Cookie Monster


Det är livsfarligt att gå och handla här. Speciellt när man är hungrig. Tre paket med kakor för mindre än 1 euro kan vid sådana tillfällen verka vara en väldigt bra idé. "Det kan ju vara bra att ha kakor hemma" tänker jag, "speciellt när man tentapluggar". Visst. Jättebra. Om man vill gå upp i vikt och må allmänt illa ja. Men nu trycker jag ju i mig alldeles för mycket kakor, alldeles för ofta. Såklart. Och det värsta är att de är goda också. Det är sådana där dubbla med choklad i mitten.  Hade de varit äckliga så hade jag ju kunnat kasta dem (eller försökt iallafall), men nej. Jag inte sluta äta. Allvarligt talat så tror jag att jag börjar utveckla ett beroende. Det här är illa. Jag behöver verkligen inte bli mer sockerberoende än vad jag redan är. Kan nån komma hit och ta bort paketet från mig?!
Au secours!




Ça c'est quelque chose!


Stämmer det att klockan är fem på morgonen? Det blev en lång dag idag. Men oj så bra. Utflykt till Vannes, Carnac och Quiberon. Och framförallt Atlanten! Gud så härligt! Och sen en riktigt rolig kväll med vännerna här. Allt var bra förutom att min nya favoritväska gick sönder, men men... får se om jag kan sy ihop den. Har tryckt i mig några kakor för att inte somna allt för hungrig (alla matställen stänger på tok för tidigt här!), och nu blir det sängen. Tvätt och plugg i morgon. Om jag orkar.

bisous!





On y va!

Jag har haft en riktigt riktigt bra helg. 3 underbara vänner på besök + Paris är en bra kombination. Jag har agerat guide, eller försökt mitt bästa i alla fall, och vi har spenderat tiden promenerandes mellan sevärdheter, butiker, caféer och restauranger. Det gick åt en hel del pengar, men äsch, det var lätt värt det. Och vi bodde ju trots allt billigt, så allt som allt så var det kanske ganska billigt ändå. Vi hittade ett hostel för 57 euro/person för tre nätter vilket inte innebar världens bästa standard, haha, men men… man kan ju skratta åt det i efterhand. Trevligt hade vi i alla fall. En massa kvalitetstid, tjejsnack, shoppingfynd, fika och vin. Nice. Jag fick en massa svenskt lösgodis med mig hem till Rennes också, och som den godisgris som jag är så har jag ätit alldeles för mycket på en gång vilket nu resulterat i ont i magen och illamående. Men återigen, det var lätt värt det.




Värme


18 grader och sol är ju inte fel. 18 grader. Haha!
(Synd bara att jag spenderat mestadelen av dagen på biblioteket i ett litet mörkt rum, men men!)

Fick bilder från familjen som befinner sig i ett snöigt Storlien. Ser inte helt fel ut det heller faktiskt. Önskar jag vore där!




Pappa, farbror Uffe, kusin Jonatan, Isabella och Elise


Ikväll blir det en sväng in till stan. Det är ju trots allt St Patrick's Day! :)

Och om mindre än 48 timmar är jag i Paris med mina sötnosar från Halmstad. Jag längtar!

Jag hade ju hellre åkt skidor med familjen....!


Jag har verkligen svårt att koncentrera mig just nu. Och ännu svårare att koncentrera mig fransk poesi. Istället chattar jag med Coralie på msn, bläddrar i bloggen och tänker på gamla minnen, på människor jag tycker om, havet.... Och så äter jag Carambars igen. Illa. Jag tror jag ska slänga påsen.

Det är mycket plugg nu och jag har verkligen ingen lust med det. Jag och en fransk tjej ska analysera Coeur, Couronne et Miroir av Guillaume Apollinaire, och det är det jag håller på med just nu. Nästa vecka ska vi hålla en exposé, alltså ett muntligt föredrag, och hela betyget hänger på den så jag är lite nervös.





Igår var det fest hos brasilianarna. Och herregud, där har ni några som kan dansa! Vi övriga, dvs. européerna, stod mest och tryckte vid sidan av. Snacka om komplex. De måste ha lärt sig dansa innan de lärde sig gå. Men det var en trevlig kväll iallafall, och ja, jag dansade lite jag också. Hett.

Och jag gav sushi en chans till idag, men nä. Det är inte min grej.


Nu mår jag bättre. Äntligen.


Äntligen! Bara lite hosta kvar nu, annars så är jag frisk! Yes! 

Igår blev det fest till fyra på morgonen. Det var grymt kul. Mindre kul dock att gå på föreläsningar idag mellan 9 och 15.30, men sånt får man ta :)

I helgen blir det plugg för min del. Har grymt mycket att göra nu i en månad framöver, men sen så.... om jag pluggar ordentligt så kan jag i stort sett ta sommarlov efter den 9 april. Haha!

Nu ska jag ta och sova en stund tror jag bestämt.




Jag tycker inte om att vara trött och hänging och missa en massa roliga saker


JAG ÄR TRÖTT PÅ ATT VARA SJUK NU.
Ville bara säga det.


Snart dags att släpa iväg mig till biblioteket. Plugga, plugga, plugga. (Jag orkar inte.) 



Klockan är bara nio...


....men jag tänker gå och lägga mig nu. Min förkylning vill verkligen inte ge sig. Idag har den attackerat ögonen som bara rinner hela tiden. Jag blir så trött. Har svalt ner lite fransk dundermedicin så nu hoppas jag att det kombinerat med lite vila ska göra susen. Jag vill ju följa ut med i morgon, och inte missa en massa spännande som jag gjorde igår! Nu räcker det med förkylning tack.

Oooh, idag efter skolan tog vi en promenad in till stan och satte oss på en uteservering och lapade sol. Det var ju inte helt fel faktiskt. Våren är som sagt här, och för att stanna verkar det som nu. Underbart.

Det är ju vår i alla fall


Bu. Jag har precis fått det klart för mig att jag troligtvis kommer att ha 4 av 8 slutprov veckan då min familj är här. Det är ju toppen. Verkligen. Kul. Att proven är om en ynka månad är ju inte heller stressande. Nejdå. Jag är inte på så bra humör just nu.

Dessutom skrev jag precis en engelskauppsats på tid (alldeles för kort tid = stress) som inte alls blev särskilt bra, så nu är jag lite irriterad på mig själv också. Jag kan ju så mycket bättre. Blä.

Och idag hade jag på mig mina nya vita skor för första gången. Men. Det gick sådär. Skavsår på båda hälarna är ju härligt. Vill man vara fin så får man lida pin heter det ja.

Annars så har jag varit lite småsjuk i några dar, och höll på att svimma i förrgår. Men våren är här, och det är ju i alla fall positivt.

Gud vilket negativt inlägg. Det var inte meningen, men ibland behöver man bara skriva av sig. Jag trivs faktiskt bra här annars. Och igår så åt vi köttbullar, potatis, gräddsås och lingon och Ahlgrens bilar och det var det bästa på länge. Så jag ska inte klaga mer nu.


RSS 2.0