Det känns genast lite bättre


CSN fanns på kontot. Lättnad.
Hoppas det andra kommer fram också.

Idag regnar det inte, yes!

Nu ska jag plugga,

bonne journée

Och så var terminen igång


Idag började skolan. Jag cyklade dit i ösregn och kom fram som en dränkt katt. Alltid lika trevligt. 

Min första kurs är en kurs som jag inte vet till 100% om jag får läsa ännu, då den egentligen är en delkurs på en kurs som jag redan fått tillgodoräknad från det läste i Linköping, förutom det att i Linköping så ingår inte samma saker i kursen. Krångligt jag vet. Det är i allafall en kurs i Specialpedagogik som verkar ganska intressant, så jag hoppas på att det går bra att jag läser den. Väntar på besked från studievägledaren, som dagen till ära är sjuk och därför icke kontaktbar.

Just nu lutar det åt något inom litteratur från Québec som C-uppsats ämne. On verra. Det kanske blir nåt helt annat beroende på vad min handledare tycker.

Jag trodde att jag hade fått in pengar från CSN idag på kontot, men ett tekniskt fel hade tydligtvis satt stopp för det. Hoppas på att de finns där i morgon, men då killen på Uppsala kontoret lite fräckt flyttade över mitt konto från Halmstad till Uppsala (fastän jag inte ville) så gav han mig ett nytt clearingnummer, så nu är jag inte säker på var mina pengar hamnar nånstans. Dessutom finns då en risk för att återstående Erasmusstipendium också försvunnit nånstans på vägen. Man kan ju oroa sig för mindre saker liksom. Så i morgon ska jag ringa banken och skälla på dem tror jag.

Insåg att det var väldigt mycket kurslitteratur som jag måste läsa också. På kort tid. Puh.  
Dag 1 på terminen, och jag är redan trött och stressad. Känns bra. Haha.

Men annars känns det bara bra att vara tillbaka och jag fick faktiskt nya köksbänkar installerade idag, så jag ska väl inte klaga för mycket. Allt brukar ju lösa sig.Tillbaka till vardagen


Strand, fest, jobb, Mölle, konserter, sol, Östersund, familj, släkt, vänner....


...Kroatien, fotboll, fiesta, Stockholm, uteserveringar.......  Sommaren 2010, lovely.


Nu är jag tillbaka i Uppsala igen efter en jättehärlig sommar! Det har varit en lång sommar men samtidigt har tiden gått väldigt fort.  Men så är det väl alltid när man har roligt. Tack alla underbara för en så fin sommar!


Jag håller som bäst på att bo in mig i min nya lägenhet, en tvåa på 43 kvadrat, och det känns bra. Och nu under första veckan så är jag Internationell Buddy vilket betyder att jag hjälper att ta hand om utbytesstudenter här i Uppsala. Min newbie heter Christine och är från Belgien och är supertrevlig. Så jag passar på att prata så mycket franska och engelska jag kan och njuter av att vara tillbaka i en så härlig studentstad. 

Och nu är det alltså dags för en ny termin, och mitt fjärde år på universitetet, och tanken är att jag bland annat ska skriva C-uppsats i franska. Jag vet inte exakt vad jag ska skriva om ännu och jag har idétorka för tillfället, men jag hoppas på att det löser sig snart.


Det kommer att bli en intensiv höst, med mycket plugg. Men det ska bli kul.


Last days of summerFinbesök av Coralie i Halmstad. Riktigt riktigt roligt!

Nu drar jag till Stockholm för att jobba på FORMEX-mässan i några dar. Sen återstår en vecka i Halmstad, och därefter är det tillbaks till Uppsala som gäller!

100 mil norrut

Nu är jag precis hemkommen efter att ha hälsat på Emma i Östersund!Det har varit några riktigt trevliga dagar då vi bland annat har:

träffat tjejerna från Uppsala och HärjaJämt...

  


och gått på massa bra konserter på Storsjöyran.

 

Mest spännade var dock att få bevittna det något sektliknade presidenttalet vid midnatt.

Och sen var det ju det där som alla pratar om. Storsjöodjuret. Jag måste säga att det var en liten besvikelse att inte se henne/honom (?), men men, man kan ju inte få allt. Emma visade mig iallafall dess fotavtryck, och det var ju inte så pjåkigt det heller. 
Nu slutar jag med min oerhört fina bilddagbok för ikväll. I morgon och på onsdag är det jobb igen, men sen på torsdag kommer Coralie hit på besök. Då ska vi göra Halmstad osäkert.

RSS 2.0