Scones, semlor och Jesper Blomqvist

Efter kl 13 idag har jag inte ätit mycket nyttigt.
Jag har satt i mig:

1 st chokladboll
1 st kiwi
5 - 6 st miniscones med sylt
3 st isglassar

Okej, kiwin kan väl klassas som nyttig (plus att den var väldigt god!), samt en av sconesen som faktiskt åts med skinka. Men annars, hmm. Känns bra att jag tränade igår, och att jag antagligen ska träna i morgon. Illa illa iallafall.

Har dessutom tillverkat en affisch inför Fettisdagen här på Colonia:



Ett annat förslag på affisch kom också upp, så jag har nu gjort ytterligare en. Frågan är dock om denna kommer skickas till tryckning. Jag är tveksam. Haha. :D


Lunchrast


Lalalalala.... jag har egentligen inget vettigt att skriva överhuvudtaget, men i brist på annat att göra medan jag väntar på att min mat ska bli klar så får det bli några onödiga rader här helt enkelt.

Min skrivare funkar igen! Yay! Behövde dock beställa helt nya patroner till den. Segt.... men men. Det är väl en smäll man får ta antar jag.

Vi hade träslöjd nu på morgonen. Det var typ första gången sen 7:an kanske, så det kändes lite speciellt. Inte för det var särskilt mycket till slöjd egentligen. Först lite teori och bakgrund till slöjdämnet, och sen fick vi i grupper tillverka lite olika instrument, väldigt basic... Jag hade hoppats på att få göra en smörkniv eller en fågelholk eller nått, men men. Man kan ju inte få allt!

Brist på motivation

Idag ska jag:

- försöka ta mig igenom det mesta av kurslitteraturen (helst relativt snabbt och utan att somna)
- slänga skräp
- ta ner affischerna från filmkvällen
- laga mat (troligtvis potatismos (läs pulvermos) och fiskpinnar)

Åh, vad roligt jag ska ha!

Ikväll blir det träning med Sanna på Friskis. Station/medel/75. Någonting att se fram emot iallafall.

Dessutom är det jättegrått ute idag, och all snö har försvunnit. Blä.


That's the way I like it


Lång dag idag. Introduktion för första temat (estetiskt) och två föreläsningar. På den första hade jag flera gånger svårt att hålla ögonen öppna, men efter lunch gick det lite lättare. Den andra föreläsningen, om lek och motorik, var dessutom mycket intressant! Människans utveckling är fascinerande.

Nu har jag precis kommit hem från introduktionen för min franskakurs. Den verkar bli riktigt bra! Tänk att man kan bli på så gott humör bara genom att få höra lite franska! Ca me manque la France!!


Hur kul är inte den här reklamfilmen?!


Jag vill göra något annat

image211

Sol. Klarblå himmel. Snö. Och nya gardiner.
Jag känner inte för att sitta inne och plugga.

Oranga?

Biokväll med Karin och Malin! Det blev Cassandra's Dream av Woody Allen... en, som alltid då det är Woody Allen, underlig historia med oväntat slut. Ganska bra, klart sevärd. Snygga skådisar dessutom, både Ewan McGregor och Colin Farrell.

Jag köpte gardiner idag. De är oranga. (Hur böjer man förresten orange i plural? Oranga? Orangea?)
Det blir iallafall en väldig kontrast mot mina vita gardiner som jag haft innan. Men jag tror det kommer bli mycket bra! Det är kul med lite nytt... :) Det bästa vore om man någon dag kunde få typ gänget från Äntligen hemma, Room Service eller varför inte Extreme Home Makeover att komma och inreda. Det hade varit coolt.



La vie est trop sérieuse pour m'y ennuyer


Sitter och försöker läsa lite av all den kurslitteratur som jag nu måste börja ta i tu med. Så segt.
Men men, ett par timmar och sen får det räcka för idag.

I eftermiddag ska  jag och Karin till IKEA! Jag tänkte att jag skulle köpa nya gardiner. Och så kanske ett par växter till mitt fönster. Frågan är dock om jag kommer lyckas hålla dem vid liv. Jag har ju inte lyckats hittills, men tredje gången gillt heter det väl?

Måste bara dela med mig av den låt som spelas oftast och högst i min dator och iPod för tillfället. (Ytterligare en på franska...sorry för alla er som inte förstår... men den är grymt bra!) Cristophe Maé i le Roi Soleil - À qui la faute....

Je suis fait pour la fête
Pas pour la prise de tête, non


It all started with a chair


Visst är det underbart att vakna och bara se hur det öser ner ute? Helst ska det ju blåsa också, så blir det extra trevligt.  Men nej, ska inte deppa över vädret... inte sålänge jag inte behöver gå ut iallafall. Kanske om några timmar då jag måste trampa till Ryd och handla dock. Jag hatar att cykla i regn. Speciellt om man typsikt nog skulle ha valt att ha glasögon på sig då.... det blir som en vindruta i ösregn fast utan vindrutetorkare liksom. Wonderful. Man kan lika väl cykla blind istället. 

Nä, nu ska här städas. Plockas undan, dammas, dammsugas, moppas, städa kök och badrum, ja hela rubbet. Kanske till och med ska putsa fönstrerna. På insidan då. Känner inte för att öppna och få in regnet i lägenheten... nej.


Åh, förresten! Såg Juno igår. En riktigt bra film! Hoppas på att den vinner många Oscars.

Kaloribomber

Ganska produktiv dag idag: Till en viss del iallafall. Cyklade iväg och köpte kurskompendium och skrev ut kurshandledningen (jag förstår inte varför de inte lika gärna kunde ha tryckt upp den till oss som i förra kursen?!). Sen läste jag ett par texter, innan jag tröttnade på det och bestämde mig för att baka kaloribomber istället.
Kaloribomber är mina franska arbetskamraters beteckning för chokladbollar. Jag bjöd på det en gång på jobbet, och de klagade på att de var för mäktiga och för söta. Äsch! Det är ju så det ska vara. Mums.

Tell me why

Nya kursen verkar lite flummig. Men ganska bra föreläsningar än så länge iallafall, så vi får väl se hur det blir.....
Vi ska göra ett projektarbete i grupp... grupperna delas in på torsdag, men redan nu har jag och några delat in oss i en grupp som vi hoppas få behålla. Träffades ikväll hos Johan och åt cupcakes och drack te. Trevligt!

Såg just på breaking news på BBC att Heath Ledger hittats död i sin lägenhet i New York! De tror att det var en överdos. Riktigt sorgligt. 28 år gammal bara. Varför ska kändisar, eller någon annan för den delen, behöva ta till droger för? Någonting är allvarligt fel med världen.


Annars känns det lite jobbigt idag. Önskar saker vore lättare.


Sjuk?

Jag tror jag måste ha något virus i kroppen. Eller så är jag bara totalt utmattad efter helgen. Eller kanske är det funderingar av diverse slag som tynger mig.... jag vet inte.

Eller vad ska man tror när (?):  Jag knappt får i mig hälften av kvällsmaten och mår illa av att dricka te...ett par små klunkar och sen resten ner i diskhon.  Eller då man ska vara duktig och plugga och läsa lite i Liedmans bok, men nää... två sidor och sen somnar jag och kommer inte ihåg något..... zzzzzzzzz.............

Diagnos, någon?

Jag vill bara sova.


Tillbaks

Hemma från Stockholm.
Mycket trevlig helg!

Trött.
Sova nu.
Godnatt.



Mycket tankar som snurrar runt i huvudet.

Hahaha...


Grattis på födelsedagen Elise!

Tentan är klar! Yay! Ska bara skrivas ut och lämnas in kl 13.
Kl 18 tar jag sen tåget till Stockholm. Ska jobba på Stockholmsmässan hela helgen, vilket ska bli roligt!
Skönt att slippa skolan lite, och så får jag träffa familjen med. Kan ju knappast bli bättre.

Haha. Här kommer två klipp som jag blivit ombedd att spana in på Youtube, och som definitivt är värda att föra vidare!


Nej, amerikanare är inte dumma, nejdå.

 


Foux de fa fa!



Ca fait mal

Usch och fy för hemtenta. Det går långsamt, men det går framåt.
En och en halv dag kvar.

Just nu, eller snarare de senaste timmarna, har jag inte orkat koncentrera mig och istället lyssnat på en massa fransk musik på Youtube. Min favorit just nu är definitivt Christophe Mae från Roi de Soleil.

Ca marche (som jag nog länkat till någon gång för länge sen, men jag bara måste göra det igen)




och....

Ca fait mal ( en väldigt vacker men hemsk låt som jag gillar skarpt)


Väntar på tentan

Om tre timmar är det hemtenta som gäller.
Jag längtar tills på fredag.
Då är kursen slut och jag ska till Stockholm. Yay :)

Djävla skrivare


Jag blir så arg på min skrivare. Den vill inte funka. "Byte av svart bäckpatron och färgbläckpatron krävs", fasen heller. Det är fullt med färg i mina bäckpatroner. Undra om jag har någon granti på den här prylen...hmm. Kanske kan få en ny? Värt att kolla upp iallafall...

 

...

Det borde finnas fler dagar som idag.
Att inte göra någonting är skönt.


Jag är för trött för att komma på en rubrik

Har egentligen inget vettigt att skriva.

Jag cyklade ner på stan innan en sväng för att fixa lite grejer. Stannade, som alltid, alldeles för länge i diverse provrum utan att få med mig någonting hem. Så detta ledde då till att jag var helt tom på energi och superhungrig när jag skulle cykla hem. Att cykla halvt svimfärdig är sådär. Och inte nog med det, jag märkte ganska tydligt att konditionen dalar då man inte tränat på länge. Cykelturen hem var alltså värre än på länge.
Jag måste börja träna mer.

Gäsp. Är ganska trött nu. Kanske ska ta en liten tupplur eller nåt... ?

Klantig, klantigare, Jennifer.

Jag är klantig. Det är ett faktum.

I morse tappade jag schampooflaskan i duschen, böjde mig ner för att ta upp den och slår huvudet i där man vrider på duschen och justerar värmen. Aj!!
Nu, spiller jag ut juice över köksbordet och får rädda datorn snabbt som fasen. Juice på mobilen (tror den klarade sig dock!) och över mitt case. Yes. Det blir nog till att skriva ut en ny kopia.


Trop bizarre!

Jag måste bara berätta om vad jag drömde i natt. Det här var det konstigaste på mycket länge!

Min kompis Sandra, en barndomsvän från Halmstad, kommer och hälsar på mig i min lägenhet i Linköping. Bara detta är konstigt eftersom vi inte setts eller pratas vid särskilt mycket på ett bra tag.


 I alla fall, vi befinner oss i min lägenhet där vi börjar prata. Sandra har tydligtvis ett frimärke med sig som hon sätter fast på ett brev. Jag kommer på att "just det, jag har ju planerat att köpa ett frimärke hur länge som helst! Du har inte ett till möjligtvis?" "Jo det har jag", svarar hon men sen glömmer hon bort att ge mig ett. Vi pratar om att vi måste ner och titta på sevärdheter i Linköping. S säger att hon hört talas om någon fin kyrka som ska finnas här. Jag säger att här finns ju Domkyrkan och så den där vita kyrkan som jag inte kunde komma på namnet på. Jag tror jag kallade den för St. Bartolomeus, vad jag nu fick det från. (Kyrkan heter egentligen St:Lars!) S säger att hon gärna ser Domkyrkan, men" är den inte öppen så är det ingen vits". Jag menar att den brukar vara öppen fast jag har aldrig varit där inne.


Sedan ser jag att mina gardiner har hamnat helt på ända. De hänger längs med min säng och inte ovanför mitt fönster. Hmm.


Vi diskar. S diskar och jag torkar. Helt plötsligt får jag för mig att jag ska ta de tre glas som vi använt med mig in till stan och torka dem där. Så, jag stoppar glasen i fickan och åker ner till stan på rollerblades. Det är nerförsbacke hela vägen och jag är där på nolltid.


Sedan är jag plötsligt på väg tillbaka igen, utan att ha torkat glasen. Nu dyker Elise, min syster, också upp och ska följa med mig tillbaka. Vi kämpar på våra rollerblades för att ta oss tillbaka, det är ju uppförsbacke hela vägen nu. Vi kör förbi ett hus där det sitter två killar jag känner i ett fönster. Kan inte komma ihåg vilka det var exakt, men de började i alla fall prata med oss. Vi fortsätter och kommer nu fram till den största backen av alla. Den är så stor att de till och med har byggt en stor ramp med trappsteg för att man ska komma upp. Backen måste ha lutat nästan rakt upp i himlen. Vi börjar klättra. Det går långsamt men vi kommer tillslut upp. Jag säger till Elise att jag hoppas S redan har duschat och gjort sig i ordning när jag kommer tillbaka så att vi hinner ner på stan.


Hemma igen. Men, inte i Linköping utan i Halmstad! S sitter på mitt rum och spelar något spel på datorn. Jag ber om ursäkt för att det tog mig så lång tid att komma tillbaka, men att jag hade ju faktiskt jobbat hela dagen. Hon säger att det inte gör något. Jag sätter mig vid en annan dator (hmm...jag har bara en dator på mitt rum!) och kollar upp Sandras busstider. Hon har rest med ett helt konstigt bussbolag vars hemsida innehåller en massa bilder av berg-och-dalbanor. Via msn frågar jag henne om hon inte kan tänka sig att stanna en dag till så att vi kan gå på stan då istället. Hon säger att "Visst, det hade jag ändå tänkt göra."


Nästa dag, och en helt ny miljö igen. Jag befinner mig vid buss-och tågstationen vid Disney i Paris. Sandra är inte där, men däremot ett helt gäng med andra svenskar som jag inte känner. En liten flicka springer i väg till en buss och pappan i familjen säger att vi inte får glömma bort att möta henne där, på samma ställe, i morgon.


Nu är vi inne i parken. Troligtvis är jag backstage, dvs. på andra sidan kulisserna där bara castmembers är tillåtna. Jag ser två ungdomar som spelar karaktärer, som går runt i varsin björndräkt med björnhuvudet fortfarande under armen. (Jag kan inte komma på vilka de ska föreställa! Det finns inte så många björnar på Disney!) De går in i ett hus.


Ny scen igen och jag är inne i huset med de två utklädda björnarna, som nu har huvudena på sig.

Plötsligt kommer det en riktig björn och panik utbryter. Björnarna springer hit och dit.


Jag vaknar.


Vad betyder detta? Är det någon som är bra på att tyda drömmar?


Kan det inte bara bli sommar snart?

Yay... jag är nästan klar med caset. Härligt härligt.
Sen är det bara de två andra delarna kvar på tentan nästa vecka då.
Visst är det roligt att plugga?

PS. I Love You

Jag fick en bok i julklapp. En väldigt mysig sådan också. Det var så länge sen jag läste en skönlitterär bok, nu för tiden blir det alldeles för mycket tråkig kurslitteratur för min del.

I allafall. PS. I Love You var bra! Och jag märkte precis att den redan blivit film. Kommer till Sverige i februari!


Inte bra, Jennifer, inte bra.

Nä, nu lägger jag ner caset för ikväll. Har typ inte fått gjort någonting, så det känns ju bra. Eller inte.
Har dessutom tryckt i mig en massa godis. Och det var ju inte så bra det heller kanske.

Godnatt!


Machokillar och modevisningstjejer

Grupparbete för fulla muggar idag. Det började minst sagt trögt, men vi fick en del gjort iallafall.
Samma sak i morgon och sen redovisning på torsdag.
Nu måste jag fortsätta med caset också.... jag längtar tills det är färdigt och inlämnat. Ska bli skönt.

Är lite hungrig. Måste nog trampa bort till Ryd och handla.

Upprörd

Terminen kunde ju börjat bättre. Jag menar det är ju inte illa nog med att man har caset som hänger över en och andra gruppuppgifter och så... nej. Nu kommer det ett mail angående nästa kurs som gjorde mig minst sagt på sämre humör än vad jag var innan.

1. Kursen har eximinationsvecka veckan efter påsk, vilket betyder att jag måste plugga påskhelgen och antagligen inte kan åka till London som planerat.
2. Vi har VFU i Vadstena varannan måndag, vilket betyder att jag antagligen kommer komma hem sent och missa min franskakurs som börjar kl 17 på måndagar. Dessutom, när vi har det "språkliga temat", vilket intresserar mig mest, så är det sportlov här och VFU:n blir inställd. Så djälva typiskt - fick inte se något språk under första VFU:n och inte nu heller. Jag ska klaga.
3. Vi ska läsa i PA1 gruppen, vilket i och för sig ska bli trevligt, men det står att vi också ska bli indelade i små grupper. Jag blir inte ett dugg förvåndad om jag hamnar med B igen. Jag orkar inte mer!

BLÄ BLÄ BLÄ BLÄ BLÄ.


Linköping igen


Så var man tillbaka i Linköping igen. Slut på jullovet :(
Litteraturseminarium i morgon, och dags att börja skriva klart caset. Åh, vad roligt det ska bli.... host, host.

Jag är lite upprörd eftersom jag precis upptäckte att jag fått en stor smutsfläck på min datorväska som inte vill gå bort. En jätteful fläck är det dessutom, en stor himla slaskfläck. Det droppade ner slask från bussen då jag skulle ta ut min väska. Tydligtvis kom hälften på väskan och hälften på min mössa. Yes. Fräscht.

Hick!

Måste börja packa idag. Fy vad jobbigt. Jag hatar att packa. En sak som är bra är i allafall att jag vet vad för saker som jag ska ta med mig tillbaka till Linköping, vilket innebär att jag slipper stå och vela framför garderoben som i vanliga fall. Men, problemet nu är att mina saker aldrig kommer att få plats i min väska. Väskan var redan full när jag kom hit, och nu har jag ännu mer saker som ska med tillbaka. Ska t.ex. trycka ner en stekpanna och lite andra julklappar... hmm, ska bli spännande att se hur jag ska lyckas lösa detta.
Är dessutom lite smått bakis idag. Eller ja, mest huvudvärk och allmänt trött. Så, hade helst bara legat i soffan och glott på tv eller nått.

Kvällen i går var väldigt trevlig iallafall! Jag, Cecce och Johanna var på Morfars. Riktigt schysst ställe faktiskt! Vi drack drinkar, öl och cider och pratade till 01.25 då jag tog bussen hem. Somnade på bussen och höll på att missa min hållplats, och sen när jag halvsprungit hem i kylan så fick jag fyllehicka precis när jag klev innanför dörren. Hickade så högt att mamma och pappa vaknade, haha. Så kan det gå. Tack för en rolig kväll tjejer!

Det blåser ju halv storm ute. Huh!


Yes!

Grattis till körkortet lillasyster! :D

Vi visste att du skulle klara det!


Uttråkad

Idag har jag:
-pluggat
-jobbat
-klippt mig

Jag har tråkigt. Vill slippa tänka på att jag borde plugga. Blä.
I morgon blir nog roligare hoppas jag. Ska träffa min favorit-Oscar.
  
Känner verkligen för att gå ut i morgon! Det var alldeles för länge sen. Snälla Cecce? ;)


Enchanted

Förtrollad var mysig. En riktig Disneyfilm.
Jag gillade den, men slutet blev lite för mycket. Men men, en saga är en saga! :)

Grymmast var Pip, ekorren. Här försöker han förklara för prins Edward, som är lagom intelligent, att hans kompanjon inte är så snäll som han verkar:


Nyårsafton och år 2007:s tabbe

Nyårsafton i Göteborg blev riktigt riktigt trevlig! Emma och Josefine mötte mig på centralen vid tjugo över tolv. Vi började med att äta lunch i Nordstan och sen tog vi spårvagnen till Ica i Olskroken (var det va?) och storhandlade inför kvällen. Det blev snabbt ganska mycket mat i vår kundvagn och dyrt blev det också, men när det är nyår så ska det ju vara fest och mycket och god mat!! Väl hemma i Josefines pappas lägenhet i Björkekärr så började vi fixa och dona med maten inför kvällen, och hann nästan förbereda allt innan vi åkte bussen ner till stan för att se på fyrverkerierna vid Operan kl 17. Och då, mina damer och herrar, utspelar sig år 2007:s största tabbe.

Bussen är full med folk. Vi står i mitten av bussen, precis där i dragspelet där bussen svänger ni vet. Mitt emot oss ställer sig fyra personer, varav två killar och en ganska maskulin tjej. Den fjärde personen, har kortklippt mörkt hår, kostym, ring i örat, väldigt kvinnliga drag i ansiktet men med en röst som är väldigt mörk för att vara en kvinnas men samtidigt kanske lite för ljus för att vara en mans. Att döma av min beskrivning hade vi alltså ganska svårt att klura ut ifall den här personen var en kille eller en tjej. Så, vi står en stund och funderar lite över detta, tysta var och en för sig. Sen frågar Josefin mig på franska ifall jag tror att det är en kille eller en tjej. Jag svarar, fortfarande på franska att jag vet inte. Emma säger att hon tror att det är en kille eftersom att rösten är så mörk, men att det är svårt att avgöra på grund av de kvinnliga dragen i ansiktet. Hela denna konversation förs på viskade franska. Josefine börjar sedan prata svenska igen och menar att det är ju så bra att vi kan prata ett språk som inte så många andra förstår. Emma håller med men säger att det är ju trots allt inte världens hemligaste språk. Men Josefine tror bestämt att det var ju ingen i bussen iallafall som hörde eller förstod var vi sa. Ett par hållplatser senare stiger de fyra personerna av, och på vägen ut så vänder sig en av killarna som stått med ryggen emot oss och säger "Passez une bonne soirée les filles!"(=Ha en trevlig kväll tjejer) på perfekt franska. Jag lyckas stamma fram "Vous aussi" (=ni också), innan vi tre nästan bryter ihop på bussen. Gud, vad pinsamt!!!! Här står vi och pratar om vilket kön någon tillhör och han/hennes bästa vän (som helt klart var fransman) förstår hela konversationen. Josefine visste inte vad hon skulle ta vägen, utan drog ner mössan över huvudet. Haha. Herregud. Ja, vi ska inte prata franska på bussar mer.

Fyrverkerierna var iallafall väldigt vackra och kvällen blev sen mycket lyckad. Tre av Josefines kompisar kom och vi åt, drack, pratade, spelade spel och hade det trevligt.
Nyårsdagen så slappade vi mest i soffan och åt rester från nyårsmiddagen. Härligt. Vid 19.40 tog jag sen tåget hem till Halmstad.

Tack för en jättemysig nyår tjejer! Det var så kul att ses igen :)

    

RSS 2.0