Teambuilding på hög nivå

Ingen film igår kväll... eller jo, vi hann börja innan Jennie knackade på och ville ha med mig och Karin på fest. Så, då blev det fest istället. Skoj, skoj! :)

Det visade sig vara en äventyrspark, och inte själva Kålmården, vi skulle till på teambuildningen med styrelsen och aktivitetsutskottet. Åkte vid halv tio i morse och kom hem för en timme sen. Vi har klättrat i stolpar, klättrat en bana högt över marken och gjort en massa samarbetsövningar. Lagade till och med mat på plats och diskade i sjön. Riktig utedag alltså. Och jätteroligt!! Vårt lag, aktivitetsutskottet, vann överlägset dessutom. :)
Nu ska vi träffas och äta mat och se på film! Hej så länge.....

  

Erik högt uppe. Jag försöker hålla balansen. Nästan alla i aktivitetsutskottet.

Spärrat kort


Jag är så himla klantig. Trycker fel kod två gånger i bankomaten, och sen en gång i en affär, och vips så är kortet spärrat! Bra Jennifer, bra.

Shopping med Karin idag. Hittade ett par supersnygga stövlar och ett par jeans. Mycket nöjd med inköpen, fast det sved i plånboken...
Lite plugg nu, och sen antagligen film ikväll igen. I morgon ska jag till Kålmården på teambuilding. Spännande!

Och nu till dagens väderprognos...

Idag har jag åkt buss med Pär Holmgren, ni vet han den där långhåriga killen på vädret på SVT. Han skulle tydligtvis också åka mellan från Vadstena till Linköping kl 15.50. Blev lite paff, hade knappast väntat mig att se någon kändis på den bussen liksom.

Sallad till kvällsmat, men godis till efterrätt... Jag är så nyttig av mig.

Tankar hit och tankar dit. Vad vill jag med mitt liv egentligen?


Är grymt sugen på kanelbullar

Två dar kvar på VFU:n, sen kan jag sova.

Tog en promenad i Vadstena idag under lunchen. Behövde tänka och vara lite för mig själv, så tog mp3:n och vandrade runt en stund. Spanade in slottet, klostret och innerstan. Grymt mysig stad, kanske lite för liten för åretruntboende, men hade lätt kunnat tänka mig att spendera några sommardagar där. 

Mötet med aktivitetsutskottet ikväll igen. Dag lärde mig lite om hur Photoshop funkar och vi fixade två affischer till kanelbullens dag. Fina va?

    

Högstadiet, nej tack!


Efter två dagar på en högstadieskola har jag kommit fram till att undervisning på högstadiet inte är särskilt aktuellt för mig. Kommer ni ihåg hur den stora massan på högstadiet var? Slappa, slöa och har inte lust med någonting, förutom att prata med den som sitter bredvid. Nej, tack.

Är lite allmänt irriterad på personer, eller snarare en person, som saknar hyfs och bara gör som den känner för. Trots pikar från mig och andra, har personen noll koll. Jag blir trött. Hoppas det inte kommer gå ut över det jag måste prestera bara....

Igår var jag frisk och svettig tillsammans med Sanna, då vi gympade på Friskis på kvällen. Efter en heldag i skolan och efter gympan var jag sen helt slut. Idag är jag lika slut utan att ha gympat. Lämnade lägenheten klockan 6 och kom hem kl 19. Lång dag!

Il ne reste qu'une semaine et deux jours!


Ansvarig för utskottets marknadsföring


Nu har man blivit ansvarig för marknadsföringen i aktivitetsutskottet också. Är ansvarig för att det kommer upp affischer och dylikt med aktiviteter och så... Tydligtvis ska det vara ganska mycket jobb, hmm. Jag ska bossa över de som inte är ansvariga för något och få dem att hjälpa mig. Nytt möte på onsdag igen iallafall. Fick ihop massa idéer över vad vi ska hitta på. Första grejen blir nog att anordna ett stort bakkalas för Kanelbullens-dag. Mums!


Pratar med Emma på Skype. Jag saknar dig gumman!

 

Höst

Såg precis att det är höstdagjämning idag.
Lika lång dag och natt idag, men sen börjar det alltså gå utför. Mörkare, mörkare och ännu mörkare.
Usch. Jag föredrar verkligen våren och sommaren.

Festligt


Två minuter i sju igår plingade Patrik, från nedervåningen, på min dörr och frågade var jag höll hus. Tydligtvis var det förfest på nedervåningen (det är ganska ljudisolerat här, så jag hade inte hört något). Så, jag skyndade ner och in på förfesten, där salladsgänget höll till. Blev bjuden på en drink med vodka och Loka... aldrig testat den kombinationen förut. Fick hälla i lite socker för att det skulle bli lite godare!
Sen gick vi ut till grillarna och tältet som satts upp och pratade med folk och åt. Alla hade lyckats bra med maten... supergott verkligen... det enda som var sådär var att de hade plastbestick som inte direkt var anpassade till grillat kött. Min gaffel gick av på mitten... yes!

Pratade med en jättetrevlig tjej på kemiprogrammet, Sanna, och njöt av kladdkaka och vodkadränkt vattenmelon, då hon undrade om jag ville följa med på förfest och sen vidare ut. Varför inte liksom? Vi hämtade cyklarna och trampade till Ryd hem till hennes kompis. Efter ett tag kom två killkompisar också, och efter lite cider och några shottar cyklade vi vidare till en annan lägenhet i Ryd. När jag kom innanför dörren tyckte jag att det såg lite bekant ut, och kom snart ihåg att jag redan varit i den lägenheten en gång under nollningen. Då hade vi i och för sig mest legat på golvet och spelat Twister. I lägenheten fanns några lärarstuderande, bland annat general Karlsson, vår överfadderist. Hej nollan! :)
Efter ett tag bestämdes det att vi skulle vidare till Flamman. När vi väl hade cyklat igenom Rydskogen, märkte vi dock att kön var alldeles för lång, så vi vände och cyklade till HG istället. Stannade och dansade  (till ganska så enformig musik, bara R&B hela tiden!) till klockan två innan jag och Sanna cyklade tillbaka till Colonia.

Det blev verkligen en riktigt rolig kväll! Spontant till max och med en massa människor jag aldrig träffat innan. Festligt!

Någon som har en tidsmaskin?


Jag däckade vid strax efter nio igår kväll. Så tidigt har jag nog inte somnat en fredagskväll på flera år. Det är tufft med VFU.

Plugg idag, men fest ikväll! Stor invigningsfest för alla här på Colonia - det blir nog riktigt trevligt! Har precis varit iväg och hjälpt till lite med maten. Mitt hus har fått i uppdrag att fixa sallad, så nu har vi gjort två enorma salladskålar och två hinkar... hoppas det räcker!

Annars så, allmänt förrvirrad vad det gäller utbildningsvalet. Ena sekunden känns lärare helrätt, men nästa så gör det inte det. Det har kännts väldigt lärorikt att komma ut i skolan och testa på lite... vi får se vad jag hamnar i slutändan. I bland önskar jag att jag bara kunde resa in i framtiden för att se vad man gör då liksom...

MacGyver 05.00


Jag har kollat på MacGyver tre dagar i rad. (Eller ja, tre morgonar i rad mellan kl 5 och 6.) MacGyver... vilken serie egentligen. Hjälten nr 1 liksom. Har suttit och käkat frukost och spanat in hans oerhört snygga åttiotalsfrilla, för tight sittande jeans och fula glasögon och bara önskat att det gick något lite bättre på tv... men vad kan man förvänta sig kl 5 på morgonen? (Sorry Karin, jag vet att du gillar honom!)

Kände att jag tog ut lite onödig aggression på MacGyver nu, men det beror nog på att jag är ganska så trött.
Nu är praktiken iallafall över för denna veckan. Två dagar i Linköping och sen bär det tillbaka till Vadstena.

Och gud vad skönt det är att träna!! Var alldeles för längesen det blev någon ordentlig träning... Joggat har jag ju gjort, men någon "organiserad" träning har jag nog inte varit på sedan Famous körde slut på oss i Ennis. Vilka minnen! :)  Så, trots att jag spenderat halva dagen i Vadstena kände jag mig väldans träningssugen när jag kom hem så jag trampade iväg till Campushallen. Var först en timme i gymmet och sen på passet Step styrka i 1 timme och en kvart. Underbart. Kommer säkert ha träningsvärk i morgon, men det är det värt!



VFU


Jaha, då var den första veckan på praktiken (eller VFU:n som det kallas) nästan över. Bara i morgon kvar. 
Efter att ha gått upp i ottan i fyra dagar nu för att först ta en buss kl 6 från Universitetet ner till Resecentrum, sen pendeltåg till Mjölby och sist men inte minst landsbygdsbuss till Vadstena, och därefter spendera 7 timmar i en klass, med jobbiga men samtidigt underbara ungar, innan man ska transportera sig tillbaka samma väg igen, så ska det bli skönt att kunna sova ut i övermorgon. (Lång mening...puh!).

Det har varit roligt, men intensivt! Som sagt, barnen är så goa. Vilka härliga tankar, idéer och kommentarer man kommer med i den åldern! Haha. Eftersom jag har tystnadsplikt så kan jag dock inte berätta så mycket mer....
Idag utförde jag min "aktivitet" som vi fått i uppgift att göra. Jag pratade om framtiden, yrken m.m., och det gick faktiskt bättre än väntat. Fick mycket väl godkänt från min mentor :)

Nästa vecka blir det en högstadieskola som jag ska till. Ska vara med en lärare som bara har matte, fysik och teknik. Och det är ju verkligen så långt ifrån mina ämnen man kan komma! Hoppas jag kan få gå med någon som har franska eller svenska ett tag också...
Jag och Bojan ska genomföra en intervju med två elever nästa vecka också, och därefter ska det skrivas rapport med analys och grejer. Är lite smått orolig för hur det ska gå... har en känsla av att jag kommer att få göra det mesta av arbetet....

Idag fick jag åka hem vid strax efter 13, så hann stanna och handla och ut och springa och varva ner, långt innan det jag varit hemma de andra dagarna. Skönt!

Och igår var det äntligen premiär igen för Grey's Anatomy!  
Hittade Snow Patrols video Chasing Cars på YouTube. J'adore. 


 
( Och Dr Shepard är ju bara så himla snygg)

Såja... det var ett långt, och relativt tråkigt inlägg. Hoppas ni inte somnat på vägen!
Själv ska jag lägga mig strax. Natti Natti!

"Hur kommer det sig att de började prata engelska i USA då? - För indianerna där borta hade inte något eget språk?!"


Klass 5B var härliga! Det blir nog en skojig vecka :)
Är dock grymt trött nu. Ska duscha, och sen så väntar sängen.
Klockan ringer innan fem i morgon....



Godnatt!

Tillbaks i Linköping...

Dags att sova. Ska ta bussen härifrån kl 6.10 i morgon.

Snart tillbaka till Linköping


Om tjugo minuter ska jag åka till tågstationen och ta tåget tillbaka till Linköping. Känns sådär, vill gärna stanna hemma någon dag till :(

Solheim Cup igår var roligt, trots vädret. Kallt och jätteblåsigt! Var ute i åtta timmar eller nått, och det kändes verkligen när vi kom hem. Var sådär härligt trött som efter man har åkt skidor typ.
Nu ser det lite oroligt ut för de europeiska damerna... men men, det är bara att hålla tummarna. Jämt har det varit iallafall! Och de är verkligen grymt duktiga...

Idag har jag pluggat lite och bara umgåtts med familjen.
Som sagt, vill inte åka tillbaka.... kan bero lite på att jag är grymt nervös för i morgon kanske. Praktik i Vadstena. Aaahhh... Spännande!

Nä... dags att packa ner det sista i väskan.
hej så länge

Regnigt


Ösregn, ännu mer regn, uppehåll, regn igen, ösregn. Har inte varit världens bästa väder idag.
Stackars golfarna.

Fick klippt håret idag iallafall. Inte så stor skillnad sen innan, klippte ett par-tre centimeter bara.
Fikade på stan med Cecce, alltid lika trevligt! Kikade lite i butiker också och höll oss undan de värsta regnskurarna. Det är märkligt hur blöt man kan bli egentligen bara över att gå ett par meter mellan en dörr och en annan.

Lugn kväll, middag med familjen och film. Mysigt.

Golftittande i morgon. Godnatt!

Helikoptrar utanför fönstret


Idag vaknade jag av ett antal helikoptrar som cirkulerade fram och tillbaka över Frösakull och Tylösand.
Det märks att Solheim Cup är på plats. Vår skog är avspärrad, och man får inte köra den vanliga vägen till stan mellan 7-17. Annorlunda minst sagt. Ska bli riktigt kul att gå och kolla på tävlingen i morgon!

Nu ska jag göra mig i ordning, fixa mat åt Bella och Dessie som ska bort och vara funktionärer på banan idag, och sen blir det stan. Ska klippa mig (det enda jag har hört sen jag kom hem är att, "oj vad långt hår du fått!, så jag får väl passa på och klippa mig nu när jag är hemma) och sen träffa Cecce för lite fika.

à plus tard

Dyrt busskort och orientaliska nötfärsbiffar


Sov lite längre än vanligt idag, dvs, jag tillät mig sova till klockan 9. Klockan 9 har nu blivit sent för mig, illa. Det går inte att ligga på latsidan när man är student inte. Plugga, cykla, jogga, cykla, plugga, äta....
Kursuppgiften är klar nu iallafall, ska bara skriva ut den. Skönt.

Det gjorde ont i plånboken idag när jag var tvungen att köpa ett buss/tågkort för 570 kr. Måste ha det för att ta mig till Vadstena nu i två veckor. Skolan ersätter inte resekostnader under 600 kr. Jag tror att de måste ha spanat in priserna på korten och satt sina gränser efter det. Surt.
Dessutom fortsätter det att ramla ner en massa räkningar av alla de slag till mig hela tiden. Telefonräkning, interneträkning, böcker som ska betalas... fattig nu? Yes!

Vid sextiden ringde Karin och Jessica på min dörr (min ringklocka ringer så högt att man typ hoppar en meter upp i luften!). Vi  cyklade sen vidare hem till Karin där vi lagade orientaliska nötfärsbiffar, potatis och sallad. Biffarna innehåller både soja, vitlök och thai sweet chili-sås - gott!

I morgon bär det hem till Halmstad iallafall. Ska bli kul. Seminarie till klockan 17 och tåget går klockan 18. Skynda, skynda var det ja....

Happy Feet


Satt och surfade lite på Youtube och hittade det här klippet från filmen Happy Feet. Har ni inte sett den så gör det!
Jag har sett den två gånger, på franska och på engelska...och tro det eller ej, jag måste säga att den var bättre med franskt tal! Hur ofta händer det liksom?


Sitter och skriver kursuppgift och har lite allmänt tråkigt.
Pigga upp mig, please!

Jag är fejen i min cykel

(=jag är glad i/jag tycker om min cykel på jämtlänska).

Ja, vad hade man gjort utan sin cykel här egentligen? Den behövs verkligen för att trampa på både till skolan, till campus, till affären, till kompisar och ja, överallt. Jag har aldrig sett så många cyklar på samma ställe innan. Här finns nästan 20000 studenter på detta campus och nästan lika många cyklar. Jag ska nog ta en bild någon dag....

Sitter och pratar med Emma och försöker skriva på min kursuppgift. Jag kommer inte direkt framåt med uppgiften, men jag har ju i morgon på mig också så. Det är ju definitivt mycket roligare att prata i telefon med Emma!


Gör Norrlandstestet på http://www.norrlandstestet.se/. Skojigt! Jag blev 22% norrlänning. Haha.

Har fått reda på min VFU plats nu (praktikplats alltså). Att vi skulle vara i Vadstena visste jag redan sen innan, men nu fick vi reda på ålder och skola. Jag och Bojan ska vara första veckan i en 5:a och den andra i en högstadieklass (med en lärare som har matte, fysik och teknik... inte mina ämnen direkt, men men... vi ska ju inte undervisa den här gången så).

11 september idag. Det datumet kommer alltid väcka obehagliga minnen.


Farfar (ute och jobbar i trädgården): Det var något plan som körde in i en byggnad i New York för en liten stund sedan.

Jag (precis kommit hem från skolan): Jaså? Det lät ju inte bra.

Går in utan att tänka så mycket mer på saken. Hämtar något att äta och slår på TV:n.

-Ojdå, det här verkar ju allvarligt.

Shit! Ett plan till kraschar i byggnaden bredvid.

Det här KAN INTE vara bra. Det var det inte heller.


God morgon


Trevlig dag igår. Åt lunch på stan med Karin, supergod sallad verkligen. Mmm!
Idag börjar jag 10.30 och går till 17. Ska försöka få lite klarhet i vad kursuppgiften som ska lämnas in på torsdag egentligen handlar om tänkte jag.

I övermorgon åker jag till Halmstad. Jag längtar.

Nä... dags att sätta fart.
(Oerhört intressant inlägg igen. Sorry.)

Grå himmel


Hmmm... gårdagen blev ganska lugn den med. Pluggade lite, tvättade, lagade mat. På kvällen var det möte med Colonia, vi valde styrelse och blev sen bjudna på pizza. Trevligt!
Idag är det föreläsning kl 13, eller närmare bestämt 13.15. Innan dess ska jag ner på stan med Karin en sväng.
Det regnar här idag....blir till att ta på regnstället för att inte bli helt genomblöt på cykeln. Mina regnbyxor är lite korta, måste hitta ett par nya... jaja.

Har lite ångest idag, jag vet inte riktigt varför.

Heja Sverige!

Idag har jag sprungit 5km-slingan i skogen i Ryd. Tog ut mig ganska rejält, men kändes jätteskönt efteråt. Har inte sprungit sen jag åkte från Halmstad, så det var på tiden.

Annars har det varit en ganska lugn dag. Pluggat lite, sovit, varit och handlat. 
Kollar på Sverige-Danmark nu. Spännande spännande, Heja Sverige!
Äter en massa godis också....börjar känna mig smått illamående nu, så får nog sluta snart.

Alltså, inget speciellt att rapportera idag. Får se om morgondagen blir lite intressantare.

Webcam = kaputt!

Idag har jag inte pluggat. Så skönt det har varit! (inte bra för samvetet i morgon kanske!)

Jättemysig utflykt med Karin till IKEA idag. Fick med mig bland annat ett nytt duschdraperi, lampa och förvaringslådor hem. Efter IKEA försökte jag och Karin tillsammans montera upp mina taklampor. Vi lyckades med den ena. Den andra verkar den förra hyresgästen har pillat på, så strömmen funkar inte. Måste nog göra en felanmälan.
Tack för all hjälp Karin!!! :)

Hade tänkt att läsa lite sen, men nej.... kollade på film istället - Pretty Woman, det var längesen.

Min webcam verkar ha lagt av. Jag blir trött.

Nu ska jag sova. Bonne nuit!


IKEA nästa

Huvudvärken har gått ner. Fick tag på Ipren igår ändå.... Var nere på stan och fikade med Sylvain, en belgisk utbytesstudent. Fick prata lite franska och tänka på lite annat än på utbildning...skönt.
Men... mycket att göra, ingen rast och ingen ro. Nästa kursuppgift ska in på torsdag och dessutom ska en massa annat läsas. Stressigt. När jag inte läser, så får jag hela tiden dåligt samvete.... "du borde läsa!!". Blä!
Jag antar att man vänjer sig.

Nästa helg åker jag hem till Halmstad. Jag längtar! Veckan efter det börjar första praktiken. Och helgen efter praktiken är över kommer Valentin hit och hälsar på :)

Nu ska jag och Karin cykla till IKEA! (Hur bra är det inte med cykelavstånd dit egentligen?!)


Ont i huvudet


Jag har en grym huvudvärk. Och jag har inga ipren, alvedon eller värktabletter av annat slag. Det fick jag ju inte med mig i flytten. Orka åka till apoteket nu.

Ska iväg och dricka kaffe och prata franska istället....  kanske hjälper det.

Tankar

En massa känslor idag.
Vet inte riktigt var jag ska ta vägen.


Laissez le massage après le thon!

Lämna massagen efter tonfisken! -Anna-Lena Brundin på Kalasmottagningen

(Skulle ju vara "lämna ett meddelande efter tonen"..det är inte så lätt med franska!)
Haha, jag tyckte iallafall det var lite roligt.

Var ganska trevligt på Kalasmottagningen. Mässa först med en massa tävlingar, godis och gratis saker som det brukar vara, sen åt jag, Christian och Erik lite hemma hos Christian innan vi cyklade tillbaka för att lyssna på the Sounds. Mässan ledde dock till att jag började fundera på om jag hamnat på rätt utbildning eller inte... jag tänker alltid alldeles för mycket. Kanske skulle jag valt ekonomi ändå? Men jag gillar ju inte ekonomi....behöver man gilla ekonomi då? Blä. Det är inte lätt att veta vad man vill.
Ger det här ett försök iallafall! Känns intressant hittills....snart är det dags för VFU också, första praktiken. Ska bli spännande. Lilla Jennifer första gången framför en klass....aaahhh!
Hoppas på att kunna få träffa och prata med lite fler människor från programmet också...inte för att jag har något emot de i min nolle-grupp och seminariegrupp, men ju fler människor desto roligare!

Och nu har jag gett efter för grupptrycket ytterligare en gång och skaffat Facebook. Fixade det för 5 minuter sedan...så har inte riktigt fattat hur det funkar ännu, men det löser la sig som allt annat också brukar göra.

Nej, nu är jag trött.
Seminarie i morgon, och innan det måste jag läsa....

Natti natti.

Köttbullar och makaroner


Nolle-p är över, men det finns fortfarande mycket att göra minst sagt!
En massa litteratur som ska läsas, verklligen en massa. Puh. Och nästa vecka börjar Franskakursen också.
I morgon är det Kalasmottagningen i Cloetta center - ska bli roligt! Tror the Sounds skulle spela....

Köttbullar och makaroner till lunch idag. Inte första gången det, haha.

Inte längre en nolla!


Nu känns det lite bättre med kursuppgiften. Nästan klar! Jihoo! :D
Men, fortfarande en massa mer som ska läsas, men det ordnar sig.

I går var det då avslutningssittning i Kårallen för alla nya lärarstudenter. Uppklädda och fina gick vi dit vid kl 18. Fördrink, trerättersmiddag (supergod chokladtårta till efterrätt!) och sen fest. Vi bjöds på en massa gyckel och underhållning - väldigt roligt!! Nu fick vi dessutom se hur vårt fadderi såg ut på riktigt.. de har i två veckor gömt sig under sina svarta examenskläder à la USA, hatt och solbrillor. Måste säga att de såg bra mycket snällare ut, än de har verkat! Och det är la det som är meningen ;)
 
Och nu har man då officiellt blivit en etta. Skönt!
Känns tråkigt dock att Nolle-p är över. Det har varit två väldigt roliga veckor.

image117

Jenny, Ida, Christian och Erik

image118

Jag och Ida efter middagen


RSS 2.0