Jag saknar dig


Och fint väder blev det! Gårdagen bjöd på blå himmel, sol och riktig sommarvärme i Stockholm. Kan ju inte ha varit mer perfekt väder för Gröna Lund egentligen. En kanondag! Jag ääälskar berg-och-dalbanor (även om deras Insane var lite väl häftig för min smak!) och ååh, Katapulten och Fritt Fall är ju helt underbara efter den där microsekunden då man tror att man nästan ska falla ner och dö. Här är två otroligt snygga bilder från attraktionernas kameror:I nya träbanan Twister! Cecce ser måttligt road ut ;)Och 80 meter upp i Fritt Fall! 


Efter Gröna Lund promenerade vi tillbaka in till stan och njöt av det härliga vädret. Sen tog vi tunnelbanan till Kista galleria och åt och gick på bio. Vi såg Jag saknar dig som är baserad på Peter Pohls och Kinna Gieths ungdomsroman "Jag saknar dig, jag saknar dig". Den här boken är en av de bästa böckerna jag har läst, och jag minns fortfarande hur starkt berörd jag blev av den även om det var minst 10 år sedan jag läste den. Så vi förväntade oss en stark film. Och jösses. Jag tror aldrig att jag har gråtit så mycket till en film någonsin. Aldrig. Så sorglig men så bra. Se den.En fin sommar. Och en lovande höst.

Jag måste säga att sommaren 2011 har varit riktigt bra. Förutom vädret på hemmaplan då kanske som skulle kunna ha varit bättre. Men jag känner att jag har lyckats kombinera nytta med nöje nästan alldeles perfekt - jobb, bara göra ingenting, träffa vänner, fest, Tallinn, Grekland, England... Jag är nöjd.Kommer som alltid sakna fina stranden och havet. Och familj och vänner såklart. Särskilt jobbigt var det att säga hejdå till Bella som ska åka till Paris den här terminen. Men, jag kommer att åka och hälsa på! Såklart!

Jag tog tåget till Uppsala igår och blev direkt bjuden på mat hemma hos Sanna. Vegetarisk lasagne och vin och lite skvaller. Perfekt start på terminen. Sen avslutade vi kvällen med att spela ölspelet med några klasskompisar på Studentvägen. Trevligt!

Idag var jag och fikade med min nya "newbie" Xavier från Belgien. En flamländare som studerar svenska och engelska men som också kan franska. Vilken bra mix!  Vi skiftade mellan de tre språken hela tiden, och återigen så kom jag på mig själv med att tänka på hur roligt det faktiskt är med språk. 

Den här terminen blir det engelska på C-nivå med bland annat praktik plus en månad i England. Officiellt så börjar terminen i Uppsala på måndag. Men nej, inte för Engelska HS3 inte. Dagens viktigaste info på det obligatoriska uppropet var: "köp boken nu och börja läsa!". X antal kapitel till nästa vecka och inlämningsuppgift tills på torsdag. Så vi tjuvstartar helt enkelt. Dags att börja plugga alltså. Det började sådär eftersom jag precis somnade med boken iknät. Funderade på om det var okej att gå och lägga sig klockan 9 i stället.

Men ja, annars så känns det rätt bra att komma tillbaka till Uppsala faktiskt. I morgon ska jag sitta i inskrivningen på Norrlands och på kvällen beger jag mig mot Stockholm för att hälsa på Cecilia. På lördag ska vi gå på Gröna Lund, wohoo! Cecilias jobb bjuder. Perfekt. Dessutom lovar de ju fint väder, så det blir nog riktigt bra tror jag. 

By the way, varför kan inte sommarn avslut...

img_6895 (MMS)

By the way, varför kan inte sommarn avsluta med lite härligt väder för? Som i Grekland till exempel. Det här rusket är inte okej. Jag vill inte ha höst riktigt än.


Precis hemkommen från en kväll på Bulls me...

Precis hemkommen från en kväll på Bulls med Isak, Andreas, Lisa och Kenny. Lika trevligt som vanligt! Vi börjar dock bli lite vuxna tror jag, eller bara oerhört smarta efter några öl kanske. Antingen eller. Kvällens djupa diskussionsteman var lycka, klassystemet, politik och lite annat smått och gott... Intressant var det iallafall! Hmm. I morgon blir det en sväng till Kalmar med Elise! Fredag mat på stan med gänget igen, sen helg och sen ja... på onsdag bär det tillbaka till Uppsala. Dags för en ny termin. Sista läsåret vad det verkar. Jösses. Godnatt!


How you doin'?


Alltså, så här är det. Vänner är bara bäst. Lätt nummer ett på min lista över TV-serier. Ikväll har jag och systrarna kollat på åtta avsnitt i rad. Jag kommer aldrig att tröttna så är det bara. När jag gick på högstadiet spelade jag till och med in alla Vänneravsnitt på VHS. De flesta videorkassetterna finns såklart fortfarande kvar ute i förrådet, men jag tror dock att jag ska låta dem ligga kvar därute och istället beställa hem min egen kopia av Vänner-boxen med alla 10 säsonger. Det är på tiden.


Det är förstås omöjligt att fånga hela serien i ett enda klipp så det får blir lite bloopers istället.
Och det är ju inte helt fel det heller!

I love Torquay 2011...så står det på den fina mörkblå huvtröjan som jag har på mig. Och på ryggen står det tjugo namn. Mina nitton elever och så jag då. "Det är klart att du ska ha en du också!" tyckte tjejerna i gruppen och då kan man ju inte säga nej, eller hur? 

Jag har haft tre väldigt roliga men intensiva veckor i England. Långa dagar (från 9-23 ungefär!), mycket information att hålla reda på, och självklart många ungdomar att hålla reda på (!), saker att fixa, lektioner att planera, pengar att samla in, ja fullt upp hela tiden. Måste erkänna att det var både lite jobbigt och stressigt stundtals, men det gick bra! Kombinationen härliga ungdomar, underbara ledarkompisar och fantastisk värdfamilj gjorde vistelsen riktigt lyckad. Så även om jag gick ekonomiskt plus minus noll, eller ja nära på back faktiskt, och var helt dödstrött samt förkyld när jag kom hem så var det värt det. En upplevelse rikare är jag minst sagt!
Och nu kommer här lite bilder också:


Mina två activity leaders Borja från Spanien och Aino från Finland.


INT37B - min, Ainos och Borjas internationella grupp. Här på promenad längs med kusten!


Ledarna för INT37A och INT37B, jag, Tobias, Borja, Aino, Johan och Virve, på utflykt till Exeter.


Aino och jag på toppen i Dartmoor National Park.


Vi som både på Fox Hole Road! Johan från Finland, jag och Tobias från Sverige.


Jag och Sanna i våra snygga ledartröjor.


Sightseeing!


I Exeter


Tobias och jag i en telefonkiosk i London


Och så jag och Robert Pattinson såklart ;)


Och sist men inte minst så kommer här nu ett bildspel också med lite av det vi hittade på!RSS 2.0