Är inte Sverige med så får man hitta andra favoriter

Så jag städar vidare och dansar till Frankrikes bidrag istället. Allez il faut danser!Och Belgien och Tyskland lät ju helt okej de också.

Det känns i allafall bra att det regnar ute när jag måste städa

Jag insåg precis att jag har ganska mycket att slänga, packa och städa. Puh. Segt... Känns inte lika roligt att flyttstäda längre. Dalf:en gick okej iallafall tror jag. Det var mest långt och jobbigt, och jag var helt slut i huvudet när jag äntligen var färdig vid fem. Så nu är det bara att hålla tummarna för att jag klarade det.

Igårkväll var vi på restaurang och jag åt världens godaste hamburgare ever. Burger Thaï, med en massa goda kryddor, mango chutney och så hemgjord klyftpotatis och sallad till. Och till efterrätt chokladkaka med toblerone. Åååååhh.....! Hur gott som helst

Nähä, packa var det.

Bara några dagar kvar...

Jag har ingen lust att göra Dalf:en i morgon. 9-17. Usch. Nu börjar jag bli nervös och spänd med och vill helst bara få det överstökat.

Men, sen så! Jag längtar faktiskt efter att få flyttstäda, packa och få flyga hem på måndag. Jag ser till och med fram emot att få gå till min supermarché och shoppa loss bland städprodukterna. Haha. Illa. 


Il faut en profiter

Årets andra doppet i havet i ett somrigt St Malo. Helt underbart.

Bara en vecka kvar i Frankrike nu.

Hoppsan

Så här gick det idag när jag och Teodora försökte hitta Merlins grav i Brocéliande.Inget vidare alltså.

Hahahaha.

B.U.

Dags för en liten fortsättning på mina iakttagelser här i Rennes. Nu: ett ställe där jag spenderat en hel del tid under terminen, nämligen universtitetsbiblioteket.

Biblioteket,  la BU (bibliotheque universitaire), på Campus Villejean har öppet mellan 8.30-19.00, och från 9.00-17.30 på lördagar. På söndagar är det självklart stängt, som så mycket annat här i Frankrike. På BU är det tyst, verkligen knäpptyst. Och man får absolut inte vässnas eller äta eller dricka något.

Jag lyckas plugga ganska bra där normalt sett, men har många gånger svurit över de kassa öppettiderna. En halvtimme innan stängning sätter de igång en melodislinga i högtalarna som vänligt men bestämt talar om att biblioteket stänger om 30 minuter. Samma melodislinga spelas igen kvart i, och sen vid fem i. Vid fem i står även någon från personalen där och säger att ”nu stänger vi faktiskt”. Prick kl 19 måste alla vara ute. Tyvärr finns det alldeles för få grupprum i biblioteket (eller på universitetet överhuvudtaget) och vill man ha ett måste man därför vara där tidigt.

När man ska låna om böcker så måste man först lämna tillbaka dem och sen komma tillbaka dagen efter och låna om dem, eller så får man gå och leta upp likadana böcker i hyllorna. Detta för att ”alla ska få samma chans att låna böckerna.” Egentligen finns det inte så himla mycket böcker på det här biblioteket, många hyllor är halvt tomma faktiskt. Eller så har de för mycket plats och för många hyllor. Jag vet inte. 

När det kommer till datorer så finns det ett par datorsalar i biblioteket, men däremot ingen skrivare. För att skriva ut måste man istället gå till bâtiment E, där det finns två skrivare (som aldrig fungerat när jag försökt skriva ut nåt.)

Men, jag gillar BU ändå. Det har en viss charm, även om byggnaden som allt annat på campus är grå och ganska ful. Biblioteket får också ett extra plus i kanten för sina toaletter som är de bästa på campus och som dessutom är helt nedklottrade med poesi och annat spännande.      


Fult va?


Mon anniversaireIgår fyllde jag 24 (!). Dagen spenderades mestadels ute i solskenet med en promenad på landet och cirka tre och en halv timme på en uteservering. Jättehärligt! Förutom att jag idag har en grymt snygg (läs fruktansvärd) bonnabränna. På kvällen gick vi på restaurang och jag fick ett fint fotoalbum med bilder från terminen här i Rennes och blev dessutom uppvaktad med crumble med tomtebloss i. Fint!

En eftermiddag i Dinan


Teodora, Elise och jag.

Hur fint som helst!
Fler bilder kommer kanske så småningom.


Sådärja!


Jag har klarat alla mina kurser!! Underbart. Nu är det bara DALF kvar, men det känns grymt skönt att veta att jag kan släppa allt när jag åker hem den 31 maj och bara vara ledig hela sommarn.


Home...is wherever I'm with you.

Vad händer?

Det verkar som om min motivation har återinfunnit sig.
Tillfälligt iallafall. 

Jag blev till och med nästan lite besviken när jag såg att biblioteket är stängt i morgon.
Det är nog inte så normalt va?

Utah, Omaha, Gold, Juno and Sword


Så mycket tid. Så lite måsten. Jag gillar det.
Men nu i veckan ska jag försöka ta tag i lite DALF-plugg iallafall. 

Normandie var riktigt trevligt.
Och det var fortfarande jobbigt att se spåren av invasionen 1944. Vid Omaha Beach ligger 9387 soldater begravda. Det är inte ens en tredjedel av alla de som omkom.

Ett tips: se Saving Private Ryan om ni inte har gjort det. Fast kanske inte direkt efter ett besök vid Omaha Beach. Jag hade lite svårt att somna.

Let's sail away to the beaches of Normandie


Den 31 maj.
Då flyger jag hem till Sverige igen.

Fram tills dess ska jag inte göra så mycket egentligen. Jag har mitt sista schemalagda tillfälle på torsdagkväll, och sen är det bara att vänta in ett par resultat till och hålla tummarna. Men jag börjar tro på att det har gått bra på tentorna och att jag inte behöver komma tillbaka hit i juni. Men riktigt klar med plugget är jag inte, för ambitiös (eller dum - välj själva) som jag är så har jag anmält mig till att skriva en franskexamen den 28 maj. DALF heter den och är ett internationellt erkänt franskdiplom, som jag egentligen inte vet om jag kommer ha nån nytta av, men men. Anmälan är inne så nu ska jag försöka mig på det. Det kanske går helt åt pipsvängen, men äsch.

Annars så börjar folk så smått åka hem nu, vilket är väldigt tråkigt. Men vi är några som är kvar till slutet av maj och vi ska minsann njuta ordentligt av Rennes, Bretagne och Frankrike de sista veckorna.
När jag var 14 eller 15 så var min franskgrupp på utbyte i Normandie. Det var längesen nu, men på fredag bär det äntligen av till Caen och landstigningsstränderna i Normandie igen. Det ska bli trevligt.

1 maj

REGN!


Teodora och Coralie

Idag valde Bretagne att visa upp sig från sin riktiga sida. 

(Vi anade nästan att det fina vårvädret var lite för bra för att vara sant.)  

RSS 2.0