Magnifique


Årets första dopp!  St Malo 24 april


Tanken var att vi, Teodora, Coralie, Benjamin och jag, skulle ta tåget 12.15 från Rennes i lördags för att möta upp med de andra i St Malo, fast i början gick det inte riktigt som planerat. Benjamin försov sig, Coralie glömde sitt rabattkort hemma och fick vända och jag och Teo höll på att åka iväg med helt fel tåg. Vi väntade nämligen lite för länge med att gå ner på perrongen i hopp om att de andra två skulle hinna med samma tåg, så när vi väl fick rusa ner (läs: med en haltande Teo som skadat foten) för att hoppa på tåget, så säger de i högtalarna att de stänger dörrarna och alla måste gå ombord omedelbart. Så vi hoppar på och tänker att vi går igenom tåget till vår plats. Vi går några vagnar och märker att helt plötsligt tar tåget slut. Hoppsan. Då kommer jag på att ”det stod ju ett annat tåg på samma perrong så det här måste vara fel tåg!”, så vi rusar igenom vagnarna igen för att försöka komma av. Alla dörrar är stängda och tåget rullar. Kanon. Som tur var så står det en konduktör vid en öppen dörr som han precis ska stänga och han låter oss motvilligt hoppa av i farten och ropar att det är tåget bakom som vi ska med. Så vi springer till nästa och hoppar upp, dörrarna stängs precis bakom oss och vi går i smått chocktillstånd till våra platser. Efter det kunde jag inte sluta skratta på hela vägen till St Malo. Herregud, där var det nära att vi hamnade i Quimper och inte alls i St Malo.


När alla väl var framme i St Malo så promenerade vi till Intra Muros, dvs. centrum eller den gamla delen som ligger innanför murarna och där mötte vi upp med Pauline, Nina och Dmitriy och traskade vidare till stranden. Efter fem minuter var vi i vattnet för årets första dopp, och första doppet för min del i Engelska kanalen. Det var ganska kallt, men grymt härligt! Sen låg vi och lapade solsken fram till kvällen som spenderades hemma hos Pauline och hennes supertrevliga föräldrar som bjöd på crèpes och fruktsallad. Efter en omgång Pictionary Mania och en massa skratt trängde vi ihop oss sju stycken på övervåningen, och sov som små grisar hela natten. Mycket sol, mycket mat och mycket skratt är en bra kombination, men oj vad trött man kan bli!


I morse åt vi frukost, fixade matsäck och åkte sen till Dinard som ligger tvärs över St Malo och kikade runt lite. Sen tog vi en liten färja för att komma tillbaka till St Malo, riktigt mysigt! Ninas mobil dog i Dinard och vi började just fundera över hur vi skulle få tag på Pauline när Pauline kommer körandes med sin bil precis där vi står. Snacka om tur! Sen traskade vi ner till stranden igen, åt vår picknick, skrattade åt två kära hundar som sprang över hela stranden och försökte para sig (vilket inte gick så bra då tiken var mycket större än hanhunden) och roades över folk som var tvungna att vada i land då de fastnat ute på ön när tidvattnet kommit in. Vid femtiden, efter att ha slukat en glass med brownies i, åkte vi hem till Pauline igen där drack lite te och åt choklad innan det bar tillbaka till Rennes.


En riktigt riktigt trevlig helg!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0