Aaah!

Nu är den inskickad. Min ansökan till Rennes 2. Erasmusutbyte vt10 it is! (om jag kommer in vill säga, men det tror jag...) Sitter och kollar bostadsmöjligheter just nu. Universitetet erbjuder i och för sig rum, men det är på 9 kvadrat i en stor korridor med sammanlagt 4 toaletter och duschar, och jag vet inte riktigt om jag är så sugen på det direkt. Vi får se hur det blir, jag kanske hamnar där ändå. 

Jag cyklade hemifrån imorse utan att ta med mig min plånbok. Jag undrar var jag hade tankarna när jag packade väskan. Utan plånboken så blir det t.ex. lite jobbigt om man vill kopiera papper eller betala för saker i skolan. Klantigt.

Kanske borde försöka göra ett försökt till uppdatering sen sist. Vad har hänt? Inte så jättemycket, förutom att jag spenderade nästan 24 timmar i sträck på Norrlands i helgen. HJ och Jamtamot arrangerade Samarret, Norrlands första 04-gask för terminen, och detta innebar mycket jobb. Jag fixade och donade med dukning och pyntning av sittningen och sen stod jag i ett av insläppen och stämplade cirka 600 pers på handleden (sammanlagt släppte vi in ungefär dubbelt så många!) innan det var dags att städa upp efter hela kalaset plus grovstädning av Gamla salen samt Inre- och Yttre läs. Puh. Men tiden gick ganska snabbt ändå, och vi gick med stor vinst, så det var kul. Sov dock oerhört gott efteråt. Under ett dygn åt jag dessutom pizza tre gånger. Det har nog aldrig hänt förut.  

Ooh! 8.30 i morgon är det dax! Jag ska på gymintroduktion på Friskis. En personlig tränare och jag. Spännande. Tanken är att jag äntligen ska lära mig maskinerna där (så att jag kan gå dit sen och faktiskt se ut som om jag vet vad jag gör när jag är där!) och kanske (kanske!) bli lite starkare.

På torsdag ska Emma och jag lyssna på FNs generalsekreterare Ban Ki-moon i universitetsaulan. Känns ganska häftigt faktiskt. 

Och sen är det nästan lördag, och då drar jag och mina två kursare Amalia och Michelle till Frankrike! 4 veckors kurs i Besançon står på schemat. Ska bli grymt kul! Dessutom får vi fyra dagar i Paris då vi får göra precis vad vi vill, kanon! J'ai hate!

à la prochaine!   
 

the Studio


Idag har jag verkligen haft en toppendag i Stockholm med mina goa tjejer Emma, Emma W och Annica. ♥ Vi lunchade, blev sminkade och fotade och på the Studio och sen åt vi på restaurang ytterligare en gång efter det! Lite Sex & the City-känsla över det hela, haha.  

Och bilderna blev inte så dumma faktiskt. 


 
Får ni chansen att besöka the Studio i Stockholm, Göteborg eller Malmö så gör det!
Så himla roligt!  :D

September?Underbart.

Varför är det alltid så fint väder ute när jag måste plugga för?


Det kan man ju fråga sig.

Har iallafall hunnit njuta lite av vädret på vägen fram och tillbaka från spinningen på Friskis, och så en stund på balkongen när jag åt lunch.  Men tyvärr får det väl räcka, för nu måste jag fortsätta på nästa 1600-tals pjäs, närmare bestämt Phèdre av Racine.  

Spännande spännande.

Besök av statsministern


I eftermiddags var jag och lyssnade på Fredrik Reinfeldt, i en så gott som fullsatt aula i Universitetshuset, där han höll föredrag om det svenska ordförandeskapet i EU, om Sveriges och EU:s roll i världen, klimatfrågan samt om toppmötet mellan EU och Sydafrika som han nyss kommit hem ifrån. Efter han talat klart var det sen fritt fram för frågor. Riktigt bra och framför allt väldigt intressant! Måste säga att Fredrik Reinfeldt är en skicklig talare och han är dessutom mycket bra live! En spännande eftermiddag minst sagt.Fredrik Reinfeldt i Universitetshuset

En kalender kan ju vara bra att ha om man kommer ihåg att kolla i den


Hade jag inte till och med skrivit upp i kalendern att jag skulle lyssna på radion ikväll 21.30? Jodå. P3 Live Session står det där med stora bokstäver. Salem Al Fakir och Jenny Abrahamson live.  Framför allt den senare ville jag lyssna på. Axel och jag såg henne i Linköping med Tomas Andersson Wij, och hon var riktigt bra vad jag minns. Men nähä. Nu missade jag det. I vevan mellan fotbollen och Idol så glömde jag bort att det började. Typiskt också. Har tröstätit lite godis och lyssnar på det sista av programmet nu. Det verkar bara vara Salem som spelar nu dock... jaja. Han är ju inte så dålig han heller i och för sig. 

Hmm... men man kanske kan lyssna på program i efterhand via SRs hemsida?
 

But, we are okay, we are alright


Har du missat Joshua Radin så börja lyssna nu. Bums!

Bums sa jag!
Det är alldeles för bra för att låta bli.


Ugly Betty


Här är det väldigt dålig uppdatering, jag vet.

Skolan har dragit igång, och just nu håller vi på och läser Le Tartuffe av Molière. 1600-tals franska på vers. Inte helt enkelt det inte, men stundtals ganska spännande faktiskt. Det låter kanske lite konstigt, men jag kan iallafall förstå nu varför det tjatas så mycket om Molière. Mycket skicklig kille det där.  

Och jättesnart, närmare bestämt mellan den 5:e och 30:e oktober så blir det en tur till Besançon i Frankrike! Jag och Amalia och Michelle, två andra lärarstudenter i min lilla klass (som nu växt till 7 personer), ska dit och bekanta oss med franska skolsystemet, gå i skolan, göra studiebesök m.m. Vi har inte fått så mycket info ännu, men det kommer. Ska bli riktigt roligt iallafall! 

Kanske blir det även Frankrike i vår. Kanske kanske. 

Varför sitter jag här och skriver mitt i natten då? Jag kan inte sova, that's why. Emma och jag har haft en riktig pysslarkväll och ägnat oss åt att hänga upp tavlor på väggarna här. Finally! Som Emma sa "efter ett år så börjar vi bo in oss!". Jag har dessutom monterat ihop min MALM-byrå, vilket tog jättelång tid! Men nu är det klart och den står på mitt rum bredvid mitt MALM-nattduksbord som jag monterade ihop i förrgår. Fint. Äntligen kan jag få lite ordning och reda bland mina kläder och andra saker. 

Igårkväll hade vi terminens första Oppsittje med HJ. Och det var lika trevligt som vanligt! Den här gången var det kräftskiva som gällde, och vi hade dukat upp med fina servetter och annat pynt. Däremot var kräfthattarna slut överallt, så jag fick inhandla lite partyhattar med racerbilar och krokodiler på istället. Oerhört snyggt. Men det roligaste under kvällen var leken "Fula Bettan" då vi sjöng Pippi Långstrump-låten, fast med annan text, och efter hand satte på oss öron av engångstallrikar, tänder gjorda av sockerbitar, ögon av snapsglas och en hatt. Ni kan ju tänka er hur vi såg ut, och som vi skrattade. Herregud, så roligt! Vi tog en del bilder, men haha, de är så hemska så de tänker jag inte lägga ur här! ;) Så det blir några pose-bilder från början av kvällen istället:

     

Jag är stolt över mig själv som faktiskt åt en handfull kräftor iallafall. Måste erkänna att det ju egentligen är ganska gott, fast jag tycker det är extremt obehagligt att se de små röda kräftorna ligga där och stirra på en.

Usch.    


RSS 2.0