År 2007

2007 har varit ett bra år. När jag tänker tillbaka har jag hunnit med en hel del.

Jag har jobbat i Paris, lärt mig franska och träffat en massa nya underbara människor. Jag har varit på semester i USA. Fick se soliga Los Angeles, vackra Seattle och världsmetropolen New York. Det var häftigt, och något som jag definitivt vill göra om snart! Sommaren regnade ju dessvärre bort, men en del härliga dagar blev det ändå, både i Halmstad och i Paris. I augusti bar det av till Linköping och universitetet. Det har varit en intressant och rolig höst, men jag funderar fortfarande fram och tillbaka ifall jag hamnat rätt. Men men, det får 2008 avgöra.

Här kommer en liten lista över stora och små saker värda att minnas (jag lånade några rubriker från dig Cecce):

Årets nyhet

Jag har flyttat till Linköping och börjat på Lärarprogrammet.


Årets hus

Appartement 53, La Louisiane, Bailly Romainvilliers, Paris, Frankrike



Årets smeknamn

La petite suèdoise

Årets livekonsert
Daniel Powter live på Main Street USA, Disneyland Resort Paris.

Årets show
Ellen DeGeneres show, live i Burbank, Kalifornien


Årets ögonblick

Det finns för många fina så det är svårt att bara nämna ett.


Årets läskigaste ögonblick

Minuterna efter tolvslaget när 2006 blev 2007. Champs Elysée i Paris tillsammans med 400 000 människor. Blev nästan träffad av fyrverkerier och blev ganska rädd för en hel del läskiga fulla fransmän. En häftig upplevelse, men en gång räcker, aldrig mer.

Årets skiva
MIKA - Life in Cartoon Motion, för att den gör mig så glad varje gång jag hör den.


image193

Årets kändiscrush

Jude Law. Jag dreglade nästan när jag såg the Holiday. 



Årets vän
Emma. Och alla andra underbara.


Årets människa

Valentin. Du är så fin.




Årets lågvattenmärke

Att sommaren regnade bort. Bokstavligt talat.


Årets höjdpunkt

(började egentligen den 15 september 2006) 1 januari - 11 maj  Min vistelse på Disney är svårslagen. "the magic never ends, if you take my hand, just like Alice in Wonderland... it's magic!"




Årets ångest

Vad ska jag göra med mitt liv? Vad ska jag studera? Jag vet fortfarande inte.


Årets resa
USA! Los Angeles, Seattle och New York. I want to go back!

   


Årets sanning
Jag har lärt mig att prata franska. Och dessutom ganska bra. Jag är så himla nöjd med mig själv.



Nu är det bara ett dygn kvar på det här året. Det ska bli spännande att se vad som kommer att ha hänt vid den här tiden nästa år. Nyår ska iallafall firas ordentligt. I år blir det fest med Emma och Josefine i Göteborg!

GOTT NYTT ÅR!
 


Stan, Arn och en fin överraskning


Idag var jag på stan i cirka en och en halv timme. Familjen spanade in rean medan jag fikade med Cecilia. Trevligt!
Sen blev det bio och Arn. Mycket bra film! Vill se fortsättningen med en gång.

Fick paket på posten idag. Så fint. Merci. puss!


Saknar er redan tjejer!

Har spenderat lite mer än ett dygn med Ida och Karin. Vi började i stan med att spana in rean. Jag köpte lite smink, Karin två toppar och Ida jeans. Därefter bestämde vi oss för att gå och fika lite. Det slutade med att vi satt och fikade och pratade i tre timmar på Vattenporten. Sen gick vi och handla lite på Hemköp innan vi gick hem till Karin. Där blev det smoothies, kvällsmat och en massa godis. Vi spelade Den försvunna diamanten och Musik alias. Haha, den försvunna diamanten kan bjuda på mycket dramatik!

I morse skulle Karin iväg och operera bort en visdomstand, så jag och Ida traskade ner i regnet till Hemköp och köpte lite glass för att muntra upp henne. När Karin kom tillbaka med uppsvullna kinder så tittade vi på the Simpson-filmen. Hehe, den var ganska rolig faktiskt. Efter köttfärssås och spaghetti så åkte jag med i Idas bil ner till stan och tog bussen hem. Var jättemysigt att träffas igen. Tack sötnosar!

Sitter i soffan nu och kollar på när Isabella och Julia spelar spel, närmare bestämt Together Balloon som Bella fick av mig i julklapp. Mycket underhållande! Ska snart ta och vara med lite jag med tror jag.


Julen

Det har varit en väldigt trevlig jul! 14 personer här på julafton, trångt men mysigt. En massa mat, godis, Kalle Anka, tomte och julklappar som vanligt. På juldagen åkte vi vidare till Ljungby och farmor och farfar för att göra om allt igen med pappas sida av släkten. Nu har jag ätit julgodis så att jag klarar mig ett bra tag.

Idag ska jag träffa Ida och Karin. Ska bli superroligt. Har inte träffat Ida på så himla länge.

God Jul!


Nu är den här... Julafton!
Dags att vakna och sätta fart. Det kommer att bli en lång men trevlig dag.

God Jul. Merry Christmas. Joyeux Noël. Buon Natale.

"Hör du?! Jag talar i en såndär sak!"


Jag har inte varit inne på internet på ett och ett halvt dygn. Det är faktiskt ganska duktigt gjort tycker jag.
Sitter i min säng i och ska strax sova. Det är skönt att vara hemma. Vi håller på och fixar och donar med allt det sista inför julen. Mammas sida av släkten kommer hit på julafton och sen på juldagen åker vi till farmor och farfar för att träffa de på pappas sida. Mycket folk och mycket skoj alltså. 

Tågresan hem från Linköping igår var ganska händelserik. Jag åkte vid kl 14, och skulle vanligtvis ha varit i Nässjö för att byta tåg ca 14.50. När kom jag till Nässjö? 16.30! Anledningen var en olycka på spåret mellan Mjölby och Boxholm. Tydligtvis hade en bil hamnat på spåret och blivit totalkvaddad av ett tåg som körde framför oss. Som tur var hann personen i bilen ta sig ut innan tåget kom. Enligt vad vi lite senare fick reda på av konduktören återstod bara 40 centimeter av bilen efter det att den blivit påkörd. 40 centimeter! Herregud.

Så, iallafall... jag blev som ni förstår lite försenad. Tiden gick dock ganska snabbt eftersom jag satt och pratade med en liten mysig tant, på 80+ kanske, som satt bredvid mig. Hon pratade om sitt liv, och livet idag och om allt möjligt. Hon tyckte det var så trevligt att hon hamnat bredvid mig, och att jag var så snäll och trevlig. Jag lånade ut min mobiltelefon så att hon kunde ringa till sin syster i Lund och tala om att hon var försenad. Det var nog första gången hon pratade i mobiltelefon för hon var helt förundrad och sa till sin syster "hör du?! jag talar i en såndär sak!". Därefter började hon fråga mig frågor om datorer, och om vad egentligen internet och maila och allt sådant innebär. Jag förklarade så gott jag kunde och tog upp min dator och visade. Tanten var helt fascinerad och tyckte att det var så häftigt. Ibland kan möten med folk berika ens liv - mötet med tanten på tåget var verkligen ett sådant möte!

Men, iallafall... på grund av tågkrånglet så fick jag gå av i Hässleholm istället och där hoppa på ett annat X2000. Tack vare att det tåget var x2000, och inte ett krösatåg, så blev min slutliga ankomst till Halmstad bara 40 minuter senare än normalt. Det var trots allt ganska bra jobbat av SJ.

Nu ska jag sova.
Nu är det snart julafton... :)


J + V


Tu es adorable.



Jullov!


Äntligen jullov!!!

I morgon åker jag hem till Halmstad. Jag längtar.
Har precis bränt mig en cd med mina favoritjullåtar - så mycket bättre att ha allt samlat på en cd istället för utspritt på flera! Denna mix ska nu spelas på högsta volym medan jag fixar och donar för hemfärden!

Chante, c'est Noël!

Can you read my mind?


Det är kallt ute idag! Huh... sådär kallt så att jag får ont i fingrarna fast jag har vantar på mig.
Egentligen är det typ bara ett par minusgradet, men vinden är iskall.... huh.
Så därför hade jag inte tänkt att gå ut något mer ikväll, trots att jag har grym lust att träna. Men att cykla bort till Friskis själv är inget kul, så nej. Men då...voilà, ett sms från Karin som läser mina tankar. "Vill du följa med på aerobics?" Yes, please! Så, nu ska jag iväg till Campushallen. Ska bli skönt att träna lite innan det är dags att äta alldeles för mycket och slöa till det under julhelgen... hehe.

Senare blir det kanske fest eller möjligtvis pepparkaksbak!
Trevlig kväll!

puss

Holidays are coming!



(Jag saknar den här reklamen.)

Une heure et demie


Franskatenta om en och en halv timme.  Aaaahhh!
Il faut penser et parler en francais là...
Nej, men det ska nog gå bra.

Det var roligt i Campushallen! Rörelseövningar, dans och annat knas. Sånt borde man göra oftare!

Har inget mer att skriva förutom att på fredag är det jullov, yay! Och tack för julkorten Jessica och Ida!



Bussanalys

Jag kom att tänka på en intressant grej som vår föreläsare tog upp idag. Ämnet var våra personliga revir och hur vi beter oss för att inte inkräkta på andras revir och hur vi reagerar när någon inkräktar på vårt.


Föreställ er en buss.

Du är den första personen som går på. Var sätter du dig? Troligtvis någonstans i mittpartiet, gärna strax framför eller strax bakom dörrarna, va?


Sedan kommer person nummer 2.  Vanligtvis sätter sig denne bakom dig, eller hur? Inte precis bakom, utan gärna snett bakom, några säten längre bak. Därifrån har personen uppsikt över dig, och över bussens in- och utgång... ifall denne nu måste fly. Du är ju trots allt är en tänkbar fiende.


Nummer 3 stiger på. Var sätter sig denne? Jo, där framme i bussen, inte rakt framför dig, utan snett framför.  Nu sitter person nummer 1 (du), 2 och 3 som i en form av zick-zack, och det är med största sannolikhet ett ungefär lika stort avstånd mellan er.


Varför då detta avstånd? Jo, vi behöver vårt personliga revir. Personer som vi inte känner släpper vi helst inte in i vår sociala eller personliga zon. Nä, helst ska det finnas ett avstånd på ca 3 meter.


Skulle då någon (säg t.ex. person nummer 4), mot förmodan, välja att sätta sig på platsen precis bredvid dig, så undrar ju du självklart varför inte personen kunde välja att sätta sig någon annanstans?! Det finns ju massor med lediga platser på bussen!!! Usch, nu blev det obekvämt. Tänk bara vad som skulle kunna hända! Personen kanske börjar prata med dig? Herregud, vad ska jag ta mig till! Vi gillar helt enkelt inte att folk inkräktar på vår personliga zon. Visst är det fascinerande?


När bussen fylls på med folk så slutar det snart med att någon sätter sig bredvid dig och inkräktar på din zon. Du kastar bara ett snabbt öga på den som sätter sig bredvid. På så sätt hålls din personliga zon ändå på något vis på plats. För visst är det så? Man sitter sällan och glor på den som sitter bredvid, eller upplever att den som sitter bredvid glor på en. Nä, båda kollar rakt fram eller ut genom fönstret. Inget samtal människor imellan här inte. Nä, för så gör ju inte vi svenskar. Pratar man med någon främling på en buss så tror folk ju att man är knasig.


De enda som pratar med folk på bussar är ju människor från andra kulturer, små barn och berusade människor.

Det är ganska synd faktiskt. Jag tror att det hade varit trevligt om svenskar var lite öppnare.

Så, som vår föreläsare sa: nästa gång du åker buss -  ta och vänd dig om, titta på den som du sitter bredvid och le ditt allra charmigaste leende och se vad som händer. Det kan bli ganska spännande tror jag.


Hyvää Joulua!


Ny vecka, nytt tema, nya tag. 

Vi hade en rolig föreläsning om kroppsspråk idag. Man fick verkligen reflektera över hur man rör sig och vad olika rörelser betyder - intressant! I morgon ska vi vara i Campushallen och ha rörelseövningar eller dans av något slag. Ska bli spännande!

När jag kom hem så låg där två fina julkort och väntade på mig i brevlådan! Tack Emma och Pilvi! Nu har jag dock dåligt samvete för att jag inte fått iväg några egna kort. Illa. Får se vad jag kan hitta på... hmm. God jul på er iallafall! Saknar er les filles!  

Jag vill ha jul nu


Jag har inte gått utanför dörren sen i morse. Nu har jag lite ont i huvudet pga tårar och brist på frisk luft.
Franska har jag fått pluggat en del iallafall. Ska ta lite i morgon med, så ska det nog inte vara några problem med tentan på tisdag.

Snart är det jul! Jag längtar.

puss!

I Just Want You Close

Varför ska det vara så jobbigt ibland för?
Varför utsätter jag mig själv för samma sak om och om igen? 
Fan.
Tu me manques déjà.


Comment allez-vous?


Ska hålla i en liten mini-franskalektion i morgon inför min grupp. Större delen är i och för sig på svenska, eftersom det bara är en övning i muntlig framställning. Ska bli ganska roligt i allafall!

image191

Ska cykla iväg och träna om en stund. Det ska bli skönt att röra på sig lite. Åt på tok för mycket godsaker när jag var hemma i helgen.

I morgon får jag besök. Kommer kunna prata franska hela helgen! :)
Demain!! 

Frukost?


Jag måste handla idag. I allafall frukostmat. Rostat bröd med sylt idag... uuuhhh. Sockerchock.


De här killarna är galna. Tydligtvis gör de en ny sång varje söndag. Texten är rolig dock (om man förstår franska och vet vad la grève (=strejk)  i Frankrike innebär!)


Julfint

Då var man tillbaka i Linköping igen.
Har packat upp och hängt upp julgardinerna som jag fick med mig hemifrån.
Blev riktigt fint! Tänk vad lite färg kan göra.

Nu ska jag nog sova tror jag.
Skola i morgon.

puss och godnatt!

3 timmar kvar i Halmstad


Nu ska jag snart åka tillbaka till Linköping. Har haft en helmysig helg!
God mat, fika och sällskap! Nya glasögon är beställda (det blev några helt andra än de jag titta på tidigare), revärerna har jag lyckats sy på på overålen (inte så snyggt, men äsch) och dessutom har jag tvättat vad som känns som halva garderoben. Det är bra att komma hem ibland! Och nu går det dessutom snabbt tills nästa gång. För om bara två veckor är det julafton!! Yay!

Nu ska jag äta lite lunch snart, plugga franska och sen åka iväg till tåget.

Dags att gå vidare

Nu har jag tagit bort mitt Lunarstormkonto som jag inte använt på evigheter.
Känns väldigt bra faktiskt. Högstadiet och gymnasiet är förbi och så också Lunar.
Blev dock lite nostalgisk när jag tittade på mina foton och läste lite blogginlägg och dagboksinlägg som fanns där... vilka minnen!

Kommer du ihåg det här Cecilia?

deliriously F21 från Halmstad (#931 - obesvarat)

Ons 3 sep 2003 13:00

yo...hehe under..ehh nära vänner? har lektion..eller inte..ska ha samling om ca 4 minuter..ska få våra låskort...då kan vi komma in ´på skolan dygnet runt hehe..åsså ska vi göra lite annat skit hehe...haru skojit? gick svenskan bra? MÓAHAHA....jag e så vänlig..ähä förlåt...hur gåre me da bio? freday eller sönday? inte lörday!! please!!! ska ju me juh......anyway, have ö gräjt lajf....


Jag har ingen aning om vad det handlade om! :D

Oh my god

Ja, jag vet inte vad jag ska säga....


Hemma

Vårt faddertack igårkväll blev riktigt lyckat! Tacos, öl, cider och chips. Tanken var att vi skulle gått vidare till HG eller nått, men vi kom inte så långt... vi hade det så roligt hemma hos Christian så! Det bästa under kvällen var Chip bong och Älskling älskling. Erik fick oss att skratta så mycket att det gjorde ont i magen. Eller som Emil uttryckte det "Snart spyr jag av skratt! Jag skojar inte!" Så... kom i säng ganska sent, och fick inte sova särskilt länge för...

kl 8.15 var det dags för seminarium och redovisning av gruppuppgift. Det var ganska lugnt dock. Jag och Micaela redovisade först, så efter det kunde vi ta det lugnt. Vi fick en liten paus vid kl 9 så då gick vi och köpte varsin såndär grön och rosa (samma färger som en Lisebergskanin ungefär!) godisstång som smakar melon. Mmm... bra för blodsockret. 

Efter seminariet gick jag och la mig en timme till innan jag packade och gjorde iordning för hemfärd till Halmstad. Fick ta min stora resväska för att jag skulle få plats med lite julklappar och så smutstvätt såklart, hehe. Man får ju utnyttja hemmets resurser. 

X2000 mellan Linköping och Nässjö, och sen Krösatåget (ett gammal skruttigt sådant) till Halmstad. Krösatåget måste vara bland det segaste som finns. 3 timmar genom skogen. Jihoo. Fick läst lite kurslitteratur iallafall så det var ju positivt.  

Nu sitter jag i min säng hemma i Frösakull. Känns så mysigt att vara hemma och bli ompysslad.
God mat, godis och Idol-final. Marie var grym.

Nu ska jag sova. I morgon blir det stan och sen födelsedagskalas hos Uffe och Ulrika.
Godnatt!

(Lite bilder från igår!)

    

Mycket på schemat

Litteraturseminarium idag, inte så farligt som jag trodde. Hade läst på för mycket. Men som lärarna säger "Man läser aldrig någonting i onödan". Får väl hoppas att de har rätt! I morgon är det grupparbete igen, fast nu i ännu mindre grupp. Bara jag och Micaela... ska bli skönt för lite omväxlings skull!

Var och tränade i kväll. Det kändes att jag inte tränat på två veckor. Knäna höll i allafall!

I morgon är det faddertack och på fredag ska jag åka hem till Halmstad! :D


Bientôt


Min kväll blev iallafall lite trevligare än resten av dagen. Lite plugg, Desperate Housewives och en timmes prat i telefon med systern. Tur att jag slipper den telefonräkningen ;)  Älskar dig gumman! Nu är jag trött och ska gå och lägga mig.

la semaine prochaine!

Tråkdag

Dagen idag: Plugg, möte med Nollegruppen, plugg och lite mera plugg. Roooligt. Eller inte.
Nu är jag trött och hungrig.

Rubrik?

Lite lunch och power nap gör gott.

Häpp, dags att bege sig tillbaka till skolan.
Vill inte gå ut...regnigt och grått. Blä.

Första advent


Inte gjort så mycket idag. En riktig slappdag.
Men en promenad på nästan 2 timmar hanns med. Skönt.
Nu värmer jag upp mig med lite varma koppen och Bridget Jones dagbok. Mys.

Fest!

Gårdagskvällen och natten var rolig! 
Karin kom hit strax efter kl sex och vi gjorde oss i ordning och bakade kladdkaka. Kladdkakssmet är gott! Och kladdkaka med för den delen. Vi satte ljus i tårtan och tog med den ner till Axel, där den åts upp med glädje.
Festen var skojig! Axel envisades med att ta kort, mest extrema närbilder, på mig hela tiden, vilket jag inte var alldeles förtjust i - så det slutade med kortkrig helt enkelt! Någon gång efter elva tackade Karin och jag för oss och begav oss upp till Kårallen för att gå på eftersläppet på Schlaget. Tyvärr var där ganska lite folk, men jag, Karin, Jessica och Debbie dansade som galningar ändå. Trubadur och riktigt rolig musik på dansgolvet = lyckad kväll! Vid halv tre hade jag fruktansvärt ont i fötterna och drabbades av akut trötthet och hunger. Så efter att ha käkat pannkakor med sylt somnade jag som en stock!

           


Julkalender och grym bebis

Ställde klockan på 9 i morse för att kunna se julkalendern. Så mysigt. Inte för att en 21-åring kanske är den tänkta målgruppen för detta program, men äsch. Jag gillar själva grejen med julkalendern. 15 minuters julstämning varje dag. Det kan man ju unna sig.

Nä, nu har jag ätit frukost, och tänkte börja röra på mig. Måste ner på stan och spana efter julklappar.
Sen kommer Karin hit, och ikväll blir det fest! :)

Bonne journée!

ps. kolla in den här, haha. Fight for kisses!


RSS 2.0