Lååång dag

Jag är trött. VFU, franska, möte med aktivitetsutskottet..... lång, men en ganska trevlig dag ändå. Höll i en franskalektion till idag... berättade lite för 9:orna om Paris. Improviserat till max, men blev faktiskt väldigt lyckat tillslut. Kul :)

Nu ska jag diska, och sen inget mer. Sängen ser lockande ut.


Sittning på Flamman

image262

Sittningen igår var trevlig!

Yee-ha!

        

Helg!Första veckans praktik är nu slut. Det har gått riktigt snabbt, för snabbt nästan. Har varit både roligt, tufft och lärorikt. Ska jag satsa på lärare ändå kanske, hmm?  Får ta och fundera på senare för nu ska jag ta och vila, duscha och göra mig i ordning -  för ikväll är det nämligen sittning! Ska bli riktigt skoj :D

Tjohoo!

Jag fick ett brev. Ett riktigt brev med frimärken.


Vad ligger i brevlådan när jag kom hem idag? Jo, ett brev. Ett riktigt brev. 4 A4-sidor fyllda med känslor.
Michael, jag saknar dig också. 

image261

Min underbara rumskompis. Annecy, 2005

Jag vill åka till Missouri och hälsa på. Vill vill vill!

VFU:n så här långt...


- Jag har haft en egen fransklektion och lite andra småmoment, och fler lektioner och moment är inplanerade.
- Det är mycket att planera och förbereda, och kurslitteratur som ska läsas. 
- Det är långa dagar.
- Jag är grymt trött när jag kommer hem och måste lägga mig tidigt. (Och gå upp supertidigt)
- Det känns som vi har varit där jättelänge men det har bara gått tre dagar.
- Vår handledare är jättebra.
- Eleverna är inte alltför jobbiga.

Slutsats: praktik är tröttsamt, men lärorikt och kul!


----------
Nu måste jag ta och diska och städa lite här. Och se om jag orkar plugga lite kanske. Ikväll blir det Afro Power Dance - ska bli skönt att få röra på sig lite.  

måndag 21 april

Idag har varit en lång med trevlig dag, bestående av VFU i Vadstena och franska på universitetet. Vår handledare verkar bra, och vi ska få göra en hel del moment själva. Ska bli spännande att hålla i undervisning själv! Det kräver dock en del planering, så jag har mycket att göra... planering av undervisning plus att jag borde läsa en massa annan kurslitteratur. Det kommer bli två intensiva, men roliga veckor! Efter att ha varit borta i ca 12 timmar är jag nu väldigt trött. VFU tar på krafterna. Har ätit rostat bröd, och klämt i mig en massa godis, så nu har jag även ganska så ont i magen. Det är bäst att jag går och lägger mig. Godnatt.

Myggbett, sol och träning

Jag upptäcker ständigt fler myggbett på min kropp. Har fått ett i nacken till exempel. Härligt. Jag hatar myggor.
Nu har jag tränat på Campushallen, och ska precis hoppa in i duschen. Sen ska jag försöka.....

AJ! Djävla mygga! Precis i skrivande stund upptäckter jag nu en mygga som sitter och försöker suga blod på baksidan av min vänstra axel nära armhålan. Haha, nu är den död. Hahahaha.

...som sagt, var var jag? Jo, efter duschen ska jag försöka plugga lite, fick inte gjort så mycket som jag tänkt i förmiddags. Jag tog en promenad i stället. Man måste ju trots allt ta vara på det fina vädret.

I morgon börjar vår VFU, eller praktik med andra ord, i Vadstena. Denna gången ska jag vara med en fransk-och engelsklärare, vilket ska bli kul. Nu ska jag också försöka komma fram till om undervisning är något som jag vill ägna mig åt eller inte. 

Nä, duschen nu! Trevlig kväll allihopa. 

Nu räcker det

För några dagar sen upptäckte jag ett bett av något slag på min arm och ett annat mindre bett på handen. De kliade inte särskilt mycket, så jag funderade på vad de kunde vara... bett, utslag, finnar? Ryktet sa att löss, bed bugs, hade attackerat ett antal lägenheter i hus fem, så jag blev lite smått orolig att de skulle ha hoppat över till mitt hus också. Usch. Men, nu efter tre dagar kan jag nog utesluta det och dra slutsatsen att jag har plågats av myggor. Stora feta äckliga myggor.  Jag skojar inte. Verkligen stora och feta och jätteäckliga. Flera stycken dessutom. Jag vet inte varför de dras hit? Antingen flyger de in när mitt fönster står öppet, eller så har de en koloni någonstans i min lägenhet. Jag börjar tro på det senare.

Den förste flög runt och irriterade mig ett bra tag, bland annat inne i duschen där jag försökte dränka den (men misslyckades!). Mygga nr 1 fortsatte sen med att i förrgår natt hindra mig från att sova, genom att flyga fram och surra mig i örat hela tiden.  Jag låg där i mörkret, halvt sovandes och slog omkring mig i luften. Irriterande myggjävel rent ut sagt. Väckte mig ett par tre gånger. I går hade jag Jessica och Karin här, och då visade sig myggan igen, men denna gång var Jessica snabb med att slå ihjäl den med flugsmällaren. Lite senare dök mygga nr 2 upp. Jessica försökte slå ihjäl den med, men den försvann tydligtvis ner i min sko. Uuh. Jag har inte vågat kolla i skon ännu.

När jag sen skulle sova dök det upp ytterligare en mygga, mygga nr 3 eller möjligtvis mygga nr 2 (om den nu lyckats ta sig upp ur skon). Denna höll också på och surra mig i örat och hindra mig från att sova. När jag inte hörde myggan längre somnade jag snabbt, klockan var ju trots allt närmare halv två. När jag vaknade nu i morse och ställde mig upp så ramlade myggan ner på golvet och låg kvar där och kravlade. Jag spolade illa kvickt ner honom i toaletten, och märkte sen att jag hade dels ett eller ett par myggben (orsaken till varför han inte gjorde motstånd då jag krossade honom med papper) på mitt ben, samt åtminstone två feta myggbett - ett på benet och ett på fingret (kliar nåt så fruktansvärt!).  Som om de inte räckte med de bett jag redan hade. När jag kommer ut från toaletten ser jag en fjärde, lika stor mygga, flyga runt i min lägenhet.  Åh.... Jag orkar inte mer. Jag ska gå runt med flugsmällaren i högsta hugg, trots att jag hatar att slå ihjäl saker. Men nu har jag fått nog! Varför denna mygginvasion? Det konstiga är att jag inte sett en enda mygga utomhus ännu... alla är hos mig. Eller är det någon annan som har samma problem?


Tjejkväll


Ikväll blir det varma mackor och te med Jessica och Karin :)
Ska bli mysigt!


Nu har jag fått bekräftelse från Paris, och kontraktet är på väg på posten. Det blir Disney i sommar.

image260

Luktar rök

Vad härligt det är ute! Eller ja, i solen då, i skuggan är det fortfarande lite kyligt.
Korvgrillningen var uppskattad (den håller på än!). Gratis är gott, det är något som varje student håller med om!
Nu luktar jag dock rök. Uuuhh. Det verkar ha satt sig i håret, kläderna och i huden. Inte så fräscht kanske.

           
Korvgrillning utanför Colonia, och en spänd Rohan på väg till hockeyn.

Nu ska jag till Campushallen med Karin. Undra om man kan svettas bort röklukt? Annars får jag väl ta en dusch sen ;)


Tenta och korvgrillning

Fixade tentan! Yes. Lite surt dock att jag bara var 0,5 poäng från VG, men men. Behöver inte göra om något iallafall. Skönt.

Nu ska jag ut och njuta av solen lite. Det vankas korvgrillning på Colonia för alla förbipasserande, så här ska hjälpas till. Är det någon som är hungrig så är det bara att komma förbi.


Uppsala på Valborg!

Tydligtvis har kungen, drottningen och Victoria varit i Linköping idag. Det hade jag missat totalt. Hade verkligen ingen aning. Hade ju varit lite roligt att se kanske.

Nu har jag bokat min biljett till Uppsala på Valborg. Ska bli så himla roligt! :D

Godnatt

På upptäckfärd i Sjumilaskogen

Eller nej, inte riktigt. Men Vallaskogen.

Jag fick för mig att gå någonstans jag aldrig varit innan så jag svängde in på en stig i skogen och hamnade på en slinga (5 km kanske?)...vilket resulterade i en timmes skön promenad/upptäcksfärd i Vallaskogen! Var väldigt fint ute, en massa vitsippor överallt, och så solen i ögonen. Härligt. Och slingan var trevlig, ska nog försöka ta och springa där nästa gång jag ger mig ut.

Nu ska jag ta och äta någonting, och sen kanske baka något....hmm.
Trevlig kväll!


Känner mig konstig

Jag är på konstigt humör idag. Känner mig ena sekunden glad, nästa ledsen, nästa orolig, nästa ambitiös och nästa uttråkad. Övervägande åt orolig, uttråkad hållet dock...  Gillar det inte.

Har varit duktig och pluggat lite på morgonen, och nu har jag precis ätit (kyckling, ris och sallad idag, bra och gott!). Strax dags för seminarium. 

 

Friends make the world go round

Jag är så glad att jag har dig Karin.

image256
Dublin, Irland våren 2006.


Jag börjar få ordning på tankarna

Min ångest börjar lägga sig lite. Tror jag kommit fram till något nu....  ansökan är ivägskickad iallafall, så får beslutet tas senare. Just nu lutar det åt att jag kanske byter stad... vi får se, vi får se.

Seminarium och bearbetning av en massa texter idag. Lite segt, men lärorikt. Förhoppningsvis ska allt diskuterande komma till användning när det drar ihop sig inför tentan...
Nu kommer Karin strax hit. Vi ska betala för Colonias vårsittning och sen cykla bort till Campushallen. Ikväll blir det Step! Ska bli kul att träna (jag behöver det också efter att ha tryckt i mig alldeles för mycket kladdkaka och godis de senaste dagarna, hehe)
Plugg är tröttsamt


Det är fint väder och jag sitter inne och pluggar. Sånt gör en alltid så glad....
Fast det har i och för sig regnat i flera omgångar idag, så jag har inte haft så många möjligheter att gå ut utan att komma tillbaka in som en dränkt katt. Men kanske att jag ska ge mig ut en vända nu...hmm. Ja. Ska ha franska kvart över fem så skulle ju kunna promenera ner idag istället för att ta cykeln.... detta tåls att fundera på.

Har fått lite gjort iallafall, åtminstone i förmiddags. Kursuppgift 1 är färdig och utskriven. Skönt. Men när det sedan kom till det stora antal artiklar som ska läsas den här veckan har det gått minst sagt trögt. Har tagit mig igenom en och sen två sidor på den andra och därefter somnade jag. Yes.

Oerhört intressant inlägg detta. Sorry.
Känner mig iallafall mer produktiv om jag skriver här än om jag ligger och sover.

Bella

Nu har Bella åkt :(

Vi har haft en supermysig helg. Tacos, kladdkaka, stan, bio, ännu mera kladdkaka, promenad, chokladboden.... Det var toppen. Älskar dig lillasyster.

image254
Hur söt är hon inte?


Annars då? Ångest.
Det blir nog något annat i höst. On verra.

Jösses


Ojojoj. Talang?

Jag och Bella tycker det. Tänk om man kunde sjunga så bra. Och tjejen är 10 år.
I'm impressed.

(Och är hon inte en miniversion av Calista Flockhart ?)

Svarta fiskpinnar

Jag måste vara världssämst på att steka fiskpinnar. Jag bränner dem varje gång. Det slår aldrig fel.

Nu ska jag diska, göra mig i ordning och sen ta bussen till Resecentrum för att möta Bella.
Har kommit en bra bit på kursuppgift 1 faktiskt, vill man vara effektiv så kan man tydligen det. Skönt.
Bon après-midi!

Tomas Andersson Wij

Jag var på konsert igår med Tomas Andersson Wij. Han var riktigt bra!! Jag vill höra mer.
Och Jenny Abrahamsson som värmde upp publiken var inte dålig hon heller. Mycket bra konsert allt som allt! Och en mycket trevlig kväll också.

Nä, nu ska det pluggas!
Klockan 4 kommer Bella :)

15 april närmar sig....aaaahhh!

Aaaaaaaahhhh. Vad lätt det vore ibland om någon bara sa till en vilken väg att gå här i livet. Men samtidigt vill man ju välja själv. Nu är problemet att det finns alldeles för mycket valmöjligheter. Jag försöker känna efter vad det är jag egentligen känner och vad det är jag vill göra. Ena sekunden så vet jag, nästa inte. Det känns inte 100% rätt där jag är nu, det gör det inte. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som är fel, men... något är det. Kommer det kännas bättre till hösten eller inte? Ska jag stanna i Linköping? Ska jag byta? Ska jag bli lärare? Märks det att ångesten inför 15 april börjar komma ikapp mig med stormsteg? 

Uppsala? Språkvetarprogrammet? Hmm....
Hjälp mig någon!

Le temps passe trop vite


Föreläsning, lunch på stan, plugg på biblioteket och Friskis. Voilà. Det är vad jag ägnat mig åt idag.

Idag har det regnat. Jag gillar inte regn. Jag vill ha sol. Och värme!
Hade inte haft något emot att sitta och sola vid Versailles faktiskt. Som för nästan exakt ett år sedan.... Saknar dig Emma.

image251 

image252 

image253
 

Ego

Jag slog som vanligt på Nyhetsmorgon på TV4 i morse för att orka vakna. Det första inslaget som kommer handlar om en bok som heter No Kid och som handlar om 40 skäl till varför man inte ska skaffa barn. Ganska komiskt tänkte jag först. Men nej, gud vad upprörd jag blev på författaren Corinne Maier (som dessutom var fransyska)! Hon satt där i TV och berättade om hur hennes barn förstört hennes liv och att barn är odrägliga och att hon missat så mycket roligt för att hon fått barn. Herregud. Var tacksam kvinna! Okej, jag har inga barn, men jag blev upprörd, och så blev alla i studion. Barn är väl ändå något som (så småningom iallafall) förgyller ens liv. Jag kan förstå om man inte vill ha barn, och jag accepterar det, men att uttala sig som henne och säga att man ångrar att man fått barn? Snacka om egoistisk. Kul för barnen liksom... de måste känna sig enormt älskade när deras mamma skriver en bok om varför man inte ska skaffa barn.

Stress och ångest är inget vidare

Vi har mycket att läsa just nu. Och det tar tid. Jag börjar känna mig lite stressad.

Usch, vad skönt det var när man inte pluggade egentligen... inga läxor, uppgifter och tentor... det är det bästa. Men har man bestämt sig för något så får man bita ihop helt enkelt. Frågan är dock om jag bestämt mig...? Nej, jag vet inte. Jag börjar få lite ångest också eftersom den 15 april är nästa vecka... ska söka något annat till hösten tänkte jag för att kunna byta om jag känner för det. Men vad ska jag söka? Det är frågan det.

Tog en paus från pluggandet innan och testade på Core på Campushallen... oohh, det  kändes i magen och ryggen. Jag hoppas på träningsvärk i morgon. Träningsinstruktören sa att går man på Core så har man ett sixpack till sommarn, garanterat. Hmm... jag vet inte om jag tror på att jag skulle lyckas med det, men försöka går ju. Jag ska definitivt gå fler gånger iallafall!

Åhh....

Urk... äcklig pyttipanna. Uuuh. Och för mycket ketchup. Usch. Och så lyckades jag få ketchup på tröjan också (såklart). Ingen lyckad lunch. Blä.

Dags för seminarie... jihoo.

Trött...

Idag har jag suttit och pluggat på biblioteket... får lite mer gjort där än hemma iallafall, men gud vad segt det är på eftermiddagen... snark....... Och sen franskakurs med politiska partier på schemat. Nu är jag ganska seg. Har tvättid kl 6 i morgonbitti, så ska försöka att inte somna för sent.... i och för sig så kommer jag nog bara gå till tvättstugan, sätta igång tvätten och gå och lägga mig igen.

Oj oj... vilka upplopp i London och nu i Paris (folk som klättrar på Eiffeltornet till och med!) pga ankomsten av OS-facklan! Så tråkigt att förhållanden i Kina ska behöva gå ut över de Olympiska spelen tycker jag....

Betydligt roligare är däremot att min älsklings-Bella nu har bokat sina biljetter för att komma och hälsa på mig. Så helgen ska bli en riktig myshelg med lillasyster. God mat, stan, bio och chokladboden har vi planerat in hittills!

image250

Isabella Karamella!


Awareness testVi fick testa ett liknande test under förra kursen. Ganska spännande faktiskt.
Jag lyckades se rätt med en gång, hehe :)

Robbie på högsta volym

Gjort hittills idag: - städat, dammsugit och moppat golvet.
Göra senare: - plugga, träna, prata med Bella och laga lasagne.

Sitter och äter frukost och lyssnar på Robbie Williams. I sommar var det två år sedan han var på Ullevi - tiden går snabbt alltså. Herregud. 

Det här är en av de bästa låtarna som jag har hört live. Grym.


Sånt här är ju alltid roligt att läsa...


Vad glad man blir när man läser sådana här artiklar. Det lönar sig inte att bli lärare, nähäpp. Det visste jag väl redan kanske, men man kan ju bli deprimerad för mindre.

Nu blir det filmkväll istället :)

Stan

5 timmar spenderade Karin och jag på stan idag. Jag försökte hitta en jeanskjol, vilket inte gick något vidare. Men fick däremot med mig ett par pumps hem, så ganska nöjd är jag ändå. Och det var väldigt trevligt (som alltid!) att umgås lite med Karin, var ett tag sen sist! Vi var och åt lunch på Wayne's, och foccachian fick Karin att (något långsökt!) tänka på de goda wrapsen och det otroligt goda iste som vi brukade luncha på i Ennis. Det var grejer det! Mums.


 
Nu är jag trött.....funderar på att sova lite. Egentligen borde jag nog ta och städa lite här, men... äsch. Gör det i morgon.

Har inte så mycket mer att skriva... det händer inte så mycket för tillfället.


Långpromenad


Satt och försökte ta mig igenom några av de 1500 sidor som jag ska läsa på biblioteket innan. Puh... segt. Gav upp vid klockan två då Karin tyckte jag skulle följa med ut och gå i stället. Mycket bättre idé, tyckte jag, så promenad blev det. Och en ganska lång sådan med. Skönt. Det är så härligt med sol!

Oh boy!

Oh boy! Vilket vackert väder, solen skiner idag
Oh boy! Inga tunga kläder behövs och det gillar jag


Tänk vad lite vackert väder kan få en att känna sig bättre.
Allt känns lite lättare när solen skiner, så är det bara.

Vill ut och röra på mig, men måste fixa iordning här. Måste åtminstone få bort mitt berg av disk.  Blir nog Campushallen sen iallafall, wihoo.


Tillbaka till vardagen


Hemma igen. 
Krångel med internet (som nu förhoppningsvis ska funka) och en massa litteratur att läsa. 
Puh. Jag vill ha mer semester.  

London

image246

image247

image248

Sightseeing, shopping, sol, regn och en massa skoj... fina vänner och mycket känslor.
Det var en fin helg.


RSS 2.0