Heja Linnea!



Grymt bra!  Jag håller tummarna.
  


Nytt spår


Det verkar som om jag byter inriktning lite på min C-uppsats. Istället för jämförelse Frankrike-Kanada så blir det nu antagligen enbart fokus på Frankrike, och på utvecklingen av ungdomars språk där. Bloggarna är kvar och jag ska istället inrikta mig på verb, substantiv och adjektiv till att börja med. Låter fängslande eller hur? ;)

Nja, språkvetenskap är väl inte det mest intressanta ämnet men man får försöka göra det bästa av det. I'll keep you updated på hur det går.

Que c'est beau la vie

Jag är alldeles hög på socker efter en helg fylld av sötsaker. Godis, kladdkaka, godis, tårta, godis… och så söta Linn såklart.


Linn och Bella


Och inte har jag rört på mig speciellt mycket heller. Förutom en tur på stan och x antal hundra meter inne på Bokmässan.  Men vad gör det? Jag har haft en mycket fin helg och röra på mig kan jag göra när jag kommer tillbaka till Uppsala.

Jag har varit på tjejkväll, fikat med Andrea, Martina och sen Josefine på samma dag, varit på Bokmässan med pappa, träffat en astronaut, haft filmkväll, varit på barndop och födelsedagskalas och ätit en massa gott.



Lite star-struck blir man allt när man träffar en astronaut. Christer Fuglesang på Bokmässan i Göteborg.


Tjejkväll


Hemma hos fröknarna Hacker


Vi firade Linns dop...


och att storebror Jonatan fyller 9


En helt okej helg alltså! Nu ska jag gå och lägga mig, i morgonbitti åker jag norröver igen.


Automne










Hösten har kommit till min gata i stan.

Idag har jag lämnat in mitt pm och min kurs i specialpedagogik är alltså slut. Det känns lite tråkigt, dels på grund av att det finns så mycket att prata om som man inte hinner gå in på och så för att jag återigen börjat i en ny klass som jag splittras ifrån alldeles för tidigt. Men så är det ju tyvärr på lärarprogrammet.... Ikväll har jag varit på bio med Amalia och sett "I rymden finns inga känslor" vilken kändes extra aktuell med tanke på att vi faktiskt studerat Aspergers syndrom lite grann. En mycket bra film. Se den!

Min lilla kusin Linn ska döpas på söndag så i morgon åker jag hem till Halmstad! Family time och kompis time blir det. Tillbaka i Uppsala igen på måndag eftermiddag. Trevlig helg! :)

Restips

Nämen titta. Här har ju jag bott!
Åh Annecy! Bland de vackraste platserna i hela Europa.
Det var tider det. Höstterminen 2005. Så längesen men ändå så nära på nåt vis.

Nu blev jag hemskt sugen på att ta semester och åka till Frankrike igen.

Nähä, tillbaka till pm:et nu.




Det blir minst sagt mycket spännande att se vad som händer nu


En Alliansregering i majoritet hade känts mycket bättre.
Att Sverigedemokraterna kommer in med hela 20 mandat i riksdagen är ju skrämmande. Jag mår lite illa när jag ser Jimmie Åkessons nöjda leende på TV.

En lugn men spännande söndag



Det är kallt i min lägenhet. Jag börjar tro att det är något centralt fel på Djäknegatans värmesystem. Det är liksom inte okej att behöva gå omkring i två tröjor och dubbla strumpor redan i september.

Sitter och skriver lite på mitt pm som ska in på onsdag och kollar på valbevakningen på tv. Det är nåt visst med valdagen ändå. Jag hade helst gått och röstat idag, men eftersom min vallokal finns i Halmstad så blev det lite svårt, så jag var och förtidsröstade här i torsdags. Ska bli spännande att se hur det går iallafall.

Nähä, en muffins och en promenad sen kanske?


Varde ljus!

I torsdags morse vid fem i åtta när jag precis ska gå hemifrån går strömmen hos mig. Kvart över åtta ska jag befinna mig på plats på Blåsenhus, så jag tänker,” äsch den går säkert på igen snart annars byter jag proppen när jag kommer hem igen”. Väl hemma efter en dag med seminarium mellan 8.15-14 utan lunch så märker jag att strömmen fortfarande inte är på. Jobbigt. Jag ringer hyresvärden som frågar ”har du tecknat elavtal?”. Herregud! Jennifer, Jennifer, Jennifer…. Jag hade glömt att teckna nytt elavtal! Gud vad pinsamt. Hahahaha. Det har stått på min att-göra lista så länge att det har försvunnit ur mitt huvud i all pluggstress den senaste tiden. Så min ström var helt enkelt avstängd.  Jag fick vackert ringa till Vattenfall illa kvickt, och på fredag morgon var strömmen tillbaka. Så under torsdagen fick det bli tända ljus helt enkelt. Ganska mysigt det också, men tur att det bara var i några timmar. Smått jobbiga konsekvenser av strömavbrott blir ju också att man inte kan laga mat och att mycket av maten i kylskåpet och frysen blir förstörd. Toppen. Klantigt, japp.


Strömavbrottet sammanföll dock ganska bra med HJs pubrunda, så jag behövde inte vara hemma i mörka lägenheten på nästan hela kvällen. Vi började vid kl 17 med hamburgare på Max och därefter gick vi till Norrlands, VG, ÖG, HG, Värmlands och Snerikes och sen avslutade vi med lite karaoke på Göteborgs. Mycket trevligt! Därefter cyklade jag hem för att vila upp mig lite inför gårdagen. Tanken var att jag skulle börja skriva på mitt pm på dagen, men det blev det inte mycket av. Klockan blev snabbt väldigt mycket och det var dags för jobb på Norrlands. Jag jobbade i servisen på reccegasken, vilket var kul men slitigt! Mycket folk, trångt och varmt. Men det gick hyfsat bra ändå. Och det var helt underbart när vi vid halv ett äntligen var klara med städningen och kunde gå ner till teatern, sitta ner, vila och äta av den goda maten. Stannade till halv fyra och stupade sen i säng.




Delar av HJ och flera nya reccar ute på pubrunda i torsdags


När vi pluggade i Rennes så pratade Coralie en massa om dodgebollen på lördagar här i Uppsala och att jag bara måste följa med och testa. Det lät ju hur kul som helst, så självklart! Och idag var det dags, fast tråkigt nog så blev det inställt p.g.a. av regnet. Så det får förhoppningsvis bli en annan lördag istället. Usch, det bara regnar hela tiden här nu känns det som. Jag vill ha fint höstväder!


Var och dansade afrodans, dvs. stora rörelser till afrikanska trummor, på Friskis och Svettis i eftermiddag istället. Härligt och lagom jobbigt en lördagseftermiddag. Sen gick jag hem, gjorde en supergod pastasallad med kyckling och bakade kladdkakemuffins. Väldigt nyttigt där.

Ikväll är det lugn hemmakväll som gäller, orkar knappt röra mig efter allt springande igår.

Glöm inte att rösta i morgon nu!

 

 


Söndagsnöje


Ibland kan man bli glad för de små sakerna i vardagen. Till exempel att de har uppdaterat tvättstugan med en massa nya tvättmaskiner. Och att den är helt tom när man måste tvätta fyra maskiner samtidigt. En bra start på dagen helt enkelt.

Kollar på repriserna av veckans Idol och försöker komma igång med mitt franska-pm. Det går ganska trögt. Får nog ta en sväng till Friskis och göra av med lite energi istället.

OMG



Hur härlig är inte den här reklamen?
Jag börjar nästan fundera på att skaffa katt. Men å andra sidan kanske inte alla katter är så här roliga.

"Jag vingla väldigt mycket inte för att jag var full utan för att jag har fel på fötterna"



Så här roligt kan man ha vid Triumfbågen!

Paris var jättetrevligt. Precis som alltid. Jag gillar verkligen den staden. Vi hade en riktigt mysig helg med härligt väder, besök på Maison et Objet och strosande inne i stan. Men vi saknade mellansyster såklart!


I kväll så skulle jag gärna haft Kanal 5. Mest för att spana in vad såpan Kungarna av Tylösand går ut på. Har skymtat inspelningen och deltagarna några gånger i sommar. Vem vet, man kanske är med nånstans i bakgrunden nån gång?




Ska minst sagt bli spännande att se vad det här ger för bild av Tylösand.


Mais oui


Man kan ju inte kalla det mjukstart direkt. Min kurs i Specialpedagogik är superintressant, men väldigt intensiv och med mycket litteratur. Läsa, läsa, läsa. Och sen C-uppsats på det. Det blir nog en jämförelse av användningen av anglicismer i franskan mellan ungdomar i fransktalande Kanada och i Frankrike. Eller ja, så verkar det i allafall efter dagens möte, vi får se var det blir exakt i slutändan...

Satt och pluggade på Engelska parken till sju idag, och i morgon börjar jag åtta igen. Ingen rast ingen ro, eller jo... lite kul får man ju hinna med också. Lördag till måndag ska det strosas runt på inredningsmässan Maison&Objet i Paris.  Ett sånt roligt jobb kan man ju inte klaga på!


RSS 2.0