=103

Paket på posten

Jag har fått en avi från Posten. Det ligger tydligtvis ett paket och väntar på mig på Kvarnen... Hmm? Jag undrar vad det kan vara för något? Jag har ingen aning. Jag har inte beställt något och det är ingen som vill avslöja för mig om de eventuellt har skickat något... spännande! Ska hämta ut det i morgon efter skolan, så fortsättning följer... :)

Emmas äppelpaj är by the way oerhört god... har precis ätit en andra stor portion. Mums.
Nä, nu blir det sängen. Natti natti

Fullmåne


Nu tänker jag komma med ännu ett inlägg om vädret. Jag menar det måste ju trots allt vara ett av Sveriges allra vanligaste samtalsämnen i allafall, så ni får stå ut helt enkelt. 

I helgen när Karin var här så lös solen med sin frånvaro, och allt vi såg var slask. Lagom kul. Men både igår och idag har det varit så himla fint väder här så att man blir alldeles varm och glad. Snö, kallt och klart och sol. Himlen var nästan lila när jag gick hem från Engelska parken för ungefär en timme sen... så himla vackert. Men häftigast av allt har fullmånen varit. Stor, vit och lika starkt lysande som solen nästan. Natten mellan söndag och måndag vaknade jag till och med av att det var något som sken så oerhört skarpt utanför fönstret. Min första tanke var att det var lyftkranen som skymtar bakom husen mittemot mitt fönster, men inte! Det var månen! Så jag gick från att vara irriterad över att ha vaknat mitt i natten till att bara beundra månen i säkert 5 minuter innan jag somnade om igen. Läckert.

And off she goes...!


Om 5 minuter lyfter hon. Min lillasyster ska över Atlanten. I ett år.
Lycka till älskling! You can do it.



Enjoy! Vi ses i sommar :)
I love you.

Party party


Det här har varit den roligaste helgen på länge!  Utgång, räkfrossa, bastuefterfest....
Fest för hela slanten, jajamen. Hihi.



Tack Karin! :) Du är underbar.

Yay!

Nu ska jag till tågstationen och möta Karin!
Trevlig helg! :)

Divine

Sebastien Tellier var gäst ikväll på Popcirkus. Det är en underlig kille det där, och så himla fransk. Killen pratar ju franska med engelska ord eller något åt det hållet, en riktig stereotyp. Haha. Man vet aldrig riktigt vad som kan hända när han är med. Men jag kan inte låta bli att tycka om den här låten, den bästa låten i förra årets Eurovision Song Contest:

 


Det har gått ganska bra med plugget idag faktiskt, men nu orkar jag inte mer. I morgon ska jag plugga uppe på Engelska parken med Mikaela i min grupp, och sen på kvällen blir det kanske en pubrunda med HJ och Birkarlarna.

Nicole och jag

Jag har pratat i telefon med Nicole Kidman inatt. I säkert 10 minuter, minst. Det var coolt. Hon var cool, verkligen jättetrevlig. Himla synd att det bara var en dröm. Annars hade det verkligen varit något att skryta med.

Jag drömmer så underliga saker.

Nu blir det plugg. Till att börja med ska det läsas och läras in 60 sidor i Contemporary Britain. I better get started.

Den 3 februari 2008

Det är ett år sedan idag. Ett år sedan Anders dog.
Du lämnade ett tomrum hos så många. Och hos mig. Jag glömmer dig aldrig.

Life is unfair.

Don't wanna close my eyes
Don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you, babe
And I don't wanna miss a thing
'Cause even when I dream of you
The sweetest dream will never do
'Cause I'd still miss you, babe
And I don't wanna miss a thing

I still miss you.

Solen, the sun, le soleil, il sole! Äntligen, finally, enfin, finalmente!

I dag har det varit en sån där riktigt kall och klar dag, men då solen ändå värmer.

Jag bestämde mig för att promenera fram och tillbaka till Engelska parken, och gick och log hela vägen samtidigt som jag lyssnade på en massa ny bra musik på iPoden. Det var en bra morgon. Och en trevlig dag i skolan. Och en trevlig kväll. Det är konstigt vad lite sol kan göra med humöret.



Hur roligt är det inte att måla i Paint, förresten? :)


Jag har försökt att plugga lite ikväll men det har inte gått något vidare, men äsch, jag tar resten i morgon. Lagade tortellinigratäng till mig och Emma istället  (och käkade upp de sista chipsen, vilket i och för sig måste ses som dagens lågvattenmärke). Dessutom har jag planerat lite inför helgen med Karin. (Japp, Karin kommer hit och hälsar på! ) Ska bli jätteroligt! Som det ser ut nu så blir det Värmlands nation på fredag och sen Räkfrossa på Norrlands på lördag.  



Här är receptet på tortellinigratängen - rekommenderas!  Yummie.
(Körveln går lika bra att byta ut mot t.ex. basilika!)

Italiensk tortellinigratäng

Portioner: 4
Tillagningstid: 20 min

Ingredienser
1 Påse tortellini 250 gr
1 pkt bacon
1 burk krossade tomater
1 tsk körvel
1 tsk timjan
1 tsk oregano
2.5 dl mellangrädde
Riven ost


Tillagning
Koka tortellinin. Klipp bacon i bitar, fräs i en kastrull. Tillsätt tomater, grädde och kryddor. Lägg tortellinin i en ugnsform slå såsen över och strö på riven ost. Grädda tills det har fått färg (200-225°)


Jag gillar Kate Perry

Bu! :( Jag var på aerobic vid fyra, samma pass som jag lovprisade förra veckan. Men idag var det en vikarie där istället för att det visade sig att Tatti hade brutit foten. Ajaj. Och tråkigt, hela salen blev alldeles nedslagen. Jaja, hon kommer väl tillbaka så småningom, men det lär ju dröja ett tag.

Nu ska jag försöka vara duktig och plugga i ett par timmar. Och försöka låta bli att äta mera chips... det blev en hel del över från igår, och jag har redan ätit alldeles för mycket. Fast, chips till frukost är grymt gott.

Btw, så gillar jag Kate Perrys album. Hot n' Cold!


Renneth 09!


Efter ett mycket trevligt Oppsittje i fredagskväll var det igår dags för Birkarlarenneth! Denna tävling för studenter på Norrlands nation arrangeras av Birkarlarna och har tydligtvis hållt på i en väldigt massa år. Vad är det för tävling då? Ja, vi "nya" studenter som inte bevittnat denna tillställning innan fick höra att det knappt går att förklara vad Renneth är för något, utan att det är bäst att bara komma dit och titta för att uppleva det hela med egna ögon. Så, sagt och gjort. Flera av oss i HJ, som inte var en del av årets rennethlag, samlades för frukost vid halv 10 och skrev lite hejarramsor innan vi gick bort till Playan på Studentvägen där det hela skulle utspela sig.

På plats möttes vi av bland annat ett gäng hober, Saruman, Gollum, Turtles, Paltkravall (Fröken Lingon, Palt, Fläsk och Smör), Bag in Box, skottar i kilt och så våra egna Snuskhumrar såklart! Klockan 12 var redan de allra flesta deltagare ordentligt runda under fötterna och ramlade runt, dansade och skrek hejaramsor om vartannat. Efter invägningen tändes Birkarlar-B:et och sen var det dags för tävlingen. En del av Playan hade gjorts om till hinderbana, och på denna skulle alla lag ta sig runt 3-5 varv, men när väl loppet börjat var det inte många som hade koll på vilka lag som egentligen sprang som man skulle eller vem som egentligen ledde. Det hela kan snarare beskrivas som ett stort kaos, där närmare 50 personer halkar runt på en bana, ramlar oftare än de står på benen, försöker hoppa och krypa över hinder och  fjäskar för domarna samtidigt som de dessutom bär runt på diverse farkoster som skidor, cyklar och rymdskepp. Totalt kaos, men grymt roligt!

Vi hejade på våra Snuskhumrar så gott vi kunde (vi vann faktiskt priset för bästa hejarklack!) och det slutade med att HJ kom fyra! (Vilket är väldigt bra, med tanke på att Birkarlarna alltid vinner och resterande platser på pallen också brukar vara förutbestämda.) Klockan 14 var tävlingen över och jag cyklade hem för att värma mina nedkylda/förfrusna tår. På kvällen var det sen sittning för deltagarna, medan vi andra i HJ samlades hos mig för lite förfest innan vi dansade loss på Norrlands!   


 Paltkravall  Hober
 HJ's hejarklack

  Snuskhumrarna Charlotte, Liselott, Maggan och Frida, samt Emma - das Sats
     Några skottar (Birkarlarna) i kilt och skidhjälmar
  Ypsilon var utklädda till Bag in Box
   Jamtamot kom som Turtles
   Birkarla-B:et
  Och så Renneth!   


RSS 2.0