Trerätters med vin kanske? ;)

Nu har vi installerat trådlöst internet i lägenheten och skaffat en soffa, en fulsnygg sådan i och för sig ( den är grön med blommor på), men den duger!

Idag ska jag luncha med Linus som jag pluggade med i Annecy, och sen ikväll blir det pubrunda med HJ. Skoj, skoj!
Plugga får jag göra i morgon.


My big fat Greek wedding?


Jennifer, tänker du gifta dig?
frågade Emma mig ikväll.

En simpel fråga, med långt ifrån ett simpelt svar.
Intressant egentligen det där. Jag tror att jag vill gifta mig. Ja, om det känns rätt.
Men att det skulle vara ett mål med livet? Njae. Hmm.
Framtiden får utvisa helt enkelt.


Je suis fatiguée

Dagen kan sammanfattas med två ord. Trött och träningsvärk. Kom hem strax efter halv sex i morse efter att ha jobbat sedan halv nio med att lyfta upp jackor på galgar. Detta förklarar tröttheten och även till viss del den träningsvärk som jag har i armen. Badmintonen (som för övrigt gick bra!) är den andra orsaken till träningsvärken. Jag måste ha vridit till armen lite konstigt eller hållt i racket lite för hårt eller något. Lite jobbigt är det för jag vet inte hur jag ska kunna stretcha överdelen av armen liksom... hmm? Men men, det går väl över som träningsvärk brukar göra. 

Nu blir det frukost! Och så en promenad i det fina men blåsiga vädret.
Bonne journée! 


Jag kanske skulle satsa på att bli badmintonproffs igen...

Idag ska jag idrotta. Och inte vilken idrott som helst, utan badminton. För er som inte vet så spelade jag badminton i några år när jag var mindre. Jag älskar badminton. Och jag var faktiskt ganska duktig förr, blev till och med klubbmästare en gång. Jag har dock inga förväntningar på spelet idag, tror knappast att jag kommer utklassa mina motståndare direkt, men det ska bli grymt roligat att spela iallafall! :)

Och sen ikväll så ska det jobbas på Norrlands för första gången. Jag ska stå i garderoben på Samarret mellan halv nio till efter fyra på morgonen.  Så har ni vägarna förbi Norrlands så kom in och hälsa!


"J'ai avalé la grenouille"

("Jag har svalt grodan")



Kylskåpspoesi à la francaise à la Jennifer, Emma och Ulrika! Snyggt, va? Haha.
Allt kom tyvärr inte med på bilden, godbitar som "j'ai envie de plaisir avec du chocolat", "il faut d'alcool dans ta bouche" och "je vais t'embrasser, peut-être" saknas.

ps. Vi reserverar oss för eventuella grammatiska fel. (Men äsch, man får strunta i grammatiken ibland, det blir roligare så och hur som helst så är det ändå nästan bara vi som förstår iallafall!)

Tvättstugetjafs

Vad jag älskar när det är fint väder ute! Det går ju inte att koncentrera sig på franska glosor då inte. Bröt mitt i och tog en promenad och nu tänkte jag ge mig ut och jogga lite också. Man måste ju njuta av solen så länge den visar sig. Har laddat iPoden med en massa nya låtar nu också, så ser fram emot att ta på mig löparskorna.

Ikväll kommer Ulrika hit och ska äta med mig och Emma, och efter maten ska vi cykla ner till Bosse och titta på en soffa som hans granne ville bli av med. Vi får se om det kan vara något för oss kanske.

En allmänt bra dag idag alltså, förutom att jag blev mäkta irriterad på en kille i tvättstugan i morse. Jag kom dit max fem minuter efter min maskin hade stannat, och då hade han redan plockat ur min tvätt! Bah! Så gör man väl inte? Jag sa att jag inte var klar, då jag faktiskt hade tänkt köra tvätten på centrifugering också, men han sa bara "jaha, men du kan väl ta en annan maskin? Den där är ju klar till exempel" Då svarade jag att "nej, jag föredrar att inte plocka ur andras tvätt" varpå han svarade "jag föredrar att inte vänta". (Det fanns flera andra lediga maskiner i rummet som han kunde utnyttjat dessutom!) Djälva idiot. Eller nja. Men grymt irriterad blev jag på den otrevliga typen iallafall.

Uppsala på tv

Sitter och tittar på "Oskyldigt dömd" med Emma. För er som inte tittar så kan jag berätta att det handlar om juridikstuderande i Uppsala som tillsammans med Mikael Persbrant ska lösa fall där folk blivit oskyldigt dömda. Att titta på detta med Emma, som även hon läser juridik, är en spännande upplevelse. En gång i minuten kommer ett skrik eller utrop, "åh, titta!"  "Uppsala!" "JB!" "där läser vi!" "Aaah, Nordstedts Juridik! "Var är det där någonstans?" My god. 20 minuter av programmet har gått och Emma hoppar och studsar i fåtöljen. Okej, lite häftigt är det. Men till en viss gräns kanske. Haha. :D 

Men programmet verkar bra, så det blir nog det som kommer visas på vår tv varje onsdag framöver. Och Emma hälsar att jag måste säga till alla att titta på det, så nu gör jag det med!

2600 kr, no way!

Man kan ju bli irriterad för mindre. Fick äntligen min check (eller två stycken då beloppet var uppdelat, varför vet jag inte...) med sista lönen från Disney igår, så idag trampade jag glatt ner till banken för att få pengarna översatta till mitt konto. Vad säger dem då på banken? Jo, att det skulle kosta 1300 kr att lösa in checkarna. 1300 kr per check. Fasen heller, det tänker jag inte betala.  2600 spänn för att få sina pengar. Nej tack. Och Disney kunde inte föra över pengarna direkt till mitt konto heller (vilket är lite konstigt med tanke på att det trots allt är ett väldigt stort företag, men lever man i Frankrike så är det ju check som gäller...!). Så, vi får se hur jag ska lösa detta. Får cykla ner och prata med banken i morgon igen..... blä.

Annars är det bara bra med mig. Emma och jag börjar bo in oss i lägenheten nu. Efter en tur till IKEA med familjen i fredags så känns det nu lite mer som hemma. Tänk vad lite lampor och växter kan göra. Utsikten från vår balkong kan man inte heller klaga på. Vi ser både slottet och domkyrkan samt en liten bit av Carolina Rediviva. Vackrast är det nästan på kvällen då allt är upplyst. Vad ser jag från mitt fönster då? Jo, en gul lyftkran som skymtar bakom husen tvärs över gatan. Slår nästan slottet det, haha ;)

Familjen

Familjen, älskade goingar. Jag älskar er så otroligt mycket. Vad hade jag gjort utan er?

Nu är det plugg som gäller. Heja heja.  

Inga nya tapeter...

Det luktar lasagne i min lägenhet. Det kan i och för sig bero på att det står en i ugnen som är klar om 10 minuter. Mums! Jag är hungrig.

Idag hade vi en andra besiktning av lägenheten, och de sa bestämt nej till våra planer om nya tapeter. Tråkigt. Men men, de skulle fixa lite andra grejer iallafall som t.ex. lackera om lådorna i köket och fixa gardinbeslag så vi får väl nöja oss med det. Och man får väl kanske lita på dem när de säger att när vi väl får möbler och tavlor på plats så kommer vi inte tänka så mycket på tapeterna....

Och ni ringde pappa och sa att de har kört från Halmstad. Familjebesök i helgen! :)

Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)

Sådär. Nu har jag äntligen sett Mamma Mia- the movie!  

Jag hade, inte så konstigt nog, väldigt höga förväntningar eftersom i stort sett alla jag känner har sagt att den skulle vara bra, plus att musikalen som jag såg för bara ett par veckor sedan i Globen var kanon. Höll förväntningarna? Ja, jag tror det. Det var inte den bästa film jag sett, men en mysig film som gör en glad och ger en lust att sjunga. Och sånt gillar jag. En film som jag definitivt kommer se igen (och vars soundtrack jag redan laddat ner!). Rekommenderas!



(Och Colin Firth var ju som alltid så himla snygg! Oh, Mr Darcy!!! ;))

Il y a 2 ans...

Idag är det på dagen två år sedan jag åkte till Paris för att jobba. Och exakt två år sedan jag träffade Emma. Två år sedan vi var nervösa och förväntansfulla över vad tiden på Disney och i Paris skulle innebära. Nu när jag ser tillbaka på vad Parisvistelsen har betytt för mig, så måste jag säga att åka dit var bland det absolut bästa jag har gjort. Utmanande, lärorikt och roligt på samma gång. Möten med människor från hela världen. Och alla fina vänner. Emma, så glad jag är att jag träffade dig!

Vi satt och pluggade tillsammans på Norrlands idag och firade vår "två-årsdag" med att fika två gånger.  Det var vi värda.

 

Första besöket i parken. Känns ganska längesen men ändå så nära.

...well that's where I belong and you belong with me

Nu har Coldplay's senaste album gått på repeat på min dator sedan i morse. Jag gillar Coldplay.  Deras förra album, X&Y, gick även det på repeat (i flera dagar och veckor till och med!), fast då hemma på övervåningen i familjen Vesins hus i Annecy-le-Vieux. Det var tider det. Jag saknar dig Michael.


This is how we party!

Oppsittje med god mat, trevligt sällskap och 90-tals musik. Kan det bli bättre? ;)



      


Efter att ha dansat oss igenom två cd-skivor laddade med 90-talets gamla godingar, så var jag rejält trött i fötterna. Jag hade ju glömt bort hur grymt enformiga dessa 90-talsdiscolåtarna är, samma sound överallt och i stort sett varje låt har en vers och sen refräng resten av låten...puh!  Men rooooligt var det iallafall! Kommer ni ihåg den här till exempel? Haha.



Reccegask!


Så var man invigd i studentlivet här i Uppsala.

Gasken igår var riktig rolig!! Fördrink vid tretiden, tågande under nationsflagg till Universitetshuset, tal och uppträdanden, en fördrink till och sen sittning med trerätters, sång, uppträdanden och spex. Och så eftersläpp med massor av folk såklart.   

Använde kameran för första gången sen jag kom till Uppsala igår dessutom, så här kommer lite bilder:

        

Schema

Idag: plugg, plugg, plugg (och kanske lite fika på Norrlands, och träning om jag orkar!)

I morgon: språklab och reccegask!

På lördag:
Oppsittje med HJ-tjejerna på Norrlands

:D


Välkommen till vardagen

Nu har jag druckit tre koppar te och varit duktig och pluggat lite mer än vad jag hade tänkt mig till och med.  Satt även och skrev ner hela mitt schema i min kalender. Det gjorde mig stressad. Samtidigt som jag gillar att ha koll på vad som ska hända och när, så fick jag lite lätt ångest när jag insåg att sommaren nu verkligen är slut. Heltidsstudier var det  som gällde nu ja. 

.... !


Gårdagskvällen bjöd på oväntat besök. Mys.



Idag har jag köpt lite kurslitteratur, pluggat och fikat på Norrlands med Emma och gympat på Svettis. Det har varit en mycket trevlig dag och jag är full av energi fortfarande!

Nu sitter jag igen på golvet i min så när som på tomma lägenhet. Jag längtar till Emma har flyttat in och till vi har kommit i ordning med möbler och grejer. Speciellt  längtar jag till då vi fått upp lampor i taken och i fönstren så att man slipper gå runt i mörkret här, haha.


Yessss!


Wohoo! Vilken energi jag hade i benen idag! Har precis varit ute och sprungit en stund, och som jag sprang! Mycket snabbare tempo än vanligt, och då hör till saken att jag inte har sprungit på hur länge som helst. Hur många gånger tränar man under sommaren egentligen? Inte många. Själv har jag nog inte sprungit på mer än en månad. Känns skönt att konstatera att konditionen inte är helt borta iallafall. Och gud vad jag ser fram emot att komma igång med träningen här nu...! Det ligger ett Friskis bara 5 minuter här ifrån. Perfekt. 

The Dark Knight


Jag tycker att Heath Ledger borde få en Oscar för sin roll som Jokern i The Dark Knight
What a performance!



Nu ska jag sova! Och i min alldeles egna säng dessutom. Godnatt.

Flyttar in på Djäknegatan...

Jag sitter på golvet i min så när som på tomma lägenhet. Har äntligen lyckats få igång internet, och nu har jag fastnat här. Jag som "bara skulle kolla mailen". Det jag borde göra istället är att ta tag i alla mina lådor som står och väntar på att bli uppackade. Jag måste åtminstone flytta på lite saker så att jag kan få in min säng, bokhylla och lite annat i lägenheten i morgon. Det är mycket att stå i när man håller på och flyttar, så det ska bli så skönt när vi kommit i ordning. Jag kommer att bo här ett par veckor själv innan Emma flyttar in. Även om man lägger ihop hennes möbler med mina så kommer vi långt i från fylla lägenheten, så det får bli en tripp till IKEA framöver också.

I morgon ska jag fortsätta inflytten... Två flyttkillar ska bära upp min säng och lite andra grejer, upp för alla trappor till oss här på sjätte våningen. Tanken från början var att jag skulle ta hjälp av hissen, men det funkar inte att få in en säng på 120cmx200cm i en hiss som man knappt kan stå två i utan att det blir trångt. No. Så vi fick tänka om helt enkelt.

Därefter ska jag ner på stan en sväng och köpa höst-och vinterskor och en kjol tänkte jag...och sen på kvällen ska jag träffa Astrid och Lisa, två kusiner från Skellefteå, på Orvars krog på Norrlands. Där blir det lite vin och öl innan vi ska se Batman. Trevligt trevligt!

Och på lördag är det Reccemiddag. Fullt upp var det ja!


Nej, måste packa upp ett par lådor iallafall. Skärpning, Jennifer.

På plats i Uppsala

Tänkte att jag kanske skulle lämna ett litet livstecken här på bloggen!

Jag är i Uppsala och jag har det bra! Bor hos Emma fortfarande men i morgon börjar flytten till vår trea. Det ska bli skönt att komma i ordning. Och Uppsala verkar bra. Mycket bra. Jag gillar atmosfären, skolan, människorna... .ja allt hittills!
Har skivit in mig på Norrlands nation och spenderar den mesta tiden där och i Engelska parken där jag har mina lektioner och föreläsningar.

Nu ska vi sova, så jag måste sluta skriva. Det får bli mer nästa gång istället :)

puss!

RSS 2.0